Asi budu do kopule dát 400-ku a natahnout to Paracorrem

A to byl seeing úplně na ho... (proměnlivýMMys píše:Tak tohle je parádní. M15 v takovýmhle rozlišení, to nedám ani svojí 300-kou. Jak velký pixely má ta kamera?
Montáž je EQ6 s řemínkovými převody - ale není to propastný rozdíl oproti originální... Na to ohnisko by to chtělo G53F nebo něco takového.majklus píše:Pěkné!
Jak jsi dokázal upointovat 1800mm hledáčkem mi hlava nebere, mě se skoro v polovině případů nedaří upointovat přes QHY5 a PHD2 ani metrový ohnisko, to jsem takový kopyto?
Můžu se zeptat na jaký montáži ten Vixen jezdí?
No to je okolo 0.5" /pixel. Když na 300-ku dám Paracorr, a ASI 1600 s 3.8um pixely, která je na cestě, tak budu na 0.56"/pixel, tedy něco podobného, na bytelné montáži. Tak uvidíme, co ta CMOS potvora předvede. G3-16200 je parádní, ale na drobné věci za dobrého seeingu by bodlo vyšší rozlišení. Hned jak to půjde, tak to na té M15 testnu taky.Bill píše:A to byl seeing úplně na ho... (proměnlivýMMys píše:Tak tohle je parádní. M15 v takovýmhle rozlišení, to nedám ani svojí 300-kou. Jak velký pixely má ta kamera?) - na 2 slušnější snímky 5 vyloženě špatných. Někdy po jedné hodině se to zhoršilo tak, že jsem to okolo druhé sbalil a šel domů. Skládal jsem to hlavně proto, aby bylo jasné, jak byla úprava úspěšná. Kdyby spolupracovalo počasí ...
Kamerka je Atik 460 - Pixel Size: 4.54 µm x 4.54 µm.
No to jsem zvědav - takový seeing jako na Moravě v Čechách přece není (krom Prokyho balkonu).MMys píše:Hned jak to půjde, tak to na té M15 testnu taky.
No nevšiml, ono s 8.7um pixely s bayerem, a na nemodifikované EQ6, to tak hezky vidět není. Ale mám radost, že se to vyřešilo.Bill píše:No to jsem zvědav - takový seeing jako na Moravě v Čechách přece není (krom Prokyho balkonu).MMys píše:Hned jak to půjde, tak to na té M15 testnu taky.
Ty sis po několika letech ani nevšiml, že Vixen místo teček a kososčtverců produkuje hlavně trojúhelníky