QHY5

Optika, montáže, autoguidery, elektronika...
Uživatelský avatar
IceBear
Příspěvky: 82
Registrován: 18. 06. 2011, 20:56

QHY5

Příspěvek #316 od IceBear » 31. 03. 2014, 13:23

no prave proto jsme jsem to chtel zkusit doladit si pointer,ale na denim svetle a porad nic nevidim v phd i pri gain 1 a exp.0,001 o zkusim nekde stahnout to Q video
TS astrograf TS 8" UNC, Mergez 72,HEQ-5 Pro Synscan - GoTo,Lacerta MII ,EOS1000Dm,QHY 5L-II

Uživatelský avatar
dablik
Příspěvky: 564
Registrován: 17. 09. 2012, 13:17
Bydliště: Panenský Týnec
Věk: 40

QHY5

Příspěvek #317 od dablik » 31. 03. 2014, 13:51

no jasne :) mam na to jeste udelane "stinitko" - neco jako rosnici. Na velkem dalekohledu pouzivam jeste kryt na objektiv, ve kterem je takova mala dira :)
na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek :)  
montaz: EQ6R

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 3780
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

QHY5

Příspěvek #318 od Bill » 31. 03. 2014, 21:06


Nevim jestli to tak muze byt, ale prijdou mi ty chvezdy dost rozmazany a neda se mi je poradne zaostrit do tecky.  

No záleží na optice - já mám pointer z teleobjektivu a když jsem měl na kameře UV/IR filtr + pořádně zaostřeno, tak hvězdy byly menší než jeden pixel. Tak jsem vyhodil filtr a teď je to snad tak akorát. Mít hvězdu menší než jeden pixel není pro pointaci moc dobré, musí trošku "přečuhovat" do dalších pixelů.

Ale na krátká ohniska používám hledáček a tam je podle mne ten filtr vhodný - jinak už jsou ty bambule dost velké.
M:736 750 113

Uživatelský avatar
PetrV
Příspěvky: 653
Registrován: 12. 09. 2008, 14:35
Bydliště: Praha

QHY5

Příspěvek #319 od PetrV » 16. 12. 2014, 22:04

Vážení kolegové,
právě jsem udělal svůj dosud nejhorší astro nákup. Kamera QHY5. Prožil jsem 5 nervních hodin instalováním driverů a přepisováním těch hovadin v inf souboru. Takže teď už PHD2 kameru aspoň pozná. To bylo radosti!

Ne na dlouho. Asi po půl minutě jsem skončil na problému "semafor". Odtud už nevím jak dál. Zkusil jsem ten balíček s EZ USB driver control, abych mohl přepsat FW, ale software nevidí žádné zařízení. Pracuji pod WIN 7 64, tak to bude možná problém. Kabely jsem zkusil 2, třetí se mi kupovat nechce.

Poraďte, prosím, pokud se někomu podařilo najít nějaké řešení. Dřív než to vyhodím z okna. Musím říct, že blbější zařízení jsem ještě neviděl.

EDIT: A píše to kromě semaforu taky error 6: neplatný popisovač
EDIT 2: Zkusil jsem ještě Maxim DL a "semafor" to hází taky.

Děkuji
Petr

Uživatelský avatar
MMys
Příspěvky: 14834
Registrován: 02. 01. 2001, 05:03
Bydliště: Běleč nad Orlicí
Věk: 46
Kontaktovat uživatele:

QHY5

Příspěvek #320 od MMys » 16. 12. 2014, 22:43

No já ti nevím. Já to nainstaloval a jede mi to ve všem. Win7 32 i 64. A to jsem měl dvě, nejprve klasickou plochou kulatou původní černou QHY5, tak teď nově QHY5 II. Co se kde přepisuje v inf souboru ? Já si nepamatuji, že bych něco přepisoval.

A původní QHY5 jsem prodal jen proto, že mi kolidovala v OAG s velkým 3" výtahem, ne že by nefungovala.

Jakou QHY5 přesně máš ?
http://foto.astronomy.cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N300/1200, N185/610, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, CCD G3-16200

Uživatelský avatar
PetrV
Příspěvky: 653
Registrován: 12. 09. 2008, 14:35
Bydliště: Praha

QHY5

Příspěvek #321 od PetrV » 16. 12. 2014, 22:55

Ahoj Martine, díky za odezvu.
Mám QHY5 mono "plochou kulatou". Zřejmě jde o klon - má jiný VID/PID.

Tím přepisováním jsem myslel doplnění řádku s VID/PID podle údajů ve správci zařízení dle tohoto návodu na POSECu http://posec.astrotechnics.eu/view.php?cisloclanku=2011021401

Teprve po téhle proceduře počítač kameru poznal a bylo ji možné připojit v PHD2.

Pak začalo trápení se semaforem.

P.

Uživatelský avatar
MMys
Příspěvky: 14834
Registrován: 02. 01. 2001, 05:03
Bydliště: Běleč nad Orlicí
Věk: 46
Kontaktovat uživatele:

QHY5

Příspěvek #322 od MMys » 16. 12. 2014, 23:18

Aha,
to je nemilé. Já měl asi originál, proto šlapalo, jak má.

Co pamatuju, stejný problém se semaforem tady měl myslím Vašek79. Tak se ho zeptej, jak to nakonec vyřešil.

http://foto.astronomy.cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N300/1200, N185/610, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, CCD G3-16200

Uživatelský avatar
PetrV
Příspěvky: 653
Registrován: 12. 09. 2008, 14:35
Bydliště: Praha

QHY5

Příspěvek #323 od PetrV » 16. 12. 2014, 23:55

Ještě jsem zkusil spustit diagnostiku v ASCOM a v Log File se na jednom místě píše:

23:40:20.362 DriverCompatibility ProgID: ASCOM.ASCOM_QHY5.Camera, Bitness: Bits64

23:40:20.362 DriverCompatibility No entry in the 64bit registry, checking the 32bit registry

23:40:20.362 DriverCompatibility Returning: "This 64bit capable driver is only registered as a 32bit COM driver.[0D][0A]Please contact the driver author and request an updated installer."

P.

Uživatelský avatar
MMys
Příspěvky: 14834
Registrován: 02. 01. 2001, 05:03
Bydliště: Běleč nad Orlicí
Věk: 46
Kontaktovat uživatele:

QHY5

Příspěvek #324 od MMys » 17. 12. 2014, 07:32

No mě kamera běhá (teda běhala) s driverem s označením QHY5Drv64V13-08-13.exe
popis souboru v evlastnostech je QHY5 V2.3(13-08-13) Drivers Setup, vydaný 13.8.2013 11:10
http://foto.astronomy.cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N300/1200, N185/610, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, CCD G3-16200

Uživatelský avatar
PetrV
Příspěvky: 653
Registrován: 12. 09. 2008, 14:35
Bydliště: Praha

QHY5

Příspěvek #325 od PetrV » 17. 12. 2014, 21:28

Díky, Martine.
Mám tentýž driver.
Mimochodem, dioda na kameře má svítit pořád, nebo víceméně, jak ji napadne (můj případ)? Chování v PHD je ale zatím nezávislé na tom, zda zrovna svítí.
P.


Uživatelský avatar
MMys
Příspěvky: 14834
Registrován: 02. 01. 2001, 05:03
Bydliště: Běleč nad Orlicí
Věk: 46
Kontaktovat uživatele:

QHY5

Příspěvek #326 od MMys » 17. 12. 2014, 21:44

Pokud si pamatuji dobře, tak pokud byla kamera připojená k USB s korektním driverem, svítila LED myslím trvale, a při snímání pravidelně blikala (ale tím si nejsem moc jistý).

"Nevylosoval" sis nějaký vadný kousek ? To je nová, nebo bazarovka ?
http://foto.astronomy.cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N300/1200, N185/610, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, CCD G3-16200

Uživatelský avatar
PetrV
Příspěvky: 653
Registrován: 12. 09. 2008, 14:35
Bydliště: Praha

QHY5

Příspěvek #327 od PetrV » 17. 12. 2014, 21:53

Bazarovka :(

Prodejce se dušuje, že mu fungovala pod Win 8.1 64 v PHD2. Nemám důvod mu nedůvěřovat, komunikace s ním byla dosud seriózní.

Vaškovi79 už jsem psal, jak dopadl, tak uvidím.

P.

Uživatelský avatar
Libcz
Příspěvky: 513
Registrován: 07. 07. 2006, 13:43

QHY5

Příspěvek #328 od Libcz » 18. 12. 2014, 12:03

Na mojí QHY5V se dioda chová tak, jak píše MMys.
Libor Brodský
HEQ5, ED80/600, Canon 350D, QHY5L-II

Uživatelský avatar
PetrV
Příspěvky: 653
Registrován: 12. 09. 2008, 14:35
Bydliště: Praha

QHY5

Příspěvek #329 od PetrV » 19. 12. 2014, 10:13

Děkuji všem, kdo se mi ozvali v tomhle vlákně nebo v SZ. Ještě připojuji podrobnější popis chybových hlášení:

Pokaždé po spuštění PHD2, připojení kamery a prvním Loopingu se objeví:

„Failed with error 121: Časový limit semaforu vypršel.“

Odkliknu tu chybu a znovu naskočí, zopakuje se to asi tak 30x, objeví se hláška Camera timeout during capture. Camera disconnected.“ a okno s „Failed with error 6: Neplatný popisovač.“

Připojím znovu kameru, znovu zapnu looping a už se neobjevuje semafor, ale hláška „Failed with error 995: Vstupně výstupní operace byla přerušena buď z důvodu ukončení podprocesu, nebo na žádost aplikace.“ Po jejím odkliknutí ještě naskočí „Neplatný popisovač“. A odpojí se kamera.

Zkusil jsem ještě pár zoufalých pokusů, např. vypojit firewall, připojit kameru přes všechny dostupné USB porty na notebooku, připojit ji přes rozbočovač s vlastním napájením, zkusil jsem 3 různé kabely. Marně.
Kolega z fóra mi nabídnul otestování kamery na jeho počítači. Budu rád, když to vyjde, snad pak budu moudřejší.

Mimochodem, mám za to, že moje kamera je obyčejná QHY5 mono. Na stránkách výrobce jsou ale ovladače i pro verze QHY5V a QHY5T. Jaký je v tom rozdíl?

Ještě jednou děkuji.
Petr

Uživatelský avatar
vasek79
Příspěvky: 400
Registrován: 20. 12. 2011, 11:29

QHY5

Příspěvek #330 od vasek79 » 19. 12. 2014, 12:39

Podle mého je to vadný kus..možná série.. se stejným problémem jsem se potýkal taky. Časový limit semaforu vypršel atd. Pořídil jsem jinou a funguje mi bez problémů.

Vašek
EQ6 SynScan,Astrograf 200/800 Carbon,Canon EOS 400D, Canon EOS 1000D modifikovaný + CLS CCD


Zpět na “Astrofotografická technika”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti