Fotky našich miláčků...:-))
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
McGuyver napsal: Pokud chceš vložit obrázek,tak musí být někde na netu.
Použitelně se jeví ten ImageShack:
http://www.imageshack.us/
Použitelně se jeví ten ImageShack:
http://www.imageshack.us/
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Ahoj,
vcera jsem dodelal posledni upravu a mam vse pripraveno.
Asi pred mesicem jsem zrusil poulicni osvetleni a vcera prijel opravar (uz zase sviti). >:(
http://petrb.rtyne.net/indey_soubory/slide0001.htm
vcera jsem dodelal posledni upravu a mam vse pripraveno.
Asi pred mesicem jsem zrusil poulicni osvetleni a vcera prijel opravar (uz zase sviti). >:(
http://petrb.rtyne.net/indey_soubory/slide0001.htm
A, konečně vidím LXDéčko v plné parádě. Mám také 8" SC Meade, ale LX90LNT na vidlicové montáži. Momentálně nemám k dispozici kloudné foto mého "oka do vesmíru", ale snad to brzy napravím. 8)
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Také přikládám foto svého drobečka
Ja pripájam svoj Newton 150/750
(Naozaj neviem, prečo je tá fotka taká rozmazaná :-/)
(Naozaj neviem, prečo je tá fotka taká rozmazaná :-/)
Re: Fotky našich miláčků...:-))
To je pěkný dalekohled. Montáž je sice zjevně slabší, než by měla být, ale když uvážíme, že je to kompletně vybavený dalekohled se vším všudy a že je Tvůj v 18 letech, tak je to výborné.
Já jsem v 18 letech vlastní dalekohled neměl a potýkal jsem se s problémem, že otcovy dalekohledy byly těžké, nepřenosné, neúměrně rozměrné, někdy nepraktické, a hlavně jsem neměl žádné pozorovací stanoviště.
Jaké Ty máš pozorovací stanoviště a s jakými pozorovacími podmínkami?
V. K.
Já jsem v 18 letech vlastní dalekohled neměl a potýkal jsem se s problémem, že otcovy dalekohledy byly těžké, nepřenosné, neúměrně rozměrné, někdy nepraktické, a hlavně jsem neměl žádné pozorovací stanoviště.
V. K.
VK napsal: To je pěkný dalekohled. Montáž je sice zjevně slabší, než by měla být, ale když uvážíme, že je to kompletně vybavený dalekohled se vším všudy a že je Tvůj v 18 letech, tak je to výborné.
V. K.
No, neviem, či sa za pozorovacie stanovište dá počítať to, že v priemere raz za dva týždne ďalekohľad vezmem na vidiek na juhu Slovenska (okres Lučenec), kde je aká - taká tma. Inak pozorujem len z okna, resp. z balkóna a to si môžem vybrať len dve svetové strany: či sa chcem dívať na východ, kde je mesto, alebo na sever, kde je síce menšie svetelné znečistenie, ale zase žiaden zaujímavý objekt...pri tom Lučenci je to skutočne lepšie, ale opakujem, dostanem sa tam len raz za dva týždne a aj to mi nie vždy vyjde počasie.
V. K.
No, neviem, či sa za pozorovacie stanovište dá počítať to, že v priemere raz za dva týždne ďalekohľad vezmem na vidiek na juhu Slovenska (okres Lučenec), kde je aká - taká tma. Inak pozorujem len z okna, resp. z balkóna a to si môžem vybrať len dve svetové strany: či sa chcem dívať na východ, kde je mesto, alebo na sever, kde je síce menšie svetelné znečistenie, ale zase žiaden zaujímavý objekt...pri tom Lučenci je to skutočne lepšie, ale opakujem, dostanem sa tam len raz za dva týždne a aj to mi nie vždy vyjde počasie.
I tak to máš lepší, protože se aspoň dostaneš 2x týdně (a kdyby jen jednou) někam do lepších podmínek. Já jsem měl jen to město.
V. K.
V. K.
To Eryn: Eryn, to je Celestron? Protože, jak tak koukám na fotku, tak mi připadá, že montáž by mohla být identická s mojí montáží, tj. CG-4, na které mám Celestron C4R 102/1000 a vím, že oni osazují na tuto montáž právě R102 a nebo N150.
Refraktory achromáty: Celestron C4-R 102/1000mm, Sky-Watcher 80/400mm, Hama 60/700mm. Triedry: Fomei 10x50, Bushnell 8x40
SKLP napsal: To Eryn: Eryn, to je Celestron? Protože, jak tak koukám na fotku, tak mi připadá, že montáž by mohla být identická s mojí montáží, tj. CG-4, na které mám Celestron C4R 102/1000 a vím, že oni osazují na tuto montáž právě R102 a nebo N150.
Áno, je to Celestron. Však to má na sebe aj napísané (alebo to nevidno?
)
Áno, je to Celestron. Však to má na sebe aj napísané (alebo to nevidno?
Aha.... já si to zrovna prohlížím na blbým monitoru, kterej je tmavej, tak proto to nevidím.....až dojedu domů, tak už to uvidím.....
Refraktory achromáty: Celestron C4-R 102/1000mm, Sky-Watcher 80/400mm, Hama 60/700mm. Triedry: Fomei 10x50, Bushnell 8x40
Ha, tak tohle je ta moje superkráva!
Tomáš Havlík &&www.astrodenik.wz.cz
-
3J
VK napsal: I tak to máš lepší, protože se aspoň dostaneš 2x týdně (a kdyby jen jednou) někam do lepších podmínek. Já jsem měl jen to město.
V. K.
Pro přesnost Vláďo
raz za dva týždne = 0,5 × týdně ne jak si uvedl 2× týdně což je 4× více
kvůli podobné chybě mě v mládí cpali špenátem, že prý má hodně železa ;D
V. K.
Pro přesnost Vláďo
raz za dva týždne = 0,5 × týdně ne jak si uvedl 2× týdně což je 4× více
což je 4× více
No jo, máš pravdu! ;D ;D To jsem si vůbec neuvědomil. Ale říkal jsem si, že 2x týdně je nějak často - týden má jenom jeden víkend
A přitom ve špenátu toho železa je minimum. Železo je z rostlin především v petrželi, hlavně v nati. Hodně železa má také kokos (ta bílá tvrdá hmota). No nic, to už hodně odbočuju ...
Díky za upozornění.
V. K.
No jo, máš pravdu! ;D ;D To jsem si vůbec neuvědomil. Ale říkal jsem si, že 2x týdně je nějak často - týden má jenom jeden víkend
A přitom ve špenátu toho železa je minimum. Železo je z rostlin především v petrželi, hlavně v nati. Hodně železa má také kokos (ta bílá tvrdá hmota). No nic, to už hodně odbočuju ...
Díky za upozornění.
V. K.