AZ motor cable for AZ GoTo

Otázky, rady, tipy, návody...
Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1289
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #1 od nosuh » 19. 08. 2019, 14:53

Ahoj, mam dotaz ohledne poskozeneho kabelu mezi AZ motory u dobsona. Muj kabel je sice funkcni, ale ma zlomenou buzirku u jednoho z koncu. Original kabel je dost tuhy a nedivim se, ze se prave v tomto miste zlomil. Hledam proto nejakou alternativu, idealne s krouceneho "telefonniho" kabelu. Ptal jsem se jiz v Supre a jako nahradni dil se neprodava. Hledal jsem i na neu, ale nasel jsem akorat tuhle stranku s alternativnimi kabely, ale tento tady rovnez neni.
https://www.firstlightoptics.com/astron ... ories.html
Proto dotaz - nevyrabel nekdo tady na AFku nejakou domaci alternativu a nepodelil se bud se schematem zapojeni, pripadne nebyl ochoten takovy kabel vyrobit?
Diky
_MG_2454.jpg
_MG_2454.jpg (414.18 KiB) Zobrazeno 334 x
SW Flextube 16"GoTo, SW 10" Classic, GSO 200/800mod, ASI 1600 MMC Pro (mono), 2" kkor SW f4 Aplanatic (GPU), SW AZ-EQ6

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 3820
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #2 od Bill » 19. 08. 2019, 15:18

nosuh píše:Proto dotaz - nevyrabel nekdo tady na AFku nejakou domaci alternativu a nepodelil se bud se schematem zapojeni, pripadne nebyl ochoten takovy kabel vyrobit?


Tak pokud není přerušený, tak snad zapojení nepotřebuješ? Můžeš si to změřit. A pokud nemáš čím, tak to poznáš podle barev...
M:736 750 113

Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1289
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #3 od nosuh » 19. 08. 2019, 15:44

no jednak nemam cim merit a nemam ani kleste na datove kabely. Teoreticky mam nekoho, kdo by to byl schopnej zmerit, ale zkusenost s temadle kabelama nema zadnou ( a kleste taky ne)..
SW Flextube 16"GoTo, SW 10" Classic, GSO 200/800mod, ASI 1600 MMC Pro (mono), 2" kkor SW f4 Aplanatic (GPU), SW AZ-EQ6

Uživatelský avatar
palkog
Příspěvky: 293
Registrován: 11. 05. 2012, 14:11
Bydliště: Presov, SR
Věk: 26
Kontaktovat uživatele:

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #4 od palkog » 19. 08. 2019, 16:28

Neviem, ake koncovky tam su. Ale na EQ-5 mi na pripojenie rucky k montazi funguje aj obycajny sietovy kabel (ako pre PC).

A nejake kable maju napr. tu: https://www.astroshop.eu/mountings-accessories/miscellaneous/15_55_80/m,Skywatcher
http://www.pavolg.6f.sk/
SW 200/1000 + EQ-5 Pro (GoTo)
SW ED 72/420
Canon EOS 600D + seťák 18-55 mm + Tamron 70-300 mm + Carl Zeiss Jena Pancolar 1.8/50mm + Takumar SMC 3.5/135mm
ASI 120MC

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 3820
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #5 od Bill » 19. 08. 2019, 18:26

nosuh píše:no jednak nemam cim merit a nemam ani kleste na datove kabely. Teoreticky mam nekoho, kdo by to byl schopnej zmerit, ale zkusenost s temadle kabelama nema zadnou ( a kleste taky ne)..

Tak to vyfot aspon tak, at jsou videt barvicky..
M:736 750 113

Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1289
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #6 od nosuh » 19. 08. 2019, 18:43

jj, o vikendu nafotim a hodim to sem..nemam to aktualne u sebe.
SW Flextube 16"GoTo, SW 10" Classic, GSO 200/800mod, ASI 1600 MMC Pro (mono), 2" kkor SW f4 Aplanatic (GPU), SW AZ-EQ6

sergejan
Příspěvky: 1
Registrován: 24. 08. 2019, 22:21

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #7 od sergejan » 24. 08. 2019, 22:24

Dobrý den,
protože nevidím celý kabel, tak dávám jen odkaz a zbytek je na Vás.

https://www.google.cz/search?q=synscan+ ... =943&dpr=1

Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1289
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #8 od nosuh » 25. 08. 2019, 20:55

to Sergejan - to by mohlo hodne pomoci
Ja to mezitím nafotil, tak svalne cheknu,jestli to sedi..
_MG_2628.jpg
_MG_2628.jpg (396.43 KiB) Zobrazeno 169 x

_MG_2565.jpg
_MG_2565.jpg (371.76 KiB) Zobrazeno 169 x

_MG_2563.jpg
_MG_2563.jpg (285.33 KiB) Zobrazeno 162 x

kablik jsem prozatím "opravil" jen silikonem, prozatím je funkční.
SW Flextube 16"GoTo, SW 10" Classic, GSO 200/800mod, ASI 1600 MMC Pro (mono), 2" kkor SW f4 Aplanatic (GPU), SW AZ-EQ6

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 3820
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #9 od Bill » 25. 08. 2019, 21:25

To vypadá, že to je 1:1 - můžeš použít normální síťový k počítači...
M:736 750 113

Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1289
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #10 od nosuh » 25. 08. 2019, 21:42

jako ze fakt?
takze koupim normalni sitovej kabel a muzu ho pouzit a nehrozi, ze něco znicim :) ? A nemusi tam bejt to stineni, ci co to je, ta bambule na jednom konci?
_MG_2564.jpg
_MG_2564.jpg (353.77 KiB) Zobrazeno 155 x
SW Flextube 16"GoTo, SW 10" Classic, GSO 200/800mod, ASI 1600 MMC Pro (mono), 2" kkor SW f4 Aplanatic (GPU), SW AZ-EQ6

Uživatelský avatar
hades
Příspěvky: 781
Registrován: 01. 11. 2017, 10:02

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #11 od hades » 25. 08. 2019, 21:54

SW Evostar 80ED, ASI294MC Pro, HEQ-5 Pro Synscan upgrade, belt modification, QHY 5-II M, DeepSkyDad Autofocuser
Astrofotky

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 3820
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #12 od Bill » 25. 08. 2019, 22:01

nosuh píše:jako ze fakt?
takze koupim normalni sitovej kabel a muzu ho pouzit a nehrozi, ze něco znicim :) ?


Tak zkontroluj si to sám - oči jsou lepší než fotka. Vypadá to jako standardní zapojení T568B včetně barev:
Obrázek

nosuh píše: A nemusi tam bejt to stineni, ci co to je, ta bambule na jednom konci?

Bambule není nutná. Ale většinou je jenom nacvaknutá a půjde přehodit. Pokud by nešla - mám nějaké volné bambule doma.
M:736 750 113

Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1289
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #13 od nosuh » 25. 08. 2019, 22:05

jj, poradi barev sedi, jestli teda ta poslední prava je hneda ( spis me prijde cerna) ale ještě to overim..
DIky
SW Flextube 16"GoTo, SW 10" Classic, GSO 200/800mod, ASI 1600 MMC Pro (mono), 2" kkor SW f4 Aplanatic (GPU), SW AZ-EQ6

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 3820
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #14 od Bill » 25. 08. 2019, 22:08

nosuh píše:jj, poradi barev sedi, jestli teda ta poslední prava je hneda ( spis me prijde cerna) ale ještě to overim..

Na barvě nezáleží - důležité je, aby to bylo 1:1
M:736 750 113

Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1289
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: AZ motor cable for AZ GoTo

Příspěvek #15 od nosuh » 25. 08. 2019, 22:10

Ok, koupim tedy klasickej sitak a vyzkousim...
Diky vsem
SW Flextube 16"GoTo, SW 10" Classic, GSO 200/800mod, ASI 1600 MMC Pro (mono), 2" kkor SW f4 Aplanatic (GPU), SW AZ-EQ6


Zpět na “ATM aneb udělej si sám”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host