ASTRO - absťák
ASTRO - absťák
A pozor
: Za tím, co řeknu a napíšu, si stojím, ať mám kolikkoliv promile!!! Tak jsme jen paka, co píší: Viděl jsem ,pozoroval a identifikoval jsem, je hezká, škaredá,... vyfotil jsem pomilionté, samozřejmě s autoguiderem MMys (neboli, opět nic "originálního")....
Tak, jen do mě. Jasně, všechno, co píšu, je špatně!!!
: Za tím, co řeknu a napíšu, si stojím, ať mám kolikkoliv promile!!! Tak jsme jen paka, co píší: Viděl jsem ,pozoroval a identifikoval jsem, je hezká, škaredá,... vyfotil jsem pomilionté, samozřejmě s autoguiderem MMys (neboli, opět nic "originálního")....
Tak, jen do mě. Jasně, všechno, co píšu, je špatně!!!
SW planetary 58°-2,5/400/8,7 (f/zv/zp')
SW 1,25/2''-70°-3,5/286/15+5/200/21+8/125/34+13/77/55
SW 2''-80°-20/50/96
Hyperion zoom-24-8/42-130/72-33
Filtry:ATC-všechny barevné+FX2,polarizační OMEGON
SW 2''-80°-20/50/96
ASTRO - absťák
Neboli: Nevím, co z nudy a s prachama, potřebuju novej dalekohled! ASTRONOM9IE není dalekohled!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SW planetary 58°-2,5/400/8,7 (f/zv/zp')
SW 2''-80°-20/50/96
SW 2''-80°-20/50/96
ASTRO - absťák
Grajda: Sudruh moderator tie tvoje prispevky necha na pokoji, lebo nerozumie presne co si ty chcel povedat. Ono po 11 plznoch sa dost tazko formuluju myslienky (overene u mna dlhorocnymi skusenostami)...
A co sa tyka astropozorovani? Daj ideu co teda mame pozorovat, ale uvedom si, ze je tu na fore strasne vela ludi, ktori kukaju pre radost! Im je veda ukradnuta. Niektori nechcu dokonca ani odhady premennych robit (ty tvrdis ze to je hlupost, ja tvrdim ze nie; ludske oko je porovnatelne presne ako CCD; urobeny slepy pokus)...
Vela ludi si kupi dalekohlad, nauci sa ho pozorovat a kuka PRE RADOST. Napr pridu nasrati z prace a hura, je jasno. Tak vybalia dalekohlad, otvoria si flasku oblubeneho alkoholu, daju si oblubenu cigaru, pustia do sluchadiel oblubenu muziku a relaxuju pri pohlade na "milionkrat videne "
PS: Daj konkretny konstruktivny napad. Moja CCD kamera po niekolkych rokoch usilovneho zberu dat odpociva, pomoz mi pre nu najst dalsie vyuzitie. S tou kamerou budem robit klasicku relativnu fotometriu hviezd. Skusim aj fotometriu komet (zatial vsak nemam filtre). A asi bude utopia snimat touto kamerou zakryty hviezd planetkami...
Pozorovacie miesto v podstate mam.
Cakam na dalsie navrhy, inak to budem brat ako typicke pivne reci (a ja ich pri pive mam ojojoj ;D)
A co sa tyka astropozorovani? Daj ideu co teda mame pozorovat, ale uvedom si, ze je tu na fore strasne vela ludi, ktori kukaju pre radost! Im je veda ukradnuta. Niektori nechcu dokonca ani odhady premennych robit (ty tvrdis ze to je hlupost, ja tvrdim ze nie; ludske oko je porovnatelne presne ako CCD; urobeny slepy pokus)...
Vela ludi si kupi dalekohlad, nauci sa ho pozorovat a kuka PRE RADOST. Napr pridu nasrati z prace a hura, je jasno. Tak vybalia dalekohlad, otvoria si flasku oblubeneho alkoholu, daju si oblubenu cigaru, pustia do sluchadiel oblubenu muziku a relaxuju pri pohlade na "milionkrat videne "
PS: Daj konkretny konstruktivny napad. Moja CCD kamera po niekolkych rokoch usilovneho zberu dat odpociva, pomoz mi pre nu najst dalsie vyuzitie. S tou kamerou budem robit klasicku relativnu fotometriu hviezd. Skusim aj fotometriu komet (zatial vsak nemam filtre). A asi bude utopia snimat touto kamerou zakryty hviezd planetkami...
Pozorovacie miesto v podstate mam.
Cakam na dalsie navrhy, inak to budem brat ako typicke pivne reci (a ja ich pri pive mam ojojoj ;D)
ASTRO - absťák
To Duk: mě taky počasí přijde horší než loni ???
To grajda: některým by se nápad o spolupráci a nějakých výstupech jistě líbil, ale spoustě lidí vyhovuje a se prostě jen dívat, případně fotit kreslit nebo si vést soukromé zápisky, ale to vše pro to, že je to baví, že se chtějí prostě kochat. Mě to "viděl jsem, identifikoval jsem, ..." ke spokojenosti naprosto stačí, dělám astro rekreačně, ne závodně
Většina píše o serfování po astro-obchodech: to se mi taky líbí čučet, jaký mít nový dalekohled, okulár, filtr, hvězdárnu ;D ...
To grajda: některým by se nápad o spolupráci a nějakých výstupech jistě líbil, ale spoustě lidí vyhovuje a se prostě jen dívat, případně fotit kreslit nebo si vést soukromé zápisky, ale to vše pro to, že je to baví, že se chtějí prostě kochat. Mě to "viděl jsem, identifikoval jsem, ..." ke spokojenosti naprosto stačí, dělám astro rekreačně, ne závodně
Většina píše o serfování po astro-obchodech: to se mi taky líbí čučet, jaký mít nový dalekohled, okulár, filtr, hvězdárnu ;D ...
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
Montáž AZ3/Denk II Binoviewer/Baader-8_24mm H-ZOOM;2" ES MaxV-28mm;Panoptic-24mm;PentaXF-12mm;Ortho-6mm/2"ES-OIII
- Algol77 (Jakub Koukal)
- Věk: 49
- Kontaktovat uživatele:
ASTRO - absťák
Astroabsťák sice možná mám, ale vzhledem k tomu, že to musím naplánovat tak, abych taky něco udělal, je dobře, že je občas hnusně...letošní počasí je dle mě stejné jako minulé roky, akorát že září je horší než obvykle, ale třeba bude říjen stát za to, což by mi vůbec nevadilo, neb včera sme se stěhovali a ještě tak týden budeme...pokud není co na práci a je hnusně, je tu pořád ještě zpracování dat, na které není dost času, neboť na 1 hodinu pozorování připadají 2 hodiny zpracování.... ;D
Vybavení: Newton 240/1200+refraktor 110/1600 na paralaktice z dob krále klacka, Dobson 200/1200, 1 x Watec 902H2 Ultimate, 1 x VE 6047, 7 x KPF 131 HR...a spacáky s terénní plechovkou Peugeot 405
- Jiri_Skalsky
ASTRO - absťák
ahoj,
máte-li problémy s přebytkem času a chcete-li jej využít nějakou astronomicky zaměřenou činností, doporučuji Vám sehnat si dva skleněné disky a zkuste si vybrousit zrcadlo nebo čočku. Není k tomu třeba žádné složité zařízení, brousit se dá i ve sklepě v paneláku.
Tato činnost Vám přinese mnohem více, než zaplňování Vašich hlav často pochybnými závěry o optice uváděnými zde na A-f.
S přátelským pozdravem
Jiří Skalský
máte-li problémy s přebytkem času a chcete-li jej využít nějakou astronomicky zaměřenou činností, doporučuji Vám sehnat si dva skleněné disky a zkuste si vybrousit zrcadlo nebo čočku. Není k tomu třeba žádné složité zařízení, brousit se dá i ve sklepě v paneláku.
Tato činnost Vám přinese mnohem více, než zaplňování Vašich hlav často pochybnými závěry o optice uváděnými zde na A-f.
S přátelským pozdravem
Jiří Skalský
ASTRO - absťák
to Grajda: Úplně si vybavuju své pocity, když si dám pár Plzní V takových chvílích si zakazuju sedat k jakémukoli diskuznímu fóru - holt někdy se nezadaří. Jsme lidi 
Triedr 10x50, Canon EOS20D
http://astrofotky.cz/~Prazan/
http://astrofotky.cz/~Prazan/
ASTRO - absťák
to reakce na grajdovi posty:
Mno dle mého názoru je tohle jednoduchá odpověď v tom co dělá grajda, když je hnusně a má absťák. Společensky unaven psát jakékoliv slohy tedy opravdu nedoporučuju, ale pro druhé je to celkem sranda.
Mno dle mého názoru je tohle jednoduchá odpověď v tom co dělá grajda, když je hnusně a má absťák. Společensky unaven psát jakékoliv slohy tedy opravdu nedoporučuju, ale pro druhé je to celkem sranda.
ASTRO - absťák
Ano, Grajda vlastně bezprostředním způsobem odpověděl na základní otázku.. ;D
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis 
ASTRO - absťák
Prazan napsal: to Grajda: Úplně si vybavuju své pocity, když si dám pár Plzní V takových chvílích si zakazuju sedat k jakémukoli diskuznímu fóru - holt někdy se nezadaří. Jsme lidi :-)BINGO!!
Narozdíl od tebe spíš zákaz poruším...a na druhý den "uklízím"...
Ale občas se nějaký příspěvek "zadaří" a nechám ho!
;D
Jinak se řadím k těm rekreačním okukovačům oblohy po práci! Na nic smysluplnějšího nemám ambice a ani chuť..

P.S. To zmiňované pivo a cigareta jako podpůrný prostředek při ponocování taky přesně zapadá do mozaiky, ty sluchátka už tolik ne..Na zvukový doprovod mi stačí ježek-bubeník, nebo v lepším případě kolega a debata s ním o tom, na co se dívat a co tam kdo vyduchařil..
No ale když jsme u toho "absťáku", tak kdyby se oblačnost trochu umoudřila, tak bych Dobsona aspoň na pár objektů ze zahradní chajdy ve městě vytáhl! ;D
Škoda, že si člověk tu lepší oblohu nemůže tak nějak schovat do zásoby a kolem tří ráno už na něj může padat Mléčná dráha v Klužínku sebevíc, ale už je našinec OUT OF ORDER... :-/
P.S. Dle mapy světelného znečištění je Klužínek tmavě zelený! Takže docela slušné si myslím!
Ostatně tři pozorované obláčky ze Stephanova kvintetu jsou toho důkazem! /Jako Šumava to není, ale mám to blízko.../
Narozdíl od tebe spíš zákaz poruším...a na druhý den "uklízím"...
Ale občas se nějaký příspěvek "zadaří" a nechám ho!
;D
Jinak se řadím k těm rekreačním okukovačům oblohy po práci! Na nic smysluplnějšího nemám ambice a ani chuť..
P.S. To zmiňované pivo a cigareta jako podpůrný prostředek při ponocování taky přesně zapadá do mozaiky, ty sluchátka už tolik ne..Na zvukový doprovod mi stačí ježek-bubeník, nebo v lepším případě kolega a debata s ním o tom, na co se dívat a co tam kdo vyduchařil..
No ale když jsme u toho "absťáku", tak kdyby se oblačnost trochu umoudřila, tak bych Dobsona aspoň na pár objektů ze zahradní chajdy ve městě vytáhl! ;D
Škoda, že si člověk tu lepší oblohu nemůže tak nějak schovat do zásoby a kolem tří ráno už na něj může padat Mléčná dráha v Klužínku sebevíc, ale už je našinec OUT OF ORDER... :-/
P.S. Dle mapy světelného znečištění je Klužínek tmavě zelený! Takže docela slušné si myslím!
Ostatně tři pozorované obláčky ze Stephanova kvintetu jsou toho důkazem! /Jako Šumava to není, ale mám to blízko.../
Dobson 300/1500, Ethos 8 mm, Až bude peníz tak beru Ethos 13 mm, Plossl 25 mm, fólie Astrosolar, SW-čočkový dalekohled SK 80/400, triedr 12x50 /japonec/ a staré divadelní kukátko parametrů neznámých ...
ASTRO - absťák
Ja kvuli velmi tezkemu urazu kolene nemohl pozorovat pres 6 mesicu a musim rici, ze Vase prispevky o jarnich galaxiich a dalsich DSO + soukrome i verejne povzbuzujici vzkazy me naplnovaly vuli a bojem s tim, abych mohl opet chodit (coz nebylo vubec jiste). Nakonec jsem se (doufam ze naporad) rozchodil (jasne, s bolestma, ale chodim) a s vuli zeleznejsi nez kdy jindy zacal opet pozorovat, jezdit na spolecna pozorovani...
Diky vsem za podporu, moc si ji vazim!
Ahoj na MHV (prijedu zrejme az v So rano)!
Diky vsem za podporu, moc si ji vazim!
Ahoj na MHV (prijedu zrejme az v So rano)!

Ladislav Červinka
vizuální pozorování a fotometrie proměnných hvězd a zákrytů hvězd planetkami
- kesi
- Věk: 48
- Kontaktovat uživatele:
ASTRO - absťák
Už se mi po Vás začalo stýskat a upřímě řečeno, docela sem se tady naštval na přístup některých z Vás k lidem, který to tu moc bavilo, jako mě a neměli Vaše zkušenosti, jen prostě chtěli.... Už tomu moc nedávám (pozorování), fakt mě na to nějak nevychází čas, pořídil sem si supr vzduchovku (16J) a hádejte s čím.....s optikou ;D
To je teď můj relax 8)
Zdavím všechny!
To je teď můj relax 8)
Zdavím všechny!
Zeiss Victory SF 10x42
ASTRO - absťák
kesi napsal: Už se mi po Vás začalo stýskat a upřímě řečeno, docela sem se tady naštval na přístup některých z Vás k lidem, který to tu moc bavilo, jako mě a neměli Vaše zkušenosti, jen prostě chtěli.... Už tomu moc nedávám (pozorování), fakt mě na to nějak nevychází čas, pořídil sem si supr vzduchovku (16J) a hádejte s čím.....s optikou ;D
To je teď můj relax 8)
Zdavím všechny!I vzduchovkou se dá léčit nedostatek pozorování ...tzv. snižováním počtu zdrojů světelného znečištění v okolí pozorovacího stanoviště ;D
To je teď můj relax 8)
Zdavím všechny!I vzduchovkou se dá léčit nedostatek pozorování ...tzv. snižováním počtu zdrojů světelného znečištění v okolí pozorovacího stanoviště ;D
SW Dobson 254/1200 Flex; Baader ED 66/400; TS-Optics ED 60/360, Luntík LS35T Deluxe; Sony A6400, Canon EOS 700D
ASTRO - absťák
Regulus napsal:
I vzduchovkou se dá léčit nedostatek pozorování ...tzv. snižováním počtu zdrojů světelného znečištění v okolí pozorovacího stanoviště ;D
Nevím jestli je zrovna dobrý tohle tady psát aby ti nakonec doma nezvonili čerti. . . ;D
I vzduchovkou se dá léčit nedostatek pozorování ...tzv. snižováním počtu zdrojů světelného znečištění v okolí pozorovacího stanoviště ;D
Nevím jestli je zrovna dobrý tohle tady psát aby ti nakonec doma nezvonili čerti. . . ;D
http://planetaryphoto.cz/ , EOS 600D + nějaká ta bižuterie okolo