Bluetooth Remote

Otázky, rady, tipy, návody...
milcha
Příspěvky: 22
Registrován: 31. 08. 2018, 09:59
Věk: 54

Re: Bluetooth Remote

Příspěvek #16 od milcha » 21. 05. 2019, 11:00

Já měl jeden ten modul pro arduino náhodou v šuplíku, tak jsem ani nemusel nic kontrolovat. Nicméně přeměřil bych napětí na tom regulátoru (pro jistotu). Jestli máš ten modul 3.3V, tak aby pro něj případných 5V nebyla smrt. Ovšem za 60 korun se to dá risknout :)
Skywatcher STARGATE-500P, ES 14/100°,ES24/82°,Baader Hyperion Aspheric 31/72°,Baader Hyperion 8/68°,ES 2" HR coma corrector, APM 20/100° APM 5/110°

milcha
Příspěvky: 22
Registrován: 31. 08. 2018, 09:59
Věk: 54

Re: Bluetooth Remote

Příspěvek #17 od milcha » 21. 05. 2019, 11:04

A ještě poznámka - funguje to moc dobře. Spárování se všemi androidy, který mám, je bezproblémový a na rozdíl od SkyFi můžeš používat plně funkční handkontrol a netřeba navíc spouštět žádnou další aplikaci pro připojení.
Skywatcher STARGATE-500P, ES 14/100°,ES24/82°,Baader Hyperion Aspheric 31/72°,Baader Hyperion 8/68°,ES 2" HR coma corrector, APM 20/100° APM 5/110°

zuzi
Příspěvky: 497
Registrován: 21. 03. 2017, 08:14
Bydliště: Zdemyslice
Věk: 35

Re: Bluetooth Remote

Příspěvek #18 od zuzi » 21. 05. 2019, 11:56

Ja to mam na připojení k jiné montazi a tam je dostupno napájení jen 3,3V, takže klasicky arduino modul s LDO tam makat nejspíš nebude, protože je tam v napájení prave ten LDO, aby se to dalo napajet 5V. S LDO je minimální napájení (nejspíš)3,6V.

milcha
Příspěvky: 22
Registrován: 31. 08. 2018, 09:59
Věk: 54

Re: Bluetooth Remote

Příspěvek #19 od milcha » 21. 05. 2019, 15:22

Já doma změřím Vcc - navzdory tomu, že modul je 3,6 až 6V, zdá se, že je 3,3V tolerantní. Podle následujícího odkazu má můj handkontroler jen 3,3V a funguje to.
https://astro.marxram.de/fileadmin/200-marxram/050_astronomie/BluetoothUpgradeBible/BluetoothUpgradeBible_BT-Modules_RolandMarx2018.pdf
Skywatcher STARGATE-500P, ES 14/100°,ES24/82°,Baader Hyperion Aspheric 31/72°,Baader Hyperion 8/68°,ES 2" HR coma corrector, APM 20/100° APM 5/110°

milcha
Příspěvky: 22
Registrován: 31. 08. 2018, 09:59
Věk: 54

Re: Bluetooth Remote

Příspěvek #20 od milcha » 21. 05. 2019, 17:29

Tak takhle jsou tam ta napětí
Obrázek
Skywatcher STARGATE-500P, ES 14/100°,ES24/82°,Baader Hyperion Aspheric 31/72°,Baader Hyperion 8/68°,ES 2" HR coma corrector, APM 20/100° APM 5/110°

MiroM
Příspěvky: 15
Registrován: 06. 07. 2018, 22:13
Bydliště: Žilina - Závodie

Re: Bluetooth Remote

Příspěvek #21 od MiroM » 08. 07. 2019, 23:03

Zástavba BT modulu HC-05 do NexStar+ USB. Táto ručka beží na 3.3V, tak som použil HC-05 priamo, bez base-boardu.

IMG_20190708_223457.jpg
IMG_20190708_223457.jpg (906.88 KiB) Zobrazeno 736 x
Miro

viator
Příspěvky: 224
Registrován: 25. 03. 2009, 08:53

Re: Bluetooth Remote

Příspěvek #22 od viator » 18. 03. 2020, 16:39

Pokúsil som sa o zástavbu modulu HC-05, avšak neúspešne. Modul spárujem s PC, či mobilom. Ten však nedetekuje montáž. Vlastný BT modul HC-05 pritom bliká červenou LED ( asi 4 x za sekundu ). Spájkované piny BT modulu sú samozrejme izolované a tak vložené do rúčky ovládača. Rozobral a odizoloval som ich len kvôli foto...
Vedel by mi niekto poradiť prosím ?


DSC_0025.JPG
DSC_0025.JPG (912.18 KiB) Zobrazeno 267 x
DSC_0024 (2).JPG
DSC_0024 (2).JPG (1.8 MiB) Zobrazeno 267 x
...astronómia vraj buduje pokoru a charakter. Neexistuje vraj žiadny lepší spôsob, ako ukázať smiešnosť ľudskej namyslenosti...

Uživatelský avatar
Tramvajak
Příspěvky: 146
Registrován: 22. 06. 2009, 11:35

Re: Bluetooth Remote

Příspěvek #23 od Tramvajak » 18. 03. 2020, 17:45

Dobry den,

na internetu pisou treba hnedka toto:

The HC-05 should be in communication mode with the LED on the HC-05 blinking about 5 times a second. This indicates the module is waiting for a connection or to be paired.

Tak to treba nekomunikuje s deskou ovladace, nebo s dalsim zarizenim v retezu.

T.

viator
Příspěvky: 224
Registrován: 25. 03. 2009, 08:53

Re: Bluetooth Remote

Příspěvek #24 od viator » 18. 03. 2020, 18:02

Dobrý deň,
ďakujem za odpoveď. Popravde, nerozumiem velmi tejto oblasti. Systém v PC však zariadenie nájde, priradí mu však 2 porty : COM6 Prichádzajúce HC-05 a COM7 Výstupné HC-05 ´Dev B´ . Napriek spárovaniu cez kód, nekomunikuje s doskou montáže. Zapojenie som premeral pred prvým spustením "prezváňaním" digimerákom, je správne, vodiče nevykazujú skrat medzi sebou. Po pripojení som kontroloval aj napájanie HC-05 - v poriadku. Netuším, kde robím chybu, asi to neviem nakonfigurovať..
Pri pripojení cez USB/COM prevodník montáž komunikuje v poriadku. ( pri skúšaní HC-05 bola od tohoto prevodníka odpojená )

Napadá vám niečo ?
...astronómia vraj buduje pokoru a charakter. Neexistuje vraj žiadny lepší spôsob, ako ukázať smiešnosť ľudskej namyslenosti...

Uživatelský avatar
Lisa
Příspěvky: 133
Registrován: 29. 06. 2016, 17:49
Bydliště: České Budějovice
Věk: 52

Re: Bluetooth Remote

Příspěvek #25 od Lisa » 19. 03. 2020, 23:55

Dobson SW GoTo FlexTube 12", OV BDS-NT, BT Remote, RedDot+hl.9x50.
Ok.: Hyperion, Lunt Eng., Vixen, TV Ethos,Nagler, ... - Filtry: UHC, OIII,... SX el.filtr.kolo

Uživatelský avatar
Pupak
Příspěvky: 164
Registrován: 17. 11. 2005, 01:23

Re: Bluetooth Remote

Příspěvek #26 od Pupak » 20. 03. 2020, 05:36

Moduly HC-05 a HC-06 mají dva režimy. Po zapnutí jsou v režimu BT a na AT příkazy nereagují.Navíc jsou explicitně nastaveny na 38 400 bd. Nejprve je musíš naprogramovat na 9600 bd. Pokud tam máš ten mikrospínač,stačí ho stisknout a připojit na BT modul napájení.Modul je nyní v režimu programování a reaguje na AT příkazy.Použij nějaký Terminál na nastavení.Stačí nastavit jen těch 9600,0,0. Pak odpojíš napájení ,znovu připojíš a modul se spáruje. Stáhni si BT terminál a vyzkoušej si,jestli se PC přes něj připojí,pokud ano,bude to OK.Pokud nemáš na modulu to mikrotlačítko,musíš ten vstup před připojením napájení dát na 3V. Terminál pro programování musíš poprvé nastavit na 38400 bd.
A ještě jedna poznámka.Já dávám do vstupu Rx modulu odpor cca 1 k. Zjistil jsem,že je mnohem spolehlivější komunikace.

viator
Příspěvky: 224
Registrován: 25. 03. 2009, 08:53

Re: Bluetooth Remote

Příspěvek #27 od viator » 20. 03. 2020, 08:33

Ďakujem vám páni všetkým trom za odpovede, vysvetlenie, o to viac, že ste si našli čas na pomoc počas jasných nocí. :D
Naivne som si myslel, že BT modul je defaultne nastavený ako SLAVE, a že ho stačí zapojiť, že nič na ňom netreba konfigurovať. Idem teda hľadať a študovať.

..asi tušíte, že žiadny konfigurátor, ktorým BT modu spojím s PC, nemám - máte nejaký tip ? Totiž nehľadal som, nemal som čas - jasné noci :D ...

Tak ešte raz ďakujem za nakopnutie ;)
...astronómia vraj buduje pokoru a charakter. Neexistuje vraj žiadny lepší spôsob, ako ukázať smiešnosť ľudskej namyslenosti...

MiroM
Příspěvky: 15
Registrován: 06. 07. 2018, 22:13
Bydliště: Žilina - Závodie

Re: Bluetooth Remote

Příspěvek #28 od MiroM » 20. 03. 2020, 09:07

Na konfigurovanie BT modulu potrebujes tzv FTDI kabel alebo modul, napr. https://techfun.sk/produkt/prevodnik-us ... -varianty/, pripadne ti pomoze aj Arduino Uno https://techfun.sk/produkt/arduino-uno- ... izny-klon/ alebo ina verzia, sucastou ktorej je tiez tento cip (spoznas, ze ma USB port). Pozor potom na to, ze HC-05 ma vstupy 3.3V a treba ku standartnemu FTDI stavanemu na 5V logiku pridat delic napatia (2 odpory). Pekne popisane napr. tu: http://www.martyncurrey.com/arduino-wit ... e-at-mode/.
Miro


Zpět na “ATM aneb udělej si sám”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host