Musím se podělit se svou (další) aktuální zkušeností: nákup v Číně - NIKDY VÍC! (a už vůbec ne u zasranejch ZWO)
V půlce listopadu jsem objednal AsiAir s kamerkou. Objednával jsem to přímo přes stránky ZWO, protože jsem si nakonec vyhádal alespoň 100 USD voucher jako náhradu za naprosto nepoužitelné filtry (v ceně 500 USD). Připlatil jsem si 20 USD za "fast shipment (4-5 days)" a do poznámky napsal "please, send by UPS". A pak čekal měsíc. Po měsíci přišel dopis z celnice, že mám doložit milion papírů, tak píšu na ZWO, co to má být a jak to poslali, když UPS má vlastní celnici a tyhle pitchoviny nechtě a doručí to až na stůl s vlastním odbavením. Bez odpovědi. Tak píšu znovu, jestli mi alespoň nedodají fakturu, aby mi to z tý celnice došlo. Po týdnu dostávám alespoň tu.
Platím teda dalších 250 korun České poště - a čekám další dva týdny, abych po celém dnu v kanclu dostal na recepci lísteček, že mi tu pošťák nechal doručenku, ať se teda stavím na poštu. A navíc je na ní "dobírka" skoro dva litry za DPH a clo, které teda fakt nevím, podle jakého sazebníku počítali, když cena zboží po slevě byla necelých 5000,- Podle všeho si čínani nechali prachy za poštovné a posali to obyč

Čili ve výsledku jsem platil 2x nadstandardní poštovné, abych si pro zásilku nakonec stejně musel osobně na poštu. A místo 4-5 dnů čekal 5-6 týdnů. Takže poučení pro příště: Čína nikdy víc a ZWO už vůbec... Říkal jsem si to samé u filtrů a stejně se nechal znova napálit. Tak doufám, že alespoň ta AsiAir krabička bude stát za to.