Galaxy M63
- 
				Medojedlik
- Věk: 41
Re: Galaxy M63
On CLS a L-eNhance jsou ale uplne neco jineho. L-eNhance propousti pouze Ha, OIII a Hbeta, tudiz je pak mozne relativne snadno fotit uzkopasmo s barevnou kamerou, coz na emisni mlhoviny funguje, ale na galaxie to prece musi brat temer vse...snad jen ta Ha u nekterych.
Astar: A to je opravdu pres L-eNhance ?

Astar: A to je opravdu pres L-eNhance ?
OO UK CT8 F4.5,TS SD-APO 80/560, AP900GTO CP4
Moravian C1+ 12000A, Canon EOS600D mod. by Ewers
QHY5L-IIC,ASI 290 mm
Trieder Celestron 15x70
medojedlik@gmail.com

QHY5L-IIC,ASI 290 mm
Trieder Celestron 15x70
medojedlik@gmail.com
Jo tak to se omlouvám, to jsem si neuvědomil, že to je úzkopásmový filtr...nemyslím si, že ho na toto použil. Nicméně Astar toto ani netvrdí..tu domněnku o použití L-Enhance filtru vyjádřil MilAn v souvislosti s těmi duhovými difrakčními kříži   No on nám to určitě Astar potvrdí..
   No on nám to určitě Astar potvrdí..
Medojedlik : mimochodem když se tak dívám na tvou fotku M63 na astrofotkách ( zvětšenou ) tak tam ten duhový/strakatý difrakční kříž na nejjasnějších hvězdách máš taky..akorát ho nemáš tak barevně výrazný a ostrý Já proto tomu nic nemám, není to nic co by se mi nelíbilo. Jen to konstatuji.
  Já proto tomu nic nemám, není to nic co by se mi nelíbilo. Jen to konstatuji.

No on nám to určitě Astar potvrdí..
   No on nám to určitě Astar potvrdí..Medojedlik : mimochodem když se tak dívám na tvou fotku M63 na astrofotkách ( zvětšenou ) tak tam ten duhový/strakatý difrakční kříž na nejjasnějších hvězdách máš taky..akorát ho nemáš tak barevně výrazný a ostrý
 Já proto tomu nic nemám, není to nic co by se mi nelíbilo. Jen to konstatuji.
  Já proto tomu nic nemám, není to nic co by se mi nelíbilo. Jen to konstatuji.Newton 200/600, NEXUS kk, ASKAR FRA 300, SW Evoguide 50ED, Starizona EvoFF, SW EQ6-R Pro, ASI 2600mm, ASI 290mm, ZWO EFW, Pegasus Falcon Rotator v2, 36mm filtry Astronomik R/G/B,CLS CCD,Ha,OIII,SII 6nm https://www.astrobin.com/users/Daveone/

- 
				Medojedlik
DaveOne: Jj...mam je takove. U Ha snimku je to videt jeste vic. Mozna to je tim, ze mam dvojityho pavouka, tezko rict, ale taky me to vubec nevadi 

QHY5L-IIC,ASI 290 mm
Trieder Celestron 15x70
medojedlik@gmail.com

QHY5L-IIC,ASI 290 mm
Trieder Celestron 15x70
medojedlik@gmail.com
Pánové, je přeci jedno, jestli barevná nebo mono kameara, je celkei i jedno jaké filtry či bez filtrů. Pokud vyrobím barevný snímek,  difrakční kříže musí mít ramena duhová- vždyť tam dochází  k difrakci světla na hraně- musí vzniknout speaktra  n řádů ( podle jasu objektu)

lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Koukám, že se zvedla debata o mém snímku   .  Vaše spekulace hned vyvrátím. Je to foceno barevnou ASI294 a jen s filtrem Astronomik L3 (420-680nm).  Jak tu někdo nadnesl, tak na galaxie  s L-eNhance je nesmysl.  To by mně ani nenapadlo. Jo vlastně jednou ano, to jsem to zkusil na kometu Panstarrs 4x5min , ale to jsem čekal až mi objekt vyleze za stromem. Spíš to bylo vyplnění času.  viewtopic.php?f=43&t=25923&start=52
 .  Vaše spekulace hned vyvrátím. Je to foceno barevnou ASI294 a jen s filtrem Astronomik L3 (420-680nm).  Jak tu někdo nadnesl, tak na galaxie  s L-eNhance je nesmysl.  To by mně ani nenapadlo. Jo vlastně jednou ano, to jsem to zkusil na kometu Panstarrs 4x5min , ale to jsem čekal až mi objekt vyleze za stromem. Spíš to bylo vyplnění času.  viewtopic.php?f=43&t=25923&start=52
Další věc jsou ty kříže. Ano je to důsledek té difrakce na pavouku . Při použiti toho duálního filtru, se to ještě více zvýrazní. K tomu ještě dojde k složení ohybového efektu v dlouhých krocích . Tak se klidně zobrazí i paprsek skoro 1° daleko a třeba od hvězdy která není vůbec v záběru . To pomlčování v kříži, jak ho nazývám, mám na všech snímcích, jak s tím duálem, tak s UV IR cut filtrem viz na mých astrofotkách : https://astrofotky.cz/search_gallery.php
Jinak díky za reakce, člověka potěší a povzbudí .

.  Vaše spekulace hned vyvrátím. Je to foceno barevnou ASI294 a jen s filtrem Astronomik L3 (420-680nm).  Jak tu někdo nadnesl, tak na galaxie  s L-eNhance je nesmysl.  To by mně ani nenapadlo. Jo vlastně jednou ano, to jsem to zkusil na kometu Panstarrs 4x5min , ale to jsem čekal až mi objekt vyleze za stromem. Spíš to bylo vyplnění času.  viewtopic.php?f=43&t=25923&start=52
 .  Vaše spekulace hned vyvrátím. Je to foceno barevnou ASI294 a jen s filtrem Astronomik L3 (420-680nm).  Jak tu někdo nadnesl, tak na galaxie  s L-eNhance je nesmysl.  To by mně ani nenapadlo. Jo vlastně jednou ano, to jsem to zkusil na kometu Panstarrs 4x5min , ale to jsem čekal až mi objekt vyleze za stromem. Spíš to bylo vyplnění času.  viewtopic.php?f=43&t=25923&start=52Další věc jsou ty kříže. Ano je to důsledek té difrakce na pavouku . Při použiti toho duálního filtru, se to ještě více zvýrazní. K tomu ještě dojde k složení ohybového efektu v dlouhých krocích . Tak se klidně zobrazí i paprsek skoro 1° daleko a třeba od hvězdy která není vůbec v záběru . To pomlčování v kříži, jak ho nazývám, mám na všech snímcích, jak s tím duálem, tak s UV IR cut filtrem viz na mých astrofotkách : https://astrofotky.cz/search_gallery.php
Jinak díky za reakce, člověka potěší a povzbudí .
SW 250/1000+EQ6 Pro,  Achr 100/660,   Achr 80/400 ,          ASI 294MC PRO  i  ASI 294MM PRO  , ASI 2600MM Pro

Ahoj,
Galaxie Slunečnice s okolím, zatim nástřel
TS125, Qhy294M, 0,8x reduktor, LRGB Astronomik
L - 14x600s
RGB - 3x10x300s
download/file.php?mode=view&id=22773

Galaxie Slunečnice s okolím, zatim nástřel
TS125, Qhy294M, 0,8x reduktor, LRGB Astronomik
L - 14x600s
RGB - 3x10x300s
download/file.php?mode=view&id=22773
TS 130/910, Riccardi 0.75x, Zwo Asi 2600mm, Pegasus Falcon V2, Zwo EAF 12V, Antlia LRGBSHO, SW AZ6-EQ, SW 50ED, Zwo Asi 178mm

Ahoj,
Slunečnice v mém podání, LRBGHa - LRGB foceno tento týden po 3 noci na Šumavě vždy 0:00 - 3:30, H-alfa ve Strakonicích
L - 28x600s, RGB - 3x10x300sbin2x2, Ha - 20x600s - celkem tedy 10,5 h
TS125, QHY294M, Astronomik L3, RGB deep sky, Ha 6nm, ohnisko 780mm, F/6,24
download/file.php?mode=view&id=22807

Slunečnice v mém podání, LRBGHa - LRGB foceno tento týden po 3 noci na Šumavě vždy 0:00 - 3:30, H-alfa ve Strakonicích
L - 28x600s, RGB - 3x10x300sbin2x2, Ha - 20x600s - celkem tedy 10,5 h
TS125, QHY294M, Astronomik L3, RGB deep sky, Ha 6nm, ohnisko 780mm, F/6,24
download/file.php?mode=view&id=22807
TS 130/910, Riccardi 0.75x, Zwo Asi 2600mm, Pegasus Falcon V2, Zwo EAF 12V, Antlia LRGBSHO, SW AZ6-EQ, SW 50ED, Zwo Asi 178mm

- 
				Medojedlik
Tak tohle se mi opravdu moc libi. Jak detail, tak sirsi zaber, proste parada!

QHY5L-IIC,ASI 290 mm
Trieder Celestron 15x70
medojedlik@gmail.com

QHY5L-IIC,ASI 290 mm
Trieder Celestron 15x70
medojedlik@gmail.com
Ahoj, detaily pěkné i ty prachové části kolem. Mě osobně se to ovšem zdá už dost do červena...mimochodem i ta velmi jasná hvězda v okrajové (prachové) části galaxie by měla být spíše modrá, stejně jako hromada dalších...tady jsou díky té přesaturaci v červené spíše fialovočervené.

Newton 200/600, NEXUS kk, ASKAR FRA 300, SW Evoguide 50ED, Starizona EvoFF, SW EQ6-R Pro, ASI 2600mm, ASI 290mm, ZWO EFW, Pegasus Falcon Rotator v2, 36mm filtry Astronomik R/G/B,CLS CCD,Ha,OIII,SII 6nm https://www.astrobin.com/users/Daveone/

Dík, mě to ani nevadí, zase jsou pěkně kulaté  asi to udělalo přidání té Ha, chtělo by to samozřejmě více dat pro fotku, která by byla 100%
 asi to udělalo přidání té Ha, chtělo by to samozřejmě více dat pro fotku, která by byla 100%

asi to udělalo přidání té Ha, chtělo by to samozřejmě více dat pro fotku, která by byla 100%
 asi to udělalo přidání té Ha, chtělo by to samozřejmě více dat pro fotku, která by byla 100%TS 130/910, Riccardi 0.75x, Zwo Asi 2600mm, Pegasus Falcon V2, Zwo EAF 12V, Antlia LRGBSHO, SW AZ6-EQ, SW 50ED, Zwo Asi 178mm

No, problém s barvou těch hvězd je vidět i na tom předchozím snímku LRGB takže na H-Alfu bych to tentokrát nesváděl   Ale jak píšeš, když se Ti to takto líbí..
  Ale jak píšeš, když se Ti to takto líbí..

Ale jak píšeš, když se Ti to takto líbí..
  Ale jak píšeš, když se Ti to takto líbí..Newton 200/600, NEXUS kk, ASKAR FRA 300, SW Evoguide 50ED, Starizona EvoFF, SW EQ6-R Pro, ASI 2600mm, ASI 290mm, ZWO EFW, Pegasus Falcon Rotator v2, 36mm filtry Astronomik R/G/B,CLS CCD,Ha,OIII,SII 6nm https://www.astrobin.com/users/Daveone/

Já si myslím, že pokud se do LRGB snímku namíchá H-alfa, tak je už zbytečné uvažovat, jaká barva je  ta správná. Je to jaku u jakékoliv  míchané palety - každá barva je ta "správná " a záleží jen na tom, co se komu líbí.

lepší rada žádná než špatná

- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
Tak taky prispeji do mlyna jednou slunecnici z Beskyd.
Uz pomalu pronikam do LRGB v Pixi, casem to snad bude lepsi co se tyce zpracovani. Netaham nijak extra za krivky a saturaci jen trochu, doostrovani skoro zadne a jen jsem trochu vice potlacil (ztmavil) pozadi.

Info ke snimku na astrofotkach

Uz pomalu pronikam do LRGB v Pixi, casem to snad bude lepsi co se tyce zpracovani. Netaham nijak extra za krivky a saturaci jen trochu, doostrovani skoro zadne a jen jsem trochu vice potlacil (ztmavil) pozadi.

Info ke snimku na astrofotkach
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.

APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
Stando, jo to je pěkné, 
ale je tam hodně vidět žes to strečoval přes masked-stretch, já toho nejsem moc zastánce, vytahuju napřed normálně přes histogram dokud nejsou hvězdy akorát, a pak až masked stretch na pozadí přes masku. Hvězdy jsou pak přirozenější bez toho kroužku uprostřed.

ale je tam hodně vidět žes to strečoval přes masked-stretch, já toho nejsem moc zastánce, vytahuju napřed normálně přes histogram dokud nejsou hvězdy akorát, a pak až masked stretch na pozadí přes masku. Hvězdy jsou pak přirozenější bez toho kroužku uprostřed.