Vabra napsal: MilANe, Lubo,
diky za prvni napovedu, par snimku z C5D (treba i tu Kometu McNaught) jsem samozrejme videl, ale bylo jich velmi malo na nejake zobecneni.
Ze hladce prekonava ostatni DSLR s APS cipem tak nejak tusim, ale rad bych znal nazor nekoho, kdo ma primou zkusenost s astrofocenim s timto aparatem a bude schopen takhle obecne tvrzeni podporit necim konkretnejsim jako napriklad:
- je sum 5D na 1600ISO opravdu odpovidajici polovicni citlivosti 20D (jak jsem nekde zahledl)?
- jak vypada elekroluminiscence tohoto FF snimace pri delsi expozici?
atd atp.
Mozna jsem to mel rozdelit do dvou vlaken ptat se na optiku separatne.
Nejde mi ani tak o klasicke foto objektivy (tady se najde na netu informaci dost), jako spise o pouzitelnost ruznych dalekohledu.
Tak jak naznacuje MilAN:
- Bude pouzitelna moje ED80 s 0.8xreduktorem/rovnacem?
- Kdyz ne klasicke low end EDcko jake jsou alternativy (zminovany Pentax, Borg?,...)?
- Jake by bylo doporuceni pro Newton/vytah/komakorektor Komakorektor ? Tady predpokladam ze mi muj low end N150/750 s 1.25" vytahem bez korektoru bude prakticky k nicemu.
- Co treba nejaka delsi ohniska?
- Dal by se FF cip s 2x binem pouzit jako equivalent reduktoru ohniska (treba na VIXENa 200L)?
diky,
SKus sa pozriet na web p.Druckmullera... ma tam viac tych fotiek z 5D pripadne mu napis mail...
To Milan:
CO si pisal, je uplne pravda... presne to som pisal, dik za upresnenie cien... Snad len tolko ze ten 2,8/400 je poriadny macik... 4/500 je lahsi.... nuz uvidim, v lete tu 2,8/400 Vyskusam na astro.