Jaké jsou podle vás tyto české dalekohledy FOMEI? Vlastním zatím od nich traider 16x50. Viděl jsem že dělají i astrodalekohledy, co vi na ně?
astrodalekohled: http://dalekohledy-online.cz/dalekohled ... dalekohled
traider: http://dalekohledy-online.cz/dalekohled ... 6x50-terra
Jestli to tu je, tak se omlouvám.........
České dalekohledy FOMEI
České dalekohledy FOMEI
Konečně jsem se sem vrátil, celou sezonu jsem se venoval stormchasingu a stavbě teamu. Tak zase doma
Ale stormchasingu se věnuji už naplno
, ale astronomii se nadále také budu věnovat, bohužel v menší míře.
- Martin Vyskočil
- Věk: 45
České dalekohledy FOMEI
Jijich triedrama jsem koukal a pripadaji mi dobre. Tech jejich astrodalekohledu bych se bal
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
České dalekohledy FOMEI
Konkrétně 114mm newton za 6200,-kč ? ! Na rozklepané montáži,to označení EQ7.... ;D
To radši koupím dobsony 150/1200 a ještě ušetřím,nebo přihodím tisícovku a mám parádní kus 200/1200.
To radši koupím dobsony 150/1200 a ještě ušetřím,nebo přihodím tisícovku a mám parádní kus 200/1200.
Dobson SW 250/1200, N 150/750, ED80/600 na AZ-4, TELE VUE Paracorr, Panoptic 24mm 68°, Nagler 13,9,7,5, 3.5mm 82°, SW Planetary 8,7,6,5,4mm UWA-58°, 2"SW/SWA 38mm 70°, Celestron 15x70, UHC Lumicon, UHC-S BDP, CLS Astronomik, 2x Polarizační BDP
České dalekohledy FOMEI
Hlavně nepodléhej klamu, že to jsou české výrobky. Firma FOMEI je pouze distribuční firma, a jí prodávané dalekohledy jsou o mnoho procent dražší než u jiných prodejců. Navíc jsou na těch nejbídnějších montážích, na kterých je lze zřejmě ještě objednat.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
České dalekohledy FOMEI
NEJSOU to ČESKÉ dalekohledy !
Ty astrodalekohledy nebrat. Jsou to ty samé, co se prodávají jako Bresser a podobně, prostě podle mne jedna a ta samá čínská fabrika, co produkuje i Skywatcher, ale v nejvíc očesané verzi. Kdysi jsem se tím koukal zde v Hradci ve Fomei prodejně, optika je (nebo aspoň tenkrát byla) vpořádku, ale je to předražené.
Fomei to pochopitelně nevyrábí (to vím zcela jistě), jen na to lepí svoji značku.
Triedry nejspíš budou celkem slušné (jeden jsem měl, něco x 50, teď ho má tchán, protože jsem si koupil větší 15x70).
------------
Koukám Milan byl rychlejší...
Ty astrodalekohledy nebrat. Jsou to ty samé, co se prodávají jako Bresser a podobně, prostě podle mne jedna a ta samá čínská fabrika, co produkuje i Skywatcher, ale v nejvíc očesané verzi. Kdysi jsem se tím koukal zde v Hradci ve Fomei prodejně, optika je (nebo aspoň tenkrát byla) vpořádku, ale je to předražené.
Fomei to pochopitelně nevyrábí (to vím zcela jistě), jen na to lepí svoji značku.
Triedry nejspíš budou celkem slušné (jeden jsem měl, něco x 50, teď ho má tchán, protože jsem si koupil větší 15x70).
------------
Koukám Milan byl rychlejší...
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
České dalekohledy FOMEI
Začínal jsem s refraktorem Bresser, druhý byl Fomei 90/900, kterým dodnes občas mrknu. Je o třídu lepší než Bresser. Orig. montáž je však
opravdu poddimenzovaná. Koupil jsem ho však pod cenu.
opravdu poddimenzovaná. Koupil jsem ho však pod cenu.
České dalekohledy FOMEI
Jo taky mi přišlo divné, že by to bylo české... No ale triedry sou si myslím v pořádku ne? Možná ta cena..... No koupil jsem ho v globusu takže to můžu klidně vrátit bez udání důvodu... 
Konečně jsem se sem vrátil, celou sezonu jsem se venoval stormchasingu a stavbě teamu. Tak zase doma
Ale stormchasingu se věnuji už naplno
, ale astronomii se nadále také budu věnovat, bohužel v menší míře.
České dalekohledy FOMEI
jak jsou na tom s astonomickými dalekohledy soudit nemůžu, ale vlastním FOMEI Ranger night vision triedr 7x 50...stál mě kolem 3500,-Kč tuším...a nemůžu si stěžovat...po letech, kdy jsem coby malý kluk koukal na nebe kamarádovým dělostřeleckým dalekohledem mi tehle přístroj zase vrátil víru v triedr...který....má jeden ostrý, stejnobarevný, stejněveliký, nezdeformovaný obraz...kamarád si totiž ten dělostřelecký odvezl a to s čím jsem se potom kouknul, bylo strašné...neporovnatelné...
až tenhle FOMEI...;o)
...podle mě za solidní peníz, solidní muzika...;o)
...v noci poznám na co koukám na nebi bez problémů...
...zároveň v noci vidím potvory srnky co mi ožíraj stromky na zahradě
...a vlaštovku dokážu sledovat až k obzoru...;o)...víc nepotřebuju
(jsem alergický na švidrající triedry)
až tenhle FOMEI...;o)
...podle mě za solidní peníz, solidní muzika...;o)
...v noci poznám na co koukám na nebi bez problémů...
...zároveň v noci vidím potvory srnky co mi ožíraj stromky na zahradě
...a vlaštovku dokážu sledovat až k obzoru...;o)...víc nepotřebuju
(jsem alergický na švidrající triedry)