No Michal, tá animačka je fakt podarená. Ja som včera nasnímal zopár deepsky, ale nedali mi i tie planéty. Seeing sa u Marsu vydaril a tešil som sa na spracovanie, teda, pokým som nezbadal tvoj snímok . No možno keď dospím túto noc, tak sa na to pozriem ::).
PS: animačka vo farbe sa chystá?
Edit:
Cztwerec: pekný ostrý Mars. Ale nejak sa mi nezdá tá fáza .
Roman - nechystá. Vieš ako fajn je to rozoberať pri každej výmene filtra, takže som sa teraz rozhodol pre ten nový IR filter. Ak bude fakt super seeing, budem snímať vofarbe. Rozmýšľal som nad nejakým home made šupátkom na filtre, ale nestíham. Asi budem šetriť na FWH a DMK...
Ctwerec - veď to je perfektné! ostrejšie a prirodzenejšie ako moje.
Pěkné to tu máte!! Za toho nejistého počasí nemám na to zatím sílu, ale Mars taky chci! Zatím mám jen jednosnímkový z před snad dvou let >:(. Dneska ráno jsem se mezi 3 a 4 vzbudil a bylo jasno a Rudá planeta zářila, ale oblíct se a vytahat vše ven a pak zjistit, že se zatáhlo, na to nemám . Musím počkat až se to vylepší.
P.S. Jinak Martin (Cztwerec) jede(na více frontách - Měsíc, Saturn)! Jen tak dál! Mitovka a Rick to je už tradice . A abych nezapomněl na Attaliho!
EQ 6R na pilíři + achromát Bresser 127/1200 na hvězdárně, ASI 224 barevná
Skvělý snímek! Ráno 29.bylo mimořádné, musím říct že i v mém dobsonu byl Mars vidět skoro s takovými detaily jako jsou na tomto snímku, byla to parádní noc!
Astrograf 300/f3 - f4,5, SW Esprit ED 100 F5,5 reduced to F4, Moravian G2-8300, Dobson 250/1400, TV Nagler 7mm a Panoptic 24mm, BDP Hyperion 17mm, BDP Scopos 35mm, WO 7x50
Montáž G53F a HEQ5, Lacerta Mgen2 guider
A nakonec tedy ještě já se přidávám.
Snímek je vážně úžasný.Docela mě štve,že jsem to ráno prospal.
Myslím,že se nejspíš podívám po nějakém tom IR.
Cítím v kostech,že tuto sezónu Mars nabídne ještě mnoho k nakouknutí.
Neberte to prosím ako nejaké vtieranie, ale Roman ma motivoval a prepracoval som ešte farebnú verziu snímku z 26DEC. Trošku razantnejšie, v pravo dole v rohu je povodná verzia ktorú som zverejnil o pár príspevkov skor:
No Michale, takmer som tie naše snímky nerozoznal . To sa mi páčí, že i lacnou technikou sa dajú robiť zaujímavé snímky a netreba ani C14, či Skynyx ... ::)