Mléčná dráha středními ohnisky (cca 100 - 20
Mno neni to uplne sirokouhle, ale takhle vypada Mlecna draha ohniskem 300mm na FF DSLR (nemodifikovane) v oblasti ocasu Stira. Jasnejsi hvezdy jsou Shaul a Lesah:
Vetsi verze a technicko takticka data na klik na Astrofotkach:
Pavel Vabrousek
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Bože já jdu raději spát... 
Pavle máš tam slaboučké reflexy těch dvou hvězd symetricky kol středu a uřízl si mou oblíbenou kočičí tlapku
Pavle máš tam slaboučké reflexy těch dvou hvězd symetricky kol středu a uřízl si mou oblíbenou kočičí tlapku
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Tlapku fotil Konihlav, tak jsem mu ji nechal... a tech reflexu jsem si nejak nevsiml, ale muj Canon 300/4L je jimi primo vyhlaseny...
Pavel Vabrousek
Jeste jedna ze Stira 150mm an APS DSLR tentokrat modifikovane:
Pavel Vabrousek
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné záběry Pavle, škoda těch rozhozených barev. Napadlo mě, jestli za to nemůže ten písečný prach, protože na Tenerife, pokud byl ve vzuchu prach, šlo to všechno do červena a byl problém s gradienty.
Uprimne receno moje zabery MW z Chile mne spise zklamaly. Ty posledni dve co jsem vystavil zde ve vlaknu jse jeste se daji radit k povedenejsim. Ostatni dopadly jeste mnohem hure. :-[
Ze by to mohl byt prach v pvzdusi me nenapadlo, ale rozhodne je ho tam hodne. Uz jsem to jednou psal. Pokud doma v Cesku v noci na celovce rozsvitim bilou diodu a kouknu nad sebe, vetsinou vidim nejakou formu mlzneho oparu na kterem se vytvari svetelny kuzel.
Kdyz jsem udelal to same v Chile, tak se udelal sveteny kuzel na miliardach poletujicich zrnek prachu/pisku...
Ze by to mohl byt prach v pvzdusi me nenapadlo, ale rozhodne je ho tam hodne. Uz jsem to jednou psal. Pokud doma v Cesku v noci na celovce rozsvitim bilou diodu a kouknu nad sebe, vetsinou vidim nejakou formu mlzneho oparu na kterem se vytvari svetelny kuzel.
Kdyz jsem udelal to same v Chile, tak se udelal sveteny kuzel na miliardach poletujicich zrnek prachu/pisku...
Pavel Vabrousek
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
Hm tak to je jasné, ten prach je fakt problém a jeho obsah v ovzduší je samozřejmě v různých směrech různý a s tím pak pracovat je problém. Podobné to je na Sahaře. Pokud bys potřeboval nějaké foto pomoct zpracovat, rád pomohu (gradienty atd.).
Psion: Ja bych ten vliv prachu na sirokouhle fotky neprehanel, prece jen pri sade 10-30 5ti minutovych expozic by jeho negativni vliv mel byt rovnomerne rozptylen v celem zornem poli.
Psion, MaG: Jeste par fotek najdu, ale z prvniho zpracovani dopadly vetsinou hure nez ty posledni dve publikovane. Domluvim se se svym hosting providerem a pokud zkousne vystaveni cca 1-2GB dat par jejich stahnuti, tak bych na par tydnu vystavil zkalibrovane a slozene TIFFy v plnem rozliseni 10-20 snimku z Chile. Dejte mi tak tyden na to vsechno zkalibrovat a poskladat.
Prece jen se do Chile kazdy nedostane a predpokladam ze v ramci A-F se nemusim bat, ze by snimky nekdo zneuzil...
Psion, MaG: Jeste par fotek najdu, ale z prvniho zpracovani dopadly vetsinou hure nez ty posledni dve publikovane. Domluvim se se svym hosting providerem a pokud zkousne vystaveni cca 1-2GB dat par jejich stahnuti, tak bych na par tydnu vystavil zkalibrovane a slozene TIFFy v plnem rozliseni 10-20 snimku z Chile. Dejte mi tak tyden na to vsechno zkalibrovat a poskladat.
Prece jen se do Chile kazdy nedostane a predpokladam ze v ramci A-F se nemusim bat, ze by snimky nekdo zneuzil...
Pavel Vabrousek
Tak jsem byl "exkomunikovan" z tematu Mlecna draha sirokouhle, ze pry me obilene ohnisko 150mm (na APS) tam nepatri :-/
Tedy zakladam nove tema Mlecna draha strednimi ohnisky ;)
Tak nez mne sem admini presunou vsechny prispevky od sirokouhlacu tak prozatim zakladam dalsim prispevkem z Chile.
Mlecna draha na rozhrani Strelce a Skorpiona + M7 a Motylek

Tedy zakladam nove tema Mlecna draha strednimi ohnisky ;)
Tak nez mne sem admini presunou vsechny prispevky od sirokouhlacu tak prozatim zakladam dalsim prispevkem z Chile.
Mlecna draha na rozhrani Strelce a Skorpiona + M7 a Motylek
Pavel Vabrousek
Vyskytla se zde pripominka ze 150mm na APS neni dost siroke, aby to to prekazelo poradnym sirokouhlym prehlidkam. Zalozil jsem tedy nove vlakno http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 1288040197 a zadam admina aby poslednich par mych prispevku (od #432) vcetne reakci presmeroval tam.
Edit: Provedeno dle přání
MMys
Edit: Provedeno dle přání
MMys
Pavel Vabrousek
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš, opravdu tomu samostatné téma prospělo. Mimochodem zas takové hrůzy jsi nedovezl Naopak, mně se to líbí.. sám takové fotím rád.
Martin Gembec, Astronomické události
To jsou velmi slušné snímky, komu se nelíbí, tak si je nemusí prohlížet, nebo ještě lépe měl by sem hodit své lepší, když je ten jižní obzor tak snadno dosažitelný, že 
Pavel.
Pavel.
SeeStar_S50
Mě se to moc líbí. První dvě fotky jsou super. Ta třetí fotka by ale opravdu zasloužila nějak barevně poštelovat. Je to možné nějak zvládnout?
SW newton 254/1200, EOS 300D, Philips SPC 900nc, Canon A590is, EQ2, malokuk SW 80/400 http://www.astroam.estranky.cz http://www.firesportcheb.estranky.cz
kdyz 100mm je stredni, tak sem vkladam kus skorpionova pozadi vcetne M7 a M6. Tentokrate 100vkou objektivem pujcenym od Vabry.
je to docela nuda, tak jsem to zmensil na 1/2 a pak na 80% aby to nezabiralo zbytecne moc plochy.
jeste mam (mozna do mozaiky) i spodni policko 100vkou a pak na vejsku policko vlevo, tj. Humra a Kocici tlapku.
jinak Vabrovo Canon 100 barvi do cervena, narozdil od Zeisse, ktery barvi do modra. Tj. s Canon 100 umim zaostrit zelenou a modrou soucasne a s Zeissem umim zaostrit cervenou a zelenou soucasne. Je to hezky videt na porovnani s:
http://astrofotky.cz/gallery.php?show=. ... 127581.jpg
edit: no tak vlatne moc videt to neni, protoze jsem "zmensoval" ty cervene hvezdy co z Canonu lezly...
je to docela nuda, tak jsem to zmensil na 1/2 a pak na 80% aby to nezabiralo zbytecne moc plochy.
jeste mam (mozna do mozaiky) i spodni policko 100vkou a pak na vejsku policko vlevo, tj. Humra a Kocici tlapku.
jinak Vabrovo Canon 100 barvi do cervena, narozdil od Zeisse, ktery barvi do modra. Tj. s Canon 100 umim zaostrit zelenou a modrou soucasne a s Zeissem umim zaostrit cervenou a zelenou soucasne. Je to hezky videt na porovnani s:
http://astrofotky.cz/gallery.php?show=. ... 127581.jpg
edit: no tak vlatne moc videt to neni, protoze jsem "zmensoval" ty cervene hvezdy co z Canonu lezly...
Ještě jednou od tebe uslyším slovo nuda a hrůza DSLR fotka, tak dojedu do Plzně a pleštím ti škrpálem přes čuňu! Vždyť jsou to moc hezký snímky 
Triedr 10x50, Canon EOS20D
http://astrofotky.cz/~Prazan/
http://astrofotky.cz/~Prazan/