EQdirect

Otázky, rady, tipy, návody...
Uživatelský avatar
Prazan
Příspěvky: 1222
Registrován: 11. 12. 2007, 22:01
Bydliště: Praha Vinoř
Věk: 43

EQdirect

Příspěvek #16 od Prazan » 24. 12. 2008, 21:24

to Hajs: Hezké - s tou univerzální deskou máš asi pravdu, ale při své šikovnosti a elektrotechnické neznalosti bych se vsadil, že něco někde špatně spojím :-) Každopádně se pak poděl o zkušenosti. Já měl EQdirect venku zatím jen jednou a nebe mi dalo jen asi 30 minut času na testování. Ve spojení s Cartes Du Ciel vše chodilo jak mělo. Nejdřív jsem se trochu divil, proč bych měl k notebooku připojovat ještě nějaký gamepad nebo joystick pro ovládání dalekohledu. No, uvědomil jsem si jeho užitečnost hned při první korekci polohy dalekohledu na hvězdě. Honit tlačítka na displayi prostřednictvím touchpadu není zrovna to pravé ořechové. Takže pro příště už mám nakonfigurovaný joystick. Skoro se tu technokratickou strojovnu budu stydět vyvézt ven k nějakému zarytému dobsonistovi :-D Časem si ten ovladač SkyScan téměř jistě pořídím :-)
Triedr 10x50, Canon EOS20D
http://astrofotky.cz/~Prazan/

Uživatelský avatar
Aleš
Příspěvky: 28
Registrován: 19. 02. 2009, 22:21

EQdirect

Příspěvek #17 od Aleš » 17. 08. 2009, 09:50

Neznám elektroniku konkrétní montáže, tak nevím, jestli je toto použitelné, ale při procházení internetu jsem narazil na pěkný RS232-TTL převodník : http://home.zcu.cz/~ronesova/index.php?menuitem=rs232ttl&pagename=bastl/rs232ttl

-karneades-
Příspěvky: 1770
Registrován: 28. 10. 2007, 15:49

EQdirect

Příspěvek #18 od -karneades- » 04. 11. 2009, 18:33

ahoj, ubastlil jsem EQdirect a úspěšně rozchodil na PC s OS Win XP, vše fachčilo na první pokus, problém nastal při pokusu instalace driveru Ascom v nejnovější verzi 5a na OS Win7, instalace sice proběhne v pořádku, ale tváří se tak, že drivery neexistují, nainstaloval jsem i patch-Platform Updater 5.5 a nic, pachtím se s tím již druhý den a bez výsledku, zkouším to i na jiném PC v té samé SW konfiguraci a prostě to nechodí, nevíte někdo kde by mohl být problém ??

Uživatelský avatar
dvader
Příspěvky: 2386
Registrován: 06. 04. 2007, 15:36
Bydliště: Praha 9
Věk: 52

EQdirect

Příspěvek #19 od dvader » 04. 11. 2009, 19:15

Také jsem s tím měl kdysi problém. To byla verze 5a ještě zcela nová. Tak jsem zkusil verzi předchozí a ta fungovala. Poté se mi bez problémů povedl update...
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 GPS XLT), Lunt LS60TC, WO Megrez 72 APO, APM Herschel 1.25", okuláry Vixen LVW 42 mm, TV Radiany 8 a 5 mm, a Hyperiony 31, 13, 8 a 5 mm, triedr Kowa XD 8x33 Genesis :D

Uživatelský avatar
honza.ho
Příspěvky: 982
Registrován: 20. 05. 2007, 06:31

EQdirect

Příspěvek #20 od honza.ho » 05. 11. 2009, 18:23


ahoj, ubastlil jsem EQdirect a úspěšně rozchodil na PC s OS Win XP, vše fachčilo na první pokus, problém nastal při pokusu instalace driveru Ascom v nejnovější verzi 5a na OS Win7, instalace sice proběhne v pořádku, ale  tváří se tak, že drivery neexistují, nainstaloval jsem i patch-Platform Updater 5.5 a nic, pachtím se s tím již druhý den a bez výsledku, zkouším to i na jiném PC v té samé SW konfiguraci a prostě to nechodí, nevíte někdo kde by mohl být problém ??
Hmm to ani nestraš že to pod 7čkama nefunguje. Já je zrovna asi před týdnem nainstaloval v budce, protože Xp tam nevydrží běžet déle než 4 dny. Nechápu kde je problém, svedl bych to na memory management. Jen jsem ale neověřoval funkčnost. Zkusím to nějak přes víkend a dám vědět, jak se to chová u mě. Každopádně jsem ASCOM v Cielu viděl, jen jsem to nepřipojoval. Nevím kde nevidíš "drivery", ale třeba do Cielu je potřeba ještě Add-on.
[i]Web:[/i] http://www.space-walk.info
[i]Technika:[/i] FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
[i]Cloud:[/i] [url=http://db.tt/nupv4Nk5]DropBox[/url]

Uživatelský avatar
honza.ho
Příspěvky: 982
Registrován: 20. 05. 2007, 06:31

EQdirect

Příspěvek #21 od honza.ho » 08. 11. 2009, 13:22

Tak to právě teď zkouším a normálně to jede. Verze 1.17f, ciel/Ascom, Win7.
[i]Web:[/i] http://www.space-walk.info
[i]Technika:[/i] FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
[i]Cloud:[/i] [url=http://db.tt/nupv4Nk5]DropBox[/url]

Uživatelský avatar
dvader
Příspěvky: 2386
Registrován: 06. 04. 2007, 15:36
Bydliště: Praha 9
Věk: 52

EQdirect

Příspěvek #22 od dvader » 08. 11. 2009, 23:21

Pokud chcete OS, o který se nemusíte starat jako o Tamagoči, tak jedině UNIX/Linux...
Předpokládám, že mainframe pro soukromé využití nikdo kupovat nebude :-D
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 GPS XLT), Lunt LS60TC, WO Megrez 72 APO, APM Herschel 1.25", okuláry Vixen LVW 42 mm, TV Radiany 8 a 5 mm, a Hyperiony 31, 13, 8 a 5 mm, triedr Kowa XD 8x33 Genesis :D

-karneades-
Příspěvky: 1770
Registrován: 28. 10. 2007, 15:49

EQdirect

Příspěvek #23 od -karneades- » 09. 11. 2009, 08:42


Tak to právě teď zkouším a normálně to jede. Verze 1.17f, ciel/Ascom, Win7.

jede, ale myslím si, že, pouze na 64 bitové verzi Win7, na 32 neeee, odzkoušel jsem to na 2 laptopech a čipové sdě Intel kde běží 32 bit Win 7 a následně v práci na 64 bitovém OS a tam je to bez chyby, možná je to i verzí těch oken, na laptopech běží build 7100 ve zkušební verzi

Uživatelský avatar
honza.ho
Příspěvky: 982
Registrován: 20. 05. 2007, 06:31

EQdirect

Příspěvek #24 od honza.ho » 09. 11. 2009, 10:29

Mám také build 6.1.7600 (32b.). V pozorovatelně to běží na notebooku AMD Sempron 3200+. Ještě bych to mohl zkusit na pracovním NB který má Intelácké dvou jádro, ale to leda zase příští víkend, v týdnu se k tomu nedostanu.

Funguje ti správně komunikace přes COM/USB-COM redukci? Nemůže být problém tam?
[i]Web:[/i] http://www.space-walk.info
[i]Technika:[/i] FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
[i]Cloud:[/i] [url=http://db.tt/nupv4Nk5]DropBox[/url]

Uživatelský avatar
BiF
Příspěvky: 1055
Registrován: 10. 11. 2002, 02:00
Bydliště: Trhové Sviny
Věk: 47
Kontaktovat uživatele:

EQdirect

Příspěvek #25 od BiF » 17. 11. 2010, 16:49

Chtěl bych koupit takovouto věc:

http://www.store.shoestringastronomy.com/products_gp.htm



Od jednoho člena fóra jsem dostal informaci, že stejnou věc mu zde na fóru někdo udělal (za zlomek "původní" ceny), bohužel si však nedokáže vzpomenout, kdo to byl. Prosím proto tohoto člena fóra, zda by mě nemohl kontaktovat...

Franta
Newtony 300/1200, 200/860, 100/600; SkyMaster 15x70; paralaktická montáž vlastní výroby; Atik 314L+; 2x QHY5IIL (HE); Canon EOS 300D; Philips ToUcam Pro; http://bilek.astronomy.cz/ , email: frantabilek(at)gmail(dot)com

Uživatelský avatar
Alien_MasterMynd
Příspěvky: 1636
Registrován: 26. 09. 2006, 10:17

EQdirect

Příspěvek #26 od Alien_MasterMynd » 17. 11. 2010, 16:57

Ahoj, vyrabi je kolega Martin Kimr (a ja mu pak vysledek testuji :-)), napis mu na martin()kimr.cz A () nahrad zavinacem...
SW NWT 200/1000, HEQ5 SS, SW ref. 70/500
Tr. 8x30,10x50,20x50
Praktica Super TL, Sigma SD10, chlazený mod. Canon 350D s amp-off, EOS IX, FujiFilm S3Pro, upravená chlaz. TV kamera, Watec 902H3 Ultimate, obj. 10-300mm

http://www.alien-mastermynd.com

Uživatelský avatar
Mizy
Příspěvky: 4
Registrován: 30. 08. 2011, 16:51

EQdirect

Příspěvek #27 od Mizy » 31. 08. 2011, 12:04

Zdravím,

nechce se mi kupovat EQdirect přes shoestringastronomy, když jak to sleduju, vyjde výroba na pár vočí. Bohužel jsem v tomhle směru totální analfabet a bojím se odpálení elektroniky. Nebyla by tu někde dobrá duše, která by mi EQdirect s usb, samozřejmě za příslušného finančního ohodnocení :), vyrobila.

Uživatelský avatar
Karell
Příspěvky: 5278
Registrován: 24. 04. 2009, 09:58
Bydliště: Brána do Krkokonoš
Kontaktovat uživatele:

EQdirect

Příspěvek #28 od Karell » 31. 08. 2011, 12:13

Není tato otázka zodpovězena v příspěvku č.25 ?

Uživatelský avatar
Mizy
Příspěvky: 4
Registrován: 30. 08. 2011, 16:51

EQdirect

Příspěvek #29 od Mizy » 31. 08. 2011, 12:37

Psal jsem, bohužel nikdo neodpověděl. :)

Uživatelský avatar
Juraj Rozek
Příspěvky: 116
Registrován: 12. 02. 2008, 01:55

EQdirect

Příspěvek #30 od Juraj Rozek » 08. 09. 2011, 16:48

Vixen VC200L,  UIRfocuser, EQ6 Pro SkyScan, EQDirect, SBIG ST8XE,  AO8, V filter (Astrodon-Schuler), Eudiascopic 10mm, GMK kolimator


Zpět na “ATM aneb udělej si sám”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host