Encyklopedia vesmiru

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
migz

Encyklopedia vesmiru

Příspěvek od migz »

Zdravim,

chcel som sa opytat ci by mi niekto vedel poradit nejaku dobru encyklopediu astronomie, vesmiru. Bud knizna publikacia alebo kludne aj v elektronickej podobe.

za rady vopred dik :)
Habl

Encyklopedia vesmiru

Příspěvek od Habl »

V knižní podobě vyšla "Velká encyklopedie vesmíru" od Josipa Kleczka v nakladatelství Academia. K sehnání by měla býti na:
http://www.celestron.cz
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
MIZ

Encyklopedia vesmiru

Příspěvek od MIZ »

Teď bylo něco na CD v časopise Click!, možná snad i ve slovenštině, nemám to teď po ruce...
Mé distribuované výpočty: BOINC, nonBOINC
MIZ

Encyklopedia vesmiru

Příspěvek od MIZ »

Tak u anotace je odkaz:
http://vesmir.slovaknhl.sk
ale nemám čas to teď zkusit.
Mé distribuované výpočty: BOINC, nonBOINC
Bíba75
Kontaktovat uživatele:

Encyklopedia vesmiru

Příspěvek od Bíba75 »

Vřele muhu doporučit Velkou encyklopedii vesmíru,od Josipa Kleczka!!Mám ji a je to supr kniha (encyklopedie) :)
Astrograf 250/1000 f/4, SW ED-80/600 ,EQ-6 SS, ZWO ASI 071 ,ASI 120MM ,Canon EOS 40Da,hvězdárnička 2x2.m
http://astrophotography-l-r.webnode.cz/
Aparat

Encyklopedia vesmiru

Příspěvek od Aparat »

na http://www.szaa.sk/ je odkaz na digitalnu encyklopediu astronomie ale je tam len niekolko pismen - A - D. Ja mam jej papierovu formu - je sice uz stara stara ale stale platna az na par vinimiek :).
g
Věk: 64

Encyklopedia vesmiru

Příspěvek od g »

voko

Encyklopedia vesmiru

Příspěvek od voko »

e-mail: vokope(at)cmail.cz
t0mas

Encyklopedia vesmiru

Příspěvek od t0mas »

velmi dobra je stranka www.academiaknihy.cz urcite si ju pozrimas tam vela zaujimavych publikacii nielen z astronomie ale aj z fyziky matematiky .....
Hyperion 13mm,  SQM;  nikon CF 10x50
Risben

Encyklopedia vesmiru

Příspěvek od Risben »

Rád bych využil tohoto tématu a zeptal se obeznámených kolegů na knihu vydanou Knižním klubem od Martina Reese "Vesmír". Zahlédl jsem ji v jednom knihkupectví za cenu 1 399,- Kč, ale byla zabalená ve fólii, tak jsem si ji nemohl prohlédnout.Chci jí koupit stejně přes internet, kde jsou podstatně lepší ceny, ale nerad bych kupoval zajíce v pytli. Pokud tuto knihu již máte, nebo jste si ji mohli alespoň dostatečně prohlédnout, prosím o Váš názor. Bohužel u takhle drahé knihy se musí zvážit otázka poměru cena/výkon..
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D
Eryn
Kontaktovat uživatele:

Encyklopedia vesmiru

Příspěvek od Eryn »

Ja túto knihu mám, dostala som ju už za 999 slovenských korún - lenže ja som mala zľavu ako člen Media klubu. Obrazovo je veľmi pekná, sú tam naozaj najnovšie a najlepšie zábery, či už z HST alebo zo sondy Cassini. Zábery sú naozaj fantastické aj textovo je dobrá, človek sa tam naozaj dočíta aj nové veci, nielen tie, čo miliónkrát dookola omieľajú v ostatných astronomických encyklopédiách. Jediné, čo mi vadí je to, že tam nevenovali všetkým témam dostatok priestoru a vzniká tam veľký nepomer. Napríklad o kozmonautike je tam spomenuté len toľko, "aby sa nepovedalo". Taktiež o Slnku je tam toho len na 4 strany, ale Venuši z nejakých nepochopiteľných dôvodov venovali až 10 strán...Pri Marse zase stále spomínajú len robota Opportunity a na Spirita a jeho výskum sa vykašľali.
Potom, pri jednotlivých deep-sky nikde nie sú súradnice - to však nie je až také zlé, pretože je tam taká malá hviezdna mapka a tam je poloha dotyčného objektu označená krížikom.
Habl

Encyklopedia vesmiru

Příspěvek od Habl »

Na Slovensku též byla vydána obsáhlá "Encyklopedie astronomie", sice to je již 19 let ve vydavatelství Obzor
od kolektivu autorů pod vedením Antona Hajduka. Možná, ře se ještě nechá sehnat v prodejnách s použitou literaturou.

Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
3J

Encyklopedia vesmiru

Příspěvek od 3J »

Habl napsal: v prodejnách s použitou literaturou.

Habl To je krásný a půvabný obrat " Prodejna s použitou literaturou " :D
žádný cizotvar jako antikvariát.
kulhous

Encyklopedia vesmiru

Příspěvek od kulhous »

Nedávno jsem byl v kihkupectví a letmo jsem si stihl letmo prohlédnout novinku (encyklopedii) Vesmír od Martina Reese
http://www.eruditus.cz/knihy/martin-rees/vesmir
Na první pohled se mi fakt líbila, máte ji někdo? Co si o ní myslíte?
kulhous[at]seznam[dot]cz&&kulhous.blog.cz
Risben

Encyklopedia vesmiru

Příspěvek od Risben »

kulhous napsal: Nedávno jsem byl v kihkupectví a letmo jsem si stihl letmo prohlédnout novinku (encyklopedii) Vesmír od Martina Reese
http://www.eruditus.cz/knihy/martin-rees/vesmir
Na první pohled se mi fakt líbila, máte ji někdo? Co si o ní myslíte?Ptáš se na to samé na co jsem se o několik příspěvků výše ptal já.
Hned pod tím je odpověď od Eryn. Sám jsem si tuto knihu mezi tím také koupil, přes známé v Knižním klubu za 799.-Kč. Myslím si, že kniha je velmi pěkná. S obrazovou částí jsem spokojen a text je podle mého názoru také vhodně doplněn. Souhlasím tímto s komentářem od Eryn. Co se týká nedostatků tak ty uvidí asi každý jinde, podle toho co sám preferuje.
Risben
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D
Odpovědět