Všetkých zdravím, dostal som taký trošku šialený nápad, ale nie je nerealizovatelný a idea je jednoduchá. Kedže sa obraz z pozorovania dá pomocou ccd streamovať (predpokladám) a dalekohlad ovládať na dialku, napadlo ma, že by sme sa mohli zložiť na nejaký poriadny dalekohlad, umiestnit ho na nejaké výnimočne vhodné stanovisko a všetci si streamovať pozorovanie cez net. Systém objektov pozorovania je vecou dohody, takisto aj typ dalekohladu a miesto inštalácie. Nemám s pozorovaním cez kameru skúsenosti, ani s prenosom obrazu cez net, GoTo som tiež ešte nevidel zblízka

, ale vidím tu na fóre, že by to bolo možné. Čo myslíte, je to blbina? Napadlo ma totiž, že keď sa na oblohe očakáva nejaká astronomická udalosť, je na ňu nasmerovaných veľa teleskopov....mali by sme jeden, pravdepodobne by sme si mohli dovoliť(dúfam) kúpiť nejaký výnimočný prístroj...alebo je to zbytočný nápad? Ďakujem za reakcie.
P.S.: ak takéto streamovanie pozorovania alebo podobný projekt (i medzinárodný) už funguje, možete ma nasmerovať...