Prevratný 90 st. hranol
Prevratný 90 st. hranol
Hranol pôjde k ED refraktoru a nemal by vniesť farebnú vadu - skôr naopak. Obávam sa, že tuctové túto podmienku nespĺňajú.
Prevratný 90 st. hranol
Mám obavy či niekto robí 90 AMICI s lepšími vlastnosťami. Aj keď vplyv vlastnej chyby by pri hranole nemal byť veľký. Bežné 90-ky sa ale dajú kúpiť dobré, či už hranoly alebo zrkadlá. 90 AMICI sú už vo vyššej cenovej hladine a navyše nikto sa pri nich farebnou chybou otvorene nezaoberá. Bude to treba asi ísť vyskúšať do predajne 
Dobson 254/1200, SCT 8, ED 80/600, MAK127/1500, Refra TS 110/660, HEQ5, EQ SKY, AZ3 atď........
Prevratný 90 st. hranol
Hranol 90°, který dává výškově i stranově správný obraz,
tak se jedná o tzv. pravoúhlý střechový hranol, nevím, ještě
jsem na něho v obchodech nenatrefil, i když jsem moc nepátral.
Zrcadlo takový obraz nedá. Takové hranoly , zatím ve
vojenských přístrojích, ale snad má někdo jinou zkušenost.
tak se jedná o tzv. pravoúhlý střechový hranol, nevím, ještě
jsem na něho v obchodech nenatrefil, i když jsem moc nepátral.
Zrcadlo takový obraz nedá. Takové hranoly , zatím ve
vojenských přístrojích, ale snad má někdo jinou zkušenost.
Prevratný 90 st. hranol
HRANOL/WO 90° PŘEVRACECÍ 2” 5.450 Kč
vč. DPH
Zenitový hranol 2” (50.8mm) převracecí tj. dává vzpřímený a správně orientovaný obraz. Výstup opatřen přítlakem přes pero proti otlačení okuláru. Součástí je i redukce 2” na 1.25” opatřena 2” filtrovým závitem M48. Dostat ho v Supre Praha. Mam ho a som nad mieru spokojny!
vč. DPH
Zenitový hranol 2” (50.8mm) převracecí tj. dává vzpřímený a správně orientovaný obraz. Výstup opatřen přítlakem přes pero proti otlačení okuláru. Součástí je i redukce 2” na 1.25” opatřena 2” filtrovým závitem M48. Dostat ho v Supre Praha. Mam ho a som nad mieru spokojny!
Prevratný 90 st. hranol
2" hranol by bol pre mňa zbytočný luxus - mám ok. výťah 1,25".
Na Slovensku sa dá kúpiť aj 1,25", ale je to Celestron / podľa ceny cca 40 EUR asi tuctový / a MEADE, ktorý s cenou cca 50 EUR asi nebude oveľa lepší.
Na Slovensku sa dá kúpiť aj 1,25", ale je to Celestron / podľa ceny cca 40 EUR asi tuctový / a MEADE, ktorý s cenou cca 50 EUR asi nebude oveľa lepší.
Prevratný 90 st. hranol
Doma sa mi vala uplne novy Star Diagonal 1,25" zo Sky Watcheru 80/600 ED Pro. Dava vyškovo vzpriameny obraz ale stranovo opačny. Stačil by Ti?
Prevratný 90 st. hranol
Veci sa majú takto: bývam vo V. Tatrách - Belianske Tatry a mám super výhľad na ne.
Klasický pravouhlý hranol mám, na astro dáva obraz bez farebnej vady, ale na pozemské pozorovanie sa nehodí, preto zháňam dobrý 90 st Amici hranol, aby bol použiteľný na obidvé situácie.
Ďakujem za ponuku.
Klasický pravouhlý hranol mám, na astro dáva obraz bez farebnej vady, ale na pozemské pozorovanie sa nehodí, preto zháňam dobrý 90 st Amici hranol, aby bol použiteľný na obidvé situácie.
Ďakujem za ponuku.