M31 v Andromedě
M31 v Andromedě
Prepáč, neber to osobne. Snímok, ktorý preložil Tomáš je v poriadku.Ten Tvoj však je pootočený o 120°. Ale to sú drobnosti, proti energii, ktorú si vložil do získania tohto snímku. Gratulujem
M31 v Andromedě
dalsi andromeda ze sobotni noci na vratenske hore.
Ondřej Kozáčik
Dalekohledy: SW Esprit 80
Montaz: HEQ-5 Syntrek
CCD: ATIK 383L+, QHY5, ZWO ASI 2600 MC Pro
Filtry: IDAS P2, Baader Ha 3,5nm
- pavelseb
- Věk: 41
- Kontaktovat uživatele:
M31 v Andromedě
ogami: Líbí se mi to, podle mě povedená práce,...
GSO 150/750, EQ6 Pro, SW 70-500 + QHY5L-II, QHY 294MM, Canon 450D, TS Comacorrector 0.95x
M31 v Andromedě
Ogami: podľa čoho si farebne vyvažoval obrázok. Galaxia je celá žltá. Podľa mňa by mala byť viac do biela.
A samozrejme máš to hore nohami. Nevrav že je to zámerná kompozícia.
A samozrejme máš to hore nohami. Nevrav že je to zámerná kompozícia.
mail to:fun2mas(at)gmail.com
M31 v Andromedě
Funtomas: seda neutralni tabulka vyfocena na slunci ... stejne jako me posledni dve fotky. nevim jaka by mela byt a ani to moc neresim ... pohled na snimky na astrofotkach nebo obecne na internetu mluvi za vse -> tisic a jedna barva andromedy a otocene je to zamerne, takhle se mi to proste libi vic ...
Ondřej Kozáčik
M31 v Andromedě
Myslel jsem si, že astronomické fotografie fotí realitu. Asi se pletu - je to vlastně barevné patlání, jak se to komu líbí, nebo jak o vyjde 
A vždycky jsem si také myslel, že vzory si mám brát z toho lepšího
A vždycky jsem si také myslel, že vzory si mám brát z toho lepšího
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
M31 v Andromedě
Poslal som dáta Ceresovi. Mozajka je doplnená o snímok jadra, tak hádam potom ukáže, čo v tej galaxii vlastne je. Stojím si však stále za tým, že na jedno pole sa to ani pri ohnisku 400mm nevôjde.
M31 v Andromedě
Funtomas:
Ja ji fotil loni Borgem 101ED f/4 a vesla se mi tam skoro cela, ale bylo to EOSem 450D s KAF-8300 bych uz mel smulu:
Ja za nejlepsi M31 na Astrofotkach povazuju mozaiku Honzy Hovada:
I barevne je to trefene myslim velice pekne.
Jenze trefit barevne vyvazeni pri foceni ve svetelnem marastu na okraji Prahy, nebo jineho malomesta, jeste navic pres CLS filtr , je myslim temer nemozne.
A lidi co maji moznost stabilne fotit pod kvalitni oblohou, by sedali spocitat na prstech jedne ruky.
Sranda je, ze prave oni si nejcasteji stezuji na spatne podminky
Ja ji fotil loni Borgem 101ED f/4 a vesla se mi tam skoro cela, ale bylo to EOSem 450D s KAF-8300 bych uz mel smulu:
Ja za nejlepsi M31 na Astrofotkach povazuju mozaiku Honzy Hovada:
I barevne je to trefene myslim velice pekne.
Jenze trefit barevne vyvazeni pri foceni ve svetelnem marastu na okraji Prahy, nebo jineho malomesta, jeste navic pres CLS filtr , je myslim temer nemozne.
A lidi co maji moznost stabilne fotit pod kvalitni oblohou, by sedali spocitat na prstech jedne ruky.
Sranda je, ze prave oni si nejcasteji stezuji na spatne podminky
Dobson 400/2000, Borg 101ED F4, Walimex 90/500, EQ6, MII G2-8300, Watec 120n+, TV Guider
http://astrofotky.cz/~Ondra.P/
M31 v Andromedě
Ondra.P: Moja verzia M31 sa určite nevôjde na formát čipu 8300 a trúfam si tvrdiť, že ani na APS-C. Ak dokážeš zo svojej verzie vytiahúť dáta, nevôjde sa určite ani u teba. Teraz to máš tak na hrane. Veď sa pozri, kde máš M32 a kde je utopená v mojom obrázku. M31 ju u mňa presahuje takmer o 20% svojej šírky. Na tvojom obrázku je na jej okraji. 
M31 v Andromedě
data jsem prohnal excalibratorem, bohuzel se stejnym vysledkem. tak nezbylo nic jine, nez to dohnat rucne v ps. jestli je to lepsi nebo horsi posudte sami 
Ondřej Kozáčik
M31 v Andromedě
FunTomas:
Vzdyt pisu, ze s KAF 8300 bych mel smulu
ogami:
Ted je to podle mne super [smiley=thumbsup.gif]
Vzdyt pisu, ze s KAF 8300 bych mel smulu
ogami:
Ted je to podle mne super [smiley=thumbsup.gif]
Dobson 400/2000, Borg 101ED F4, Walimex 90/500, EQ6, MII G2-8300, Watec 120n+, TV Guider
- pavelseb
- Věk: 41
- Kontaktovat uživatele:
M31 v Andromedě
ogami:
Ano, musím uznat že toto je mnohem lepší verze
Ano, musím uznat že toto je mnohem lepší verze
GSO 150/750, EQ6 Pro, SW 70-500 + QHY5L-II, QHY 294MM, Canon 450D, TS Comacorrector 0.95x
M31 v Andromedě
Tak sice jeste nemam poreseny finalni barvy, ale pro zajemce o detaily je tady vybrany castecny zaber Mak-Newtonem 190/1000mm a CCD QHY8L:
Myslim ze se pekne povedly ty temne pasy v jadreche obou galaxii...
PS: po urgenci jsem ulozil snimek ve vetsim rozliseni 1800x1200px takze ta snad zbude vice detailu pro pixel fanatiky
. Uvidime zda se z tohoto rozliseni stane muj novy webovy standard...
Myslim ze se pekne povedly ty temne pasy v jadreche obou galaxii...
PS: po urgenci jsem ulozil snimek ve vetsim rozliseni 1800x1200px takze ta snad zbude vice detailu pro pixel fanatiky
Pavel Vabrousek
- Miloš Hroch
M31 v Andromedě
Teda Pavle, super detailní snímek! Ještš jsem zvědavý s čím příjde LKamarad ze svého vepřového stroje.