Dálková spoušť

Optika, montáže, autoguidery, elektronika...
Uživatelský avatar
Branislav
Příspěvky: 13
Registrován: 10. 04. 2011, 13:22

Dálková spoušť

Příspěvek #16 od Branislav » 05. 07. 2011, 13:23

Dakujem. Za tie peniaze vyzera fakt super. Este aby to aj bateria zvladala.Si ma motivoval. Objednam to asi. Vyzera fakt super.

Uživatelský avatar
jezevec
Příspěvky: 515
Registrován: 10. 10. 2010, 22:53

Dálková spoušť

Příspěvek #17 od jezevec » 05. 07. 2011, 14:21

Ten moj cinan vyzera podobne a ked dam 00, tak cvaka doblba. Neviem ci ma daky limit.

Uživatelský avatar
Shras
Příspěvky: 253
Registrován: 26. 08. 2009, 18:14

Dálková spoušť

Příspěvek #18 od Shras » 22. 07. 2011, 20:09

Ahoj lidi,
trosku si zacinam hrat z Arduinem, tak sem si rekl ze skusim udelat spoust a Canona. Planuju to pouzit na Poor man. Takze ehm jake casi nejcasteji pouzivate venku? Planuju to tam dat napevno prozatim.

Diky.

Uživatelský avatar
Vabra
Příspěvky: 3773
Registrován: 10. 02. 2006, 17:20

Dálková spoušť

Příspěvek #19 od Vabra » 22. 07. 2011, 21:03

Hrani s Arduinem je urcite uzitecna zabava, pro Poor man astrofoto budes potrebovat cas zavisly na pouzitem objektivu (a take aktualni deklinaci foceneho objektu). Pro nejcastejsi objektiv 50mm bude potrebovat casy okolo 4-8 sekund. Pro objektiv 100mm polovinu atd...

Nicmene pokud "cesta nema byt cil" pak bych koupil nejakou cinskou kopii casovace za par dolaru na eBay... ;)
Pavel Vabrousek

Uživatelský avatar
323K13L
Příspěvky: 100
Registrován: 16. 06. 2009, 16:09
Bydliště: Praha, Punkrác

Dálková spoušť

Příspěvek #20 od 323K13L » 22. 07. 2011, 21:07

Nevim sice co je Arduin, ale snad ti orientačně pomůže tohle:
Maximální časy (v sekundách), kdy by měly být hvězdy ještě jako body


tabulka je z tohoto webu:
http://astrosvet.com/index.php?id=kurzastrofoto&clanek=astrofoto-1
SW newton 150/750 || SW 70/500 || EQ-5m || CanonEOS1000Dm || Canon70-200mm f/4 L || Canon50mm f/1,8 || QHY5

"Budete-li se snažit porozumět celému vesmíru, nepochopíte vůbec nic. Jestliže se pokusíte porozumět sobě, pochopíte celý vesmír." [Buddha]

Uživatelský avatar
Honza Ebr (honza42)
Příspěvky: 3425
Registrován: 20. 10. 2004, 14:48

Dálková spoušť

Příspěvek #21 od Honza Ebr (honza42) » 22. 07. 2011, 21:13


Nevim sice co je Arduin, ale snad ti orientačně pomůže tohle:
Maximální časy (v sekundách), kdy by měly být hvězdy ještě jako body


tabulka je z tohoto webu:
http://astrosvet.com/index.php?id=kurzastrofoto&clanek=astrofoto-1

Jenže tohle je pro nějakej hodně zrnitej film, ne? Při rozlišení digitálních senzorů jsou ty časy pro skutečně bodový hvězdy asi tak čtvrtinový.

Samzořejmě záleží na osobní toleranci a vůli to pak zmenšit, ale 50s na 28mm mi zní jako z jinýho světa :)
Taurus 500/2100 ve vyrobe, Paracorr, Eudiascopic 35, cosi 2" od Saši, 25 a 10, TS Edge-on 16, Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 100D a 200D, Canon 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, Tokina 11-16/2.8, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S

Uživatelský avatar
Shras
Příspěvky: 253
Registrován: 26. 08. 2009, 18:14

Dálková spoušť

Příspěvek #22 od Shras » 22. 07. 2011, 21:36

no cesta ma bejt castecne i cil :)

diky dam tam 5 hodnot od 4 sec dolu.

ono stejne bude ted dlouho osklivo ..vzhledem k kumulaci nakupu astrovybaveni clenu AF :)

Uživatelský avatar
Vabra
Příspěvky: 3773
Registrován: 10. 02. 2006, 17:20

Dálková spoušť

Příspěvek #23 od Vabra » 22. 07. 2011, 22:42

Ja bych osobne delil ty hodnoty z tabulky cca 5x. ;)
Pavel Vabrousek

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 18772
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 70

Dálková spoušť

Příspěvek #24 od MilAN » 23. 07. 2011, 13:05

vabra :20u dlouhá stopa určitě nebude "bodová" .
V době, kdy se fotilo na film, byla známá mnemotechnická pomůcka pro bodovou expozici a to : 50 mm ohnisko ~ 5s expozice . A z hlavy to šlo přepočítat pro jiná ohniska. Pro digitál je potřebna jít na 1/2 a bude to použitelné.
Netuším, odkud Martin vyhrabal tuhle tabulku a nepředpokládám, že by se podle ni někdy řídil. Tohle odpovídá na starou ruskou literaturu o focení
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
Vabra
Příspěvky: 3773
Registrován: 10. 02. 2006, 17:20

Dálková spoušť

Příspěvek #25 od Vabra » 23. 07. 2011, 15:15

Pro foceni ze stativu je tech 20um celkem tolerovatelne (to mas nejake 3 pixely). V teto oblasti nema zadny velky smysl si hrat na hvezdy bodove na jeden pixel. Stejne se musi obrazek pro publikaci cca 4x zmensit.

Uvedl jsem sebou vyzkousene hodnoty se kterymi jsem osobne spokojeny na svych snimcich.

IMHO je tohle kategorie pro zacatecniky, kteri snad necekaji super vysledky ve 100% rozliseni snimace. Navic vetsinou pouzivame levne (setove) objektivy, ktere stejne hvezdu na jeden pixel nevykresli. ;)
Pavel Vabrousek

Uživatelský avatar
Fieldy-cz
Příspěvky: 336
Registrován: 22. 04. 2012, 10:28

Dálková spoušť

Příspěvek #26 od Fieldy-cz » 07. 02. 2013, 22:40

Dobrý večer. Má někdo konkrétní zkušenost třeba s JYC Photography, Pixel, Aputure... Mohli by jste mi prosím poradit nějakou vhodnou spoušť pro tuhle zrcadlovku ? Nebo je to v téhle cenové hladině jedno ?
Díky

Uživatelský avatar
hadak
Příspěvky: 223
Registrován: 03. 01. 2015, 19:44
Bydliště: Zákupy
Věk: 49

Dálková spoušť

Příspěvek #27 od hadak » 15. 02. 2015, 10:21

NexStar 8SE, SW ED80, Newton 150/700, Newton 254/1200, 24mm, 15mm, 9mm,  5mm Omegon LE, Hyperion Mark III  Zoom 8-24mm, 2,5xAPO barlow, ASI120MC, sluneční filtr(folie), EQ6-R, Canon 450Dm,

Fugas_13
Příspěvky: 44
Registrován: 25. 09. 2016, 18:03
Bydliště: Nitra
Věk: 25

Canon EOS 1200D - kablova spust

Příspěvek #28 od Fugas_13 » 03. 10. 2016, 12:15

Ahojte potreboval by som poradit ohladom kablovej spuste ... hladal som uz skoro vsade ale zatial co som nasiel tak ani pri jednej spusti nebolo napisane kompatibilne s 1200d ... ak ma niekto skusenosti viete poradit ktora rada ma rovnaku kompatibilitu ?
Ďakujem
Canon EOS 1200D + 18-55mm 4,5f
Sky-Watcher BK 609 EQ1

Uživatelský avatar
palkog
Příspěvky: 310
Registrován: 11. 05. 2012, 14:11
Bydliště: Presov, SR
Věk: 26
Kontaktovat uživatele:

Re: Canon EOS 1200D - kablova spust

Příspěvek #29 od palkog » 03. 10. 2016, 12:31

Ahoj, podla fotiek co som nasiel to vyzera, ze dialkova spust sa pripaje cez 2.5 mm jack. Tak isto ako pri dalsich Canonoch (napr. 1000D, 1100D, 500D, 600D atd.) - teda bude fungovat aj spust, kde pisu, ze je pre niektory z tychto fotakov (zo stovkovej alebo tisickovej rady). Pripadne si mozes vyrobit vlastnu (staci trocha pajkovania) - navod napr. tu.
http://www.pavolg.6f.sk/
SW 200/1000 + EQ-5 Pro (GoTo)
SW ED 72/420
Canon EOS 600D + seťák 18-55 mm + Tamron 70-300 mm + Carl Zeiss Jena Pancolar 1.8/50mm + Takumar SMC 3.5/135mm
ZWO ASI224MC

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 3990
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: Canon EOS 1200D - kablova spust

Příspěvek #30 od Bill » 03. 10. 2016, 14:04

V dnešní době to nemá smysl dělat.

Pokud nespěcháš, objednej si nějakou z Číny, tahle by měla fungovat:

http://www.dx.com/p/dste-rs3001-remote- ... _JH67W-cW0

Pokud je každá koruna dobrá, tak bych spoušť někde měl mít, musel by sis k ní přidělat konektor. Věnuji za poštovné ...

Ale má krátký kablík - jednu jsem kupoval, protože jsem nemohl sehnat konektor na vyšší řady Canonu (ustřihl jsem ho i s větší částí kablíku).
M:736 750 113


Zpět na “Astrofotografická technika”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti