Astronomický dalekohled pro začátečníka

Odpovědět
Markus007

Příspěvek od Markus007 »

Chtěl bych pro svého otce koupit nějaký zachovalý dalekohled, rád pozoruje hvězdy, takže něco co se dá dobře použít. Nechci nic pro děti ale otec má představu něco do 1000-1300Kč. Zbavujete se někdo něčeho takového? Musí to být funkční. Díky za nabídky
Countryman

Příspěvek od Countryman »

V nárůdku astronomickém jsou fajn lidi a sám jsem pořídil mnoho věcí velmi levně, za což jsem vděčný...Sleduj bazar a třeba budeš mít štěstí.
Pokud jsi začátečník, většina Ti doporučí triedr, což vůbec není špatná volba, triedr za cca 8OO,-Kč, k tomu nějaký starší stativ(nebo jen tak dalekohled o něco opřít) s držákem a Tvoje představa o ceně se naplní.

Jinak jsem poslal soukromou zprávu.
254/1200 Newton Dobson Autotrack, triedr 15x70
tata64

Příspěvek od tata64 »

obejdi pár Lídlů,seženeš LIDLSKOP do 1000kč.Tady Tě budou akorát urážet takzv,obchodníci a rozumbradové.
PetrV

Příspěvek od PetrV »

Dobrý den,

Tady je nutné upozornit, že lidlskop není standardním zbožím každého lidlu, ale bývá obvykle součástí akcí. Začít "obcházet" pár Lidlů, zvláště když ani ve větším městě není zrovna jeden vedle druhého, se mi zdá trochu neúčelné. Cena do 1000,- zní sice lákavě, ale těžko říct, co konkrétně si předchozí pisatel představuje pod lidlskopem. Nedávno se prodal v bazaru jeden za 1300,-.

Pokud cenová představa Vašeho otce není pro Vás zavazujícím limitem, doporučil bych zaměřit se např. na toto http://www.supra-dalekohledy.cz/hledej.html?co=841216.

I cena nového je rozumná a už je to poměrně slušný dalekohled na základní přehlídky oblohy v menších zvětšeních.

A co se rozumbradů týká, dostanou se samozřejmě všude. Snadno je ale odhalíte, když si v jejich profilu necháte zobrazit posledních pár příspěvků :)
akord

Příspěvek od akord »

poslána SZ
Mirda

Příspěvek od Mirda »

Poslána SZ
Odpovědět