Jelikož počasí a čas mi poslední 2 měsíce nepřejí, zkouším upravovat starší zdroje dat Ps Díky za castrator... díky němu je práce rychlejší a zábavnější
Tak sem se pokusil zpracovat ještě jeden Jupiter ze dne 17.11.2013 asi pravděpodobně to nejlepší video z celého dne.Sestava N150/750,ASI120MC,10mm orthoskopický okulár.
Pavle to je parádní snímek si měl lepší podmínky než já ve stejný den.
:-[
Tady je 10 snímkova animačka ze dne 27.11 Jupiteru a pul hodina jeho rotace.N150/750,ASI120mc,10mm orthoskopický okulár.seeing byl nic moc kolem 4/10.
Poděkování patří Prokymu za spojení snímků v animaci ikdyž sem mu neposlal zrovna na 100 proc dobře zarovnané snímky.
Dnes v noci jsem měl štěstí na seeing. Odhaduji tak 8/10. Byla minimální vlhkost (nemusel jsem fénovat.. ). A jelikož jsem nasnímal přes 300GB dat, tak bude co dělat až bude ošklivo.
Já jsem dnes také po dlouuuuhé době zkusil nasnímat Jupitera. Poprvé jsem měl montáž EQ5 ustavenou podle pol. hledáčku, takže Jupiter nikam moc necestoval. Trochu se vzduch klepal, ale po vytemperování dalekohledu do bylo docela pěkné. Do rubriky "Vyzkoušejte si zpracování" jsem dal odkaz na data a byl bych rád, kdybyste z nich někdo zkusil dostat trochu víc. Já s tím Registaxem nějak nedovedu víc vydolovat.
Newton 200/1000, Canon PS 720i (6x zoom) + projekce za ok. VixenLV 4mm, 600 snímků videa, Registax6
Dalekohled + bino Baader = obraz viděný oběma očima současně, je fakt lepší ...
Dnešný Jup. Podobne natočený ako minule, seeing bol horší, ale stále ešte celkom dobrý na miestne pomery. Tentokrát som snímal ASI kamerkou, konečne som to rozchodil. Je to pohodlnejšie, hlavne užívateľsky vo firecapture ako pri iNove.
Dobson GSO DX 880 254/1250; eq plošina; ASI 120MM, Astronomik RGB filtre