Příspěvek #117 od hokle » 16. 03. 2011, 16:48
Takhle vypada standartne muj prubeh pointace v PHD:-(

Na podzim jsem myslel, ze vyvazeni dalekohledu pomohlo. Ale byla to asi docasna nahoda, ze pointace krasne bezela. Je uplne jedno, jestli pointuju 250mm Newtona nebo 80mm refraktor. Vysledny graf je v podstate stejny. RA osa bezi podle meho ocekavani, ale DE je nejak v pr..
Uz jsem byl tak zoufaly, ze mam EQsvestku rozebranou (pouze DE osu). Vycistim ji, promazu lithiovou vazelinou a dosteluju vule a doraz mezi snekem a snekovym kolem. Mam podezreni, ze mam prave velkou vuli mezi snekem a kolem, protoze pri zmene pohybu DE osy pri natavene rychlosti 1X se zacne dalekohled pohybovat zadanym smerem po nejake dobe. Snad pomuze nastaveni spravneho dorazu sneku ke kolu pomoci spodniho cerviku. Samotny dalekohled na DE ose fyzickou vuli nema. Zkousel jsem nastavovat Backlash na rucce i v EQmodu, ale bez uspechu.
Ruzne nastavovani v PHD k uspokojivym vysledkum take nevede. Pokud by nekoho napadlo co zkontrolovat na rozebrane montazi, budu za kazdou radu vdecny. Stale verim, ze procisteni a serizeni montaze pomuze a vrati se mi chut do foceni.
NWT 14", TS804 Triplet APO, SW70/500, AD800, EOS450Dm, EQ8, SPC900NC, турист-4 10x30, ASI120MM, C1-3000, Atik460EXm