PHD autoguiding nastavení

O astrofotografii všeobecně, metody, postupy zpracování snímků, odkazy na stránky s astrofoto tematikou, rady pro začátečníky...
Uživatelský avatar
juh
Příspěvky: 1024
Registrován: 29. 09. 2011, 12:44

Re: PHD autoguiding nastavení

Příspěvek #421 od juh » 01. 06. 2019, 11:04

Nejde o to, čo robí kamera, jej pripojenie je jednoduché. Ide o to, ako sa správa a čo robí montáž.

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 18466
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 70

Re: PHD autoguiding nastavení

Příspěvek #422 od MilAN » 01. 06. 2019, 11:25

No, podle toho co a jak popisuje, tak řeší nějaké nastavení kamery, což je v podstatě v prvopočátku zbytečné , ale nevybral pointační hvězdu a nedal kalibrovat. Je přeci jedno, v s jakým programem to dále komunikuje, PHD musí mát hvězdu a musí se zkalibrovat. . Nevím, jestli je ztráta času tady 3dny psát příspěvky jak to nechodí, nebo si přečíst konečně 1 odstavec manuálu. Celý program na to má 4 tlačítka, stačí jimi projít. Takže vybrat hvězdu a spustit kalibraci. Pak to začne pointovat i zobrazovat graf už bez jakékoliv další činnosti. . A je fakt, že přes ST4 není nutno řešit žádné problémy montáž/Ascom, porty .....
........
A pokud jsou na výsledku z hvězd čárky, tak to nesvědčí o tom, že pointace chodila nějak špatně, ale spíš o tom, že nechodila vůbec. A ten graf to potvrzuje na 100%
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
LukasNestak
Příspěvky: 842
Registrován: 11. 07. 2018, 17:27
Bydliště: Sereď
Věk: 36

Re: PHD autoguiding nastavení

Příspěvek #423 od LukasNestak » 02. 06. 2019, 22:21

Prvy krat ukazuje aspon graf, co mam blbo nastavene?
Přílohy
phd2 test1.jpg
phd2 test1.jpg (289.3 KiB) Zobrazeno 457 x
T7m_6Dmod_qhy10_gs190/50mm_N250f4CFmod_LosmandyG11Geminy1
http://astrofotky.cz/~Nestak

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 18466
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 70

Re: PHD autoguiding nastavení

Příspěvek #424 od MilAN » 02. 06. 2019, 22:35

Podle mě montáž nereaguje na pointační impulzy. Jedeš přes ST-4 nebo pulse guide ?
Navíc ( ale to s tím přímo nesouvisí) máš nastavenou moc vysokou hodnotu MinMo, to znamená , že montáž by měla reagovat až při odchylce 1,4" - a to je moc. Maximálně by to mělo být tak při 1/3 této hodnoty , tedy nastavení hodnoty max na 0,05 pix. I tak ale montáž zde nevydává ani povely k zásahu, ale až u výrazně větších odchylek
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
LukasNestak
Příspěvky: 842
Registrován: 11. 07. 2018, 17:27
Bydliště: Sereď
Věk: 36

Re: PHD autoguiding nastavení

Příspěvek #425 od LukasNestak » 02. 06. 2019, 22:43

Nastavil som MinMo ako si napisal.
Nejdem cez ST4, ale asi cez pulse guide, to ascom?
Spravil som aj kniznicu darkov v PHD2
T7m_6Dmod_qhy10_gs190/50mm_N250f4CFmod_LosmandyG11Geminy1
http://astrofotky.cz/~Nestak

Uživatelský avatar
juh
Příspěvky: 1024
Registrován: 29. 09. 2011, 12:44

Re: PHD autoguiding nastavení

Příspěvek #426 od juh » 02. 06. 2019, 22:53

V tej druhej polke grafu vidieť, že PHD2 vydáva korekcie pre RA, ale montáž na ne nereaguje. Niečo tam bude zle nastavené v pripojení montáže.
Ako vôbec zbehla kalibrácia?

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 18466
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 70

Re: PHD autoguiding nastavení

Příspěvek #427 od MilAN » 02. 06. 2019, 22:54

V tom ti neporadím, -jen to, že když to nejde, tak bych testoval to, co mi tu ostatní píší že je jednodušší a bezproblémové. Evidentně montáž nepřijímá/nevykonává korekční zásahy.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
LukasNestak
Příspěvky: 842
Registrován: 11. 07. 2018, 17:27
Bydliště: Sereď
Věk: 36

Re: PHD autoguiding nastavení

Příspěvek #428 od LukasNestak » 02. 06. 2019, 22:56

Sorrz za blbu otazku, ale ako sa robi kalibracia v PHD2 a ako prebieha?
Prepacte ako pisem, ale som pod dalokohladom na NB cez EN klavesnicu
T7m_6Dmod_qhy10_gs190/50mm_N250f4CFmod_LosmandyG11Geminy1
http://astrofotky.cz/~Nestak

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 18466
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 70

Re: PHD autoguiding nastavení

Příspěvek #429 od MilAN » 02. 06. 2019, 23:06

Včera jsem ti psal příspěvek č. 422. Asi to byla ztráta času,. Takže sorry .
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
LukasNestak
Příspěvky: 842
Registrován: 11. 07. 2018, 17:27
Bydliště: Sereď
Věk: 36

Re: PHD autoguiding nastavení

Příspěvek #430 od LukasNestak » 02. 06. 2019, 23:14

No ale mne nefunguje st4 port, preto sa trapim s ascomom
T7m_6Dmod_qhy10_gs190/50mm_N250f4CFmod_LosmandyG11Geminy1
http://astrofotky.cz/~Nestak

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 18466
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 70

Re: PHD autoguiding nastavení

Příspěvek #431 od MilAN » 02. 06. 2019, 23:21

LukasNestak píše:No ale mne nefunguje st4 port, preto sa trapim s ascomom

Ne, ty se trápíš s PHD2- resp. s jeho ovládáním, Jsou tam 4 tlačítka, význam a použití je v 1. odstavci manuálu a všemi se prakticky automaticky projde a hotovo.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
juh
Příspěvky: 1024
Registrován: 29. 09. 2011, 12:44

Re: PHD autoguiding nastavení

Příspěvek #432 od juh » 03. 06. 2019, 00:18

#417 od LukasNestak: Nemám to spojené cez ST4, chcel by som to cez ASCOM "je to klon ASI120MM, takže neni som si istý že bude ST4 na 100% ok".
#430 od LukasNestak: No ale mne nefunguje st4 port, preto sa trapim s ascomom

Tak ako to je? Nie si si istý, alebo nefunguje?

Na diaľku je ťažko radiť, ale podľa mňa ešte nemáš nakonfigurované a rozchodené ani ovládanie montáže cez ASCOM. Myslím, je jediné čo si spravil je, že si si nainštaloval ASCOM driver. Alebo sa mýlim?
Naposledy upravil(a) juh dne 03. 06. 2019, 00:35, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
LukasNestak
Příspěvky: 842
Registrován: 11. 07. 2018, 17:27
Bydliště: Sereď
Věk: 36

Re: PHD autoguiding nastavení

Příspěvek #433 od LukasNestak » 03. 06. 2019, 00:29

Montáž ovládam cez NB nie cez rúčku.
Dúfam že iný kábel by nemalo byť treba.
Pre istotu prečítam návod fu G11ke:
https://gemini-2.com/configuringEthernetASCOMdriver.php
EDIT:
Nainštaloval som ASCOM k montáži + spojil NB a montáž. Nič som vo SW montáže nemenil, iba som vyhladával objekty. Všetky ostané údaje ostali zachované ako keď som ovládal cez rúčku.
T7m_6Dmod_qhy10_gs190/50mm_N250f4CFmod_LosmandyG11Geminy1
http://astrofotky.cz/~Nestak

Uživatelský avatar
juh
Příspěvky: 1024
Registrován: 29. 09. 2011, 12:44

Re: PHD autoguiding nastavení

Příspěvek #434 od juh » 03. 06. 2019, 00:38

Montáž ovládam cez NB nie cez rúčku.

Vieš to nejako bližšie popísať? Máš k tomu nejaký špeciálny program, alebo používaš EQASCOM? Montáž ti riadne reaguje a povely z PC?

Uživatelský avatar
LukasNestak
Příspěvky: 842
Registrován: 11. 07. 2018, 17:27
Bydliště: Sereď
Věk: 36

Re: PHD autoguiding nastavení

Příspěvek #435 od LukasNestak » 03. 06. 2019, 00:46

Ano, riadne reaguje na povely. Všetko ako cez rúčku.
Presne takto vyzerá prostredie SW:
https://gemini-2.com/configuringEthernetASCOMdriver.php
Ale ja mám gemini 1, možno tam bude problém, toto píšu:
https://gemini-2.com/definitions.php#pulseguide
Konkrétne odstavec 30 Pulse Guiding
T7m_6Dmod_qhy10_gs190/50mm_N250f4CFmod_LosmandyG11Geminy1
http://astrofotky.cz/~Nestak


Zpět na “Astrofotografie”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host