Jupiter
Re: Jupiter
MiX, díky!
Velké achromaty bych pro focení planet nediskvalifikoval. Myslím si, že lze najít způsob, jak barvy opravit. Nelze to ovšem jen taháním za křivky.
Velké achromaty bych pro focení planet nediskvalifikoval. Myslím si, že lze najít způsob, jak barvy opravit. Nelze to ovšem jen taháním za křivky.
Karel
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě že to jde nahrazováním barev, ale pořád to nebude ono. A hlavně jak chcete srovnat barevnou informaci, když je to posunuté v samotném spotu? Jen by mě to zajímalo. Jak by se dalo postupovat? Ikdyž to převedu do černobílé a pak obarvím i tam je vidět, že to jednoduše není ostré (klasicky modrá a fialová která jde těžko vytvořit synteticky) a má to tedy své omezení oproti zrcadlu. Vyseparovat jednotlivé kanály například do CMYK a pak je složit hranou detailů? Nevím... S tou barvou to bude pořád boj. Pokud by stačil velký achromat a RGB snímání, dávno by padl trh s APO.
Dobrý seeing, to je oč tu běží...
Fotografování objektů Sluneční soustavy
Meteorologická stanice Břežany II.
Nahrazováním barev to spravit nelze. Obraz je ovlivněn už v detailech, takže úpravy, které se týkají celku, nestačí.
Karel
Pred pár rokmi tu niekto ukazoval fotky nejakého francúza čo fotil planéty cez veľký starý achromát, alebo sa mi to marí? A boli fakt dobré.
Jeden snímok zo včera večera, stále bez ADC vravel som si že na koniec sezóny ho je už škoda kupovať - mýlil som sa...:

https://www.asztrofoto.hu/galeria/img/1598129787.png
20 cm Newton, ASI 224MC.
Michal
Jeden snímok zo včera večera, stále bez ADC vravel som si že na koniec sezóny ho je už škoda kupovať - mýlil som sa...:

https://www.asztrofoto.hu/galeria/img/1598129787.png
20 cm Newton, ASI 224MC.
Michal
mitovka
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Slušný snímek. Jak vidíme v praxi, vyplácí se věřit zrcadlům, nebo katadipotru 

Jupiter byl 16° nad obzorem a tak jsem s výsledkem celkem spokojen. Animaci přehraje Firefox i Edge, jak je to v jiných prohlížečích, nevím.
Karel
- MayJ
- Věk: 36
- Kontaktovat uživatele:
Karle opravdu nádhera!
Karle, je vidět, že z balkónu z Prahy ti vycházejí obrázky jako jinde z minimálně 2x tak velkého dalekohledeu 
Obdivuji ty detaily , když se Jupiter takhle plazí při obzoru. Je vidět, že to máš v rukách ....

Obdivuji ty detaily , když se Jupiter takhle plazí při obzoru. Je vidět, že to máš v rukách ....
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
No a co až bude výše! Ke všemu se tady zavrhlo Karlovo zpracování, kdy jsem upozornil na to, že překonal rozlišení dané sestavy.
http://www-old.astro.cz/cam/2011/10/
Ale to jsem si dovolil moc.
http://www-old.astro.cz/cam/2011/10/
Ale to jsem si dovolil moc.

Díky pánové za komentář. Nejdůležitější je být u dalekohledu v ten správný čas. U monitoru toho moc nepoznám, je to vždy hrůza. O to větší je radost z výsledku, když předčí očekávání.
Karel
Včerejší Jupík krátce po soumraku. Je už hodně nízko. Foceno přes ED127/952 s TV barlow 2.5x, ASI290MM, Konojedy.
ES ED127/952, TS72/432 APO, N100/1029 na koukání; RC203/1624, N203/1000, N150/600 na focení; Canon 1000Dm, ASI174MM Cool
Když jsem včera večer viděl v okuláru ten seeing a tolik podrobností na kotoučku planety, tak jsem neodolal, nasadil kamerku a stačil natočit 3 videa, než se seeing zase vrátil do obvyklého stavu.
Newton MT 200/1000, ZWO ASI 224 MC, ZWO ADC, derotace 3 snímků
Newton MT 200/1000, ZWO ASI 224 MC, ZWO ADC, derotace 3 snímků
Buďte na mě hodní. Tenhle týden jsem vybalil svůj první teleskop. V pátek dorazila kamera. Všechno se učím.
Jen tak z Pražského balkonu.
Jen tak z Pražského balkonu.
Bresser 150/750