Stando neboj, zadny uceny z nebe (potazmo z vesmiru) jeste nespadl, takze vse casem prijde.
Kriticke postrehy:
- vypada to mekke, nezaostrene. Jak ostris? muze to taky ukazovat na jiz diskutovane namrzani optickeho okenka, na kolik jsi chladil a jaka byla cca vlhkost tu noc? Ptal jsi se MII na tyto mozne problemy? (ja preventivne ano). Vzhledem k tomu, ze mas nove 6ti resp. 12ti nm filtry, tak tam by problemy s halem byt uz nemely jako u starsich 13nm apod. Astronomiku
- kompozice vzhuru nohama je zajimava, nezvykla, FOV tez
- zmenseni na minimum beru, protoze vim, ze mas problemy s kresbou/ne-sou-ososti...
SIMS by mel umet slozit barevny snimek ze tri mono snimku (R/G/B), urcite to tam nekde v navodu bude (sam jsem nezkousel).
no a drzim palce a tesim se na dalsi

Ahoj Pavle,
diky za pripominky, jestli vyjde, cas, tak zitra zkusim ty data znovu zpracovat. ostrim pomoci bah.basky. Mozna ze se mi pohnul vytah. Premyslim ze do te ED80ky co mam zde z bazaru koupim nejaky festovnejsi vytah.
Kameru jsem chaldil na -25C a nespechal jsem, mel jsem nastave ze teplota ma klesnout o 2C za 1minutu, to je doporuceni i od p.Cagase, jinak ze se to muze zarosit.
Co se tyce skladani barevnych snimku v SIMSu, tak ten to umi, zkusil jsem doma vyfotit pres objektiv kousek interieru u me doma (L-RGB) a kdyz jsem to poskladal, tak z toho vypadl barevny snimek. Kdyz skladam L-RGB (okoli Antares-e), tak mi z toho vypadne nesmyslny obrazek, treba je cely cerny a kolem hvezd jsou jen barevne krouzky. Kdyz se divam na samostatne RGB sninky, tak tam je videt ze jsou mirne rozdilne podle tech barev.
Mel bych dotaz, nevim ale jestli je to spravne v tomto vlakne, na snimcich mam u jasnejsich hvezd zvlastni efekt, prostredek hvezd je cerny v podstate ty hvezdy vypadaji jak male prstynky. Zkousel jsem meknit cas snimani, ale to nepomohlo.
Standa