Prosím o vaše vlastní zkušenosti, případně jaký dalekohled byste preferovali v tomto případě vy a proč.
Díky
Při zmínce o 400mm teleskopu mě napadla story argentinského amatéra Victora Buso, který 20.září 2016 testoval kameru ZWO ASI1600MM-C na jeho 406mm f4,4 Sky-Watcher newtonu.xarrow píše: Navrhuju sestavu pro pozorování proměnných hvězd. Chtěl bych newtona 400mm, výtah Starlight Instruments Feather Touch TRUE 3-Inch Focuser korektor BIG Paracorr Type-2 - 3" a kamera G4-16000. V čem ale nemám jasno je dalekohled.
Popravdě to bych celkem nerad. Stavím pozorovatelnu, sloup a montáž + automatizace. Vzhledem k tomu, že jsem dalekohled jestě nestavěl, tak bych si to nerad zkoušel na něčem takovým a chjtěl bych pozoroval dřív než v příští pětiletceFunTomas píše:Ja som v podobnom prípade volil vlastnú konštrukciu. Kupovať akýkoľvek hotový ďalekohľad a použiť z neho len optiku bolo vždy drahšie ako kúpiť samotnú optiku. Tá kamera je riadna kovadlina, takže to nemôže byť hocijaký tubus. Musí to byť riadny CF sendvič s pomerne hrubou stenou. Hrubá znamená, že medzi uhlíkovými vrstvami bude v strede voštinový plát. To zníži hmotnosť tubusu a zvýši tuhosť. Alebo spraviť trubkový otvorený tubus, ako majú veľké dobsonove ďalekohľady.
jj, tuhle story znám, ale zatím koukám zakloněnou hlavou a na tom dalekohledu jsem se celkem zaseklBeda píše:zdravím,
[při zmínce o 400mm teleskopu mě napadla ...
Tam už je moc dlouhé ohnisko.MilAN píše:Pokud se pohybujeme v těchto cenových dimenzích, neuvažoval jsi o RC teleskopu ? nebo to je už moc dlouhé ohnisko ?
Teleskop-express má ve 400mm pouze jeden a to TS 16" f/4.5 ONTC Newtonian s ohniskem 1800 (s correctorem 1,15x je rozlišení 0.9"x0.9" per pixel, optimální hodnotu bych viděl 1,5"). Ideálně bych potřeboval tak 1200mm. Navíc se zdá, že používají optiku Orion UKBeda píše:Doporučuji někoho jiného nebo objednat u Teleskop Expres s požadavkem na proměření kompletního teleskopu u Wolfganga Rohra !
http://www.alluna-optics.com/prices-New ... raphs.htmlxarrow píše:...Věřím, že je po světě víc firem jako http://www.dreamscopes.com, ale blbě se hledají. Nemáte tip na někoho podobnýho?