Povrchova uprava PVC
Povrchova uprava PVC
Zdravim vsetkych...
Akurat sa snazim troska skraslit svojho dobsona 130/1100...
Tubus mam z PVC... nastriekal som ho sprejom, ktory bezne dostat, ale sprej sa odlupuje...
Chcem ho dat nastriekat strojom, ale potreboval by som vediet ze aka farba tam naozaj vydrzi. Nemate s tym niekto skusenosti ?
Tubus mam z PVC... nastriekal som ho sprejom, ktory bezne dostat, ale sprej sa odlupuje...
Chcem ho dat nastriekat strojom, ale potreboval by som vediet ze aka farba tam naozaj vydrzi. Nemate s tym niekto skusenosti ?
YEPUN telescope 254/1200, EQ6-goto, CG5+ Newton 152/903, R 70/700, 70/1000, Dobson 130/1100, Canon 40D, L 70-200/2,8 www.astrosid.szm.sk
Povrchova uprava PVC
Pouziti PVC na tubus me prijde nevhodne (nedrzi dlouhodobe tvar), ale pokud ho chces nabarvit, tak ho dobre odmasti a zkus nastrikat akrylovou barvou (autolak ve spreji). Me se to (na rozdil od tubusu) osvedcilo.
Povrchova uprava PVC
Když už to PVC, jedna z možností je i samolepící omyvatelná tapeta.
Barevná škála dostatečná.
Ale jak už uvedl Libor, PVC není zrovna ideální tubus
Ale jak už uvedl Libor, PVC není zrovna ideální tubus
Povrchova uprava PVC
AHoj,
Nepytal som sa na vhodnost tubusu z PVC... Nikto ma nepresvedci o tom ze je nevhodny pre priemer do 20cm, na vizualne pozorovanie, kedze niekolko stovak hodin pozorovacieho casu uz mam za sebou...
MOja otazka na tych co maju skusenosti znie, ze aka farba je na nastriekanie PVC vhodna, a opakujem ze nie akrylovy sprej...
Lubomir
Nepytal som sa na vhodnost tubusu z PVC... Nikto ma nepresvedci o tom ze je nevhodny pre priemer do 20cm, na vizualne pozorovanie, kedze niekolko stovak hodin pozorovacieho casu uz mam za sebou...
MOja otazka na tych co maju skusenosti znie, ze aka farba je na nastriekanie PVC vhodna, a opakujem ze nie akrylovy sprej...
Lubomir
YEPUN telescope 254/1200, EQ6-goto, CG5+ Newton 152/903, R 70/700, 70/1000, Dobson 130/1100, Canon 40D, L 70-200/2,8 www.astrosid.szm.sk
Povrchova uprava PVC
lubomir napsal: sebou...
LubomirMožná je to pouze Tvojí neinformovaností, ale existují akrylové spreje na měkčené plasty = vhodné na PVC. Jsou ale v minimání barevné škále a asi se nedají všude sehnat. Jinak regulérní postup je nástřik reaktivnín základem na měkčené plasty, základový plnič a akrylátová vrchní barva. Buhužel, cena bude dosti vysoká,za materiál tak 1000Kč.
Shánět musíš v prodejnách autolaků, jinde bude šance minimální.
LubomirMožná je to pouze Tvojí neinformovaností, ale existují akrylové spreje na měkčené plasty = vhodné na PVC. Jsou ale v minimání barevné škále a asi se nedají všude sehnat. Jinak regulérní postup je nástřik reaktivnín základem na měkčené plasty, základový plnič a akrylátová vrchní barva. Buhužel, cena bude dosti vysoká,za materiál tak 1000Kč.
Shánět musíš v prodejnách autolaků, jinde bude šance minimální.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Povrchova uprava PVC
Ahoj
Na všetkých povrchoch včítane plastov ktoré sme my natierali výborne drží polyuretanová dvojzložková farba.Základná je k dostaniu v čiernej farbe. Zatiaľ sme ju nestriekali len natierali štetcom.Na polyuretanovom základe držia výborne podľa našich skúseností všetky typy farieb .Ale zrejme najlepšie znova len polyuretanová.Cena je oproti bežným farbám asi 2,5 násobná. Cez víkend by som vyskúšala priľnavosť na Tvrdený PVC-Novodur - Mám tu tiež pripravenú trubku na Newton 150. Dám Ti vedieť aby si zbytočne nekupoval AHOJ lubomir napsal: Zdravim vsetkych...
Na všetkých povrchoch včítane plastov ktoré sme my natierali výborne drží polyuretanová dvojzložková farba.Základná je k dostaniu v čiernej farbe. Zatiaľ sme ju nestriekali len natierali štetcom.Na polyuretanovom základe držia výborne podľa našich skúseností všetky typy farieb .Ale zrejme najlepšie znova len polyuretanová.Cena je oproti bežným farbám asi 2,5 násobná. Cez víkend by som vyskúšala priľnavosť na Tvrdený PVC-Novodur - Mám tu tiež pripravenú trubku na Newton 150. Dám Ti vedieť aby si zbytočne nekupoval AHOJ lubomir napsal: Zdravim vsetkych...
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Povrchova uprava PVC
Opravdu nechceš zkusit tu samolepící folii. Mám ji na obou stavěných přístrojích, vzhled je excelentní, odolnost také. Dělá se z toho třeba reklama na auta a tvrdé atmosférický podmínky na silnicích ani myčka tomu nic neudělají. Na dalekohledu to bude vpohodě, když se smíříš s maličkým schůdkem na překryvu (takřka není vidět).
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Povrchova uprava PVC
Duk napsal: Když už to PVC, jedna z možností je i samolepící omyvatelná tapeta.
S tapetou mam dobre skusenosti aj ja, su v roznych hrubkach, farebnych skalach, povrchoch. A ak sa Ti jedna farba po case prestane pacit, tak vymenis "kabat" tubusu...
S tapetou mam dobre skusenosti aj ja, su v roznych hrubkach, farebnych skalach, povrchoch. A ak sa Ti jedna farba po case prestane pacit, tak vymenis "kabat" tubusu...
Orion N200/900, NEQ6Pro, CG5Adv, CCD Astropix 1.4+, Astropix 4.0, Canon 5D a 600D, Ivan Majchrovič, ivan(bodka)bpu(slimak)chello(bodka)sk
Povrchova uprava PVC
mata napsal: Cez víkend by som vyskúšala priľnavosť na Tvrdený PVC-Novodur -Natřít půjde všechno, ale přilnavost nepoznáš hned.
Lubomír se ptal na zkušenosti .......
Jsou osvědčené postupy, a jsou experimenty....
Ale stejně bych dal přednost tapetě.
( a stejně vyhodil PVC )
Lubomír se ptal na zkušenosti .......
Jsou osvědčené postupy, a jsou experimenty....
Ale stejně bych dal přednost tapetě.
( a stejně vyhodil PVC )
lepší rada žádná než špatná
Povrchova uprava PVC
MilAN napsal:
( a stejně vyhodil PVC )
NA TO SE TĚ NIKDO NEPTAL ! :-X
;D ;D ;D
Však ty víš
( a stejně vyhodil PVC )
NA TO SE TĚ NIKDO NEPTAL ! :-X
;D ;D ;D
Však ty víš
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Povrchova uprava PVC
Ještě doplním, že nastříkat kvalitně (hladce, stejnoměrně) trubku, dá mnohonásobně více práce než ji polepit tou folií. Pokud si to na to netroufáš sám, stačí o to požádat v nějaké reklamní firmě, kde s tím dělají denně.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Povrchova uprava PVC
lubomir napsal: MOja otazka na tych co maju skusenosti znie, ze aka farba je na nastriekanie PVC vhodna, a opakujem ze nie akrylovy sprej...
LubomirAsi neni sprej jako sprej nebo jsi to neodmastil. Pred peti lety jsem vyrobil z PVC tubus na maly newton (prumer 10cm) a nastrikal ho akrylovym autolakem. Chtel jsem ho jako pointer, ale to se ukazalo jako zcela nepouzitelne (kvuli tomu PVC, ale na to ses neptal), tak jsem ho venoval bratrovi na nenarocne pozorovani. Pouziva ho dodnes a barva se ani po 5 letech nikde neloupe.
Presto bych radeji take doporucil tu samolepici tapetu, vydrzi opravdu hodne (opravuji s ni i prorezavelou karoserii auta a je to super ;D ).
LubomirAsi neni sprej jako sprej nebo jsi to neodmastil. Pred peti lety jsem vyrobil z PVC tubus na maly newton (prumer 10cm) a nastrikal ho akrylovym autolakem. Chtel jsem ho jako pointer, ale to se ukazalo jako zcela nepouzitelne (kvuli tomu PVC, ale na to ses neptal), tak jsem ho venoval bratrovi na nenarocne pozorovani. Pouziva ho dodnes a barva se ani po 5 letech nikde neloupe.
Presto bych radeji take doporucil tu samolepici tapetu, vydrzi opravdu hodne (opravuji s ni i prorezavelou karoserii auta a je to super ;D ).
Povrchova uprava PVC
Trochu laická otázka. Kde se dá sehnat ta tapeta. Osobně jsem po ní moc nepátral,ale nikde jsem ji v prodejnách nepostřehl. Co je to za typ,něco speciálního? Semišovka je v Obi,Hornbachu,...
SW102/500, SW ED100/900, R100/1500, R125/1583, N127/646, R140/1543, R150/1800, C150/2250, N152/1178, N170/1022, NCN310/1768/5970,... + další sklíčka do 0,75m.
Povrchova uprava PVC
Ja ji bezne kupuji v OBI (stejne jako tu semisovku). Dela se spoustu barev a vzoru. Oznaceni ma 'd-c-fix'.
Povrchova uprava PVC
To Kami:
Tak to mě překvapuješ, ve většině specializovaných prodejnách na tapety jsem na ně narazil. U nás v Trutnově dokonce i u BRÁZDY - koberce.
Tak to mě překvapuješ, ve většině specializovaných prodejnách na tapety jsem na ně narazil. U nás v Trutnově dokonce i u BRÁZDY - koberce.