Povedeme tady zbytečnou diskusi, ale jako tomu tolerovanému na cizí zemědělské půdě by mně ani náhodou nenapadlo použití jakéhokoliv chemického přípravku. Tím spíš, když je to naprosto zbytečné.
Mě by jako onomu majiteli pozemku vadil sloup, který by mi překážel v obdělávání půdy. Pokud by mi nevadil a já jej po dohodě toleroval a stroji jej objížděl, neměl by mi vadit ani udupaný kruh kolem a bylo by mi jedno, zda to někdo ošetřil nebo ne, neboť bych jej stejně nemohl obdělat. A jako onen zemědělec bych věděl, že to mým plodinám kolem neuškodí.
Zbytečné to je tehdy, pokud nevadí šlapání v mokré trávě ( nebo co tam vyroste ), která tam poroste v nepřímé závislosti s frekvencí pozorování.
Mimochodem, pokud kupujete jablka vězte, že jsou stříkaná cca 15x před Vaší konzumací...
Nicméně ať každý staví dle své hlavy - tím ze své strany končím rozpravu o trávě kolem pilíře ve volném terénu :-).
Ondra.P - to je neprůstřelné zespodu, zvrchu se tam bude časem nálet i ve štěrku objevovat. Mně roste tráva z 2cm silné vrstvy podkladové drobné drti pod dlažbou a spárami se dere ven. Pod tím je želbet deska...