astrofotky.cz - Váš průvodce krásami vesmíru

O astrofotografii všeobecně, metody, postupy zpracování snímků, odkazy na stránky s astrofoto tematikou, rady pro začátečníky...
Uživatelský avatar
Konihlav
Příspěvky: 5496
Registrován: 24. 01. 2008, 15:21
Kontaktovat uživatele:

astrofotky.cz - Váš průvodce krásami vesmíru

Příspěvek #376 od Konihlav » 17. 11. 2015, 17:30

decka, prosim Vas, jelikoz nemam cas, chut a naladu :-) muzete mi nahlasit komu co presne na webu nefunguje a jakou pouzivate konfiguraci? tj. system + prohlizec?

vzal jsem si v praci tyden dovolenou a snazim se opravit drobne chyby, zatim jsem stihl dve, jednu viditelnou a jednu neviditelnou (protoze export a import dotazu pouzivam predevsim jen ja).

zajima me zejmena
- proc neuvadite (asi je tam nejaka chyba co drive nebyla) F-stop? tj. jako desetinne cislo komu to nejde a proc? [me to totiz funguje]
- s tim mazanim fotek, mozna (podeziram) mi nefunguje ten 100 let stary system dotazu opravdu si prejete bla bla OK javascript ci co to pouzivam za prehistoricky rychlodotazovaci zpusob, tak by me zajimalo, zda vam to funguje nebo ne...
jak tohle overit - otevrit galerii a pak treba ESC a zkusit zda jdou obe moznosti

diky za zpetnou vazbu

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 18466
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 70

astrofotky.cz - Váš průvodce krásami vesmíru

Příspěvek #377 od MilAN » 17. 11. 2015, 17:55

XP + chrome nebo FF
- nejde zadat desetinné číslo ( ani s tečkou, ani čárkou) - při zadání 4,5 to hlásí : zadejte platnou hodnotu, nejbližší je 4 a 5
- fungují obě možnosti
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 3778
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

astrofotky.cz - Váš průvodce krásami vesmíru

Příspěvek #378 od Bill » 17. 11. 2015, 19:07

Mi naposledy šlo zadat taky jenom celé číslo - prohlížeč FF.

Bill
M:736 750 113

Uživatelský avatar
Konihlav
Příspěvky: 5496
Registrován: 24. 01. 2008, 15:21
Kontaktovat uživatele:

astrofotky.cz - Váš průvodce krásami vesmíru

Příspěvek #379 od Konihlav » 17. 11. 2015, 19:09

aha uz to zkousim a taky vidim (protoze me to pod Win7 + nejaky FF nevim jaka stara verze funguje).

je to tak ze v novejsim (uz par let zpet :-) ) FF je field jako cislo ale melo by byt desetinne cislo. Jak to poresit vyzkoumam zas az zitra, dnes jsem udelal 6 zmen na webu a to myslim staci...

kdyz dam 5,5 tak to pise please enter a number a kdyz 5.5 tak to pise please select a valid value... coz je validace, kterou dela prohlizec a pac ho mam anglicky tak mi to pise anglicky... moje interni validace totiz zere oba zapisy ale k ni to nedojde...

zatim diky!

Uživatelský avatar
MaG
Příspěvky: 9949
Registrován: 06. 04. 2002, 21:22
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Kontaktovat uživatele:

astrofotky.cz - Váš průvodce krásami vesmíru

Příspěvek #380 od MaG » 17. 11. 2015, 20:09

Celá čísla místo desetinných používám už několik let, přesně jak je uvedeno. Jsem rád, že jsi na to přišel :-)
Martin Gembec, Astronomické události
CG5 GT Adv., Celestron ED80/600+Vixen 0,67x, Orion Optics Newton CT 200, Canon 30Dmod + 5D

Uživatelský avatar
Tomáš Grygarčík
Příspěvky: 1206
Registrován: 18. 07. 2010, 23:35
Bydliště: Malé Hoštice
Věk: 31
Kontaktovat uživatele:

astrofotky.cz - Váš průvodce krásami vesmíru

Příspěvek #381 od Tomáš Grygarčík » 17. 11. 2015, 22:17

Firefox 42 a Vivaldi TP4 (Chrome 44.0.2403.75) neakceptují desetinná čísla, jen celá
Stará Opera 12.16 sežere jen čárku, u tečky hlásí nesprávnou hodnotu
Konqueror (AppleWebKit/534.34) vezme všechno, ale funguje jen tečka. Při použití čárky dojde k uložení změn, ale hodnota clony je prázdná
Vše vyzkoušeno na Linuxu
SW 200/1000, SW 200/800, TS Photoline 72mm f/5.5 APO, LUNT Ha 60/500 B1200
ZWO ASI1600MM Pro, Skyris 618M, QHY-5 mono, Olympus E-620 (mod) a OM-D E-M1 mark II
HEQ-5 SS, vlastní dobsonova montáž
FITS prohlížeč

Uživatelský avatar
Konihlav
Příspěvky: 5496
Registrován: 24. 01. 2008, 15:21
Kontaktovat uživatele:

astrofotky.cz - Váš průvodce krásami vesmíru

Příspěvek #382 od Konihlav » 18. 11. 2015, 10:36

diky vsem, melo by to byt opravene... stejny problemek byl viditelny u pokrocileho hledani, kde tez probihala automaticka validace prohlizece, trik byl nastavit step na 0.01 cimz jsem tomu umoznil vzit float cisla... udelal jsem zmenu jak u ohniska tak u F-stop (svetelnosti), protoze oboji muze mit desetinnou hodnotu (treba uz jsem to taky nekde potreboval, kdyz jsem mel fisheye cctv lens s 1.2 a f/0.95). Tak jsem rad, ze to zas snad bude fungovat vsem - bez vyjimky :-)

tak prosim doplnujte svetelnosti spravne...

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 18466
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 70

astrofotky.cz - Váš průvodce krásami vesmíru

Příspěvek #383 od MilAN » 18. 11. 2015, 11:16

Pavle, mě se tam ta světelnost stejně nelíbí už od začátku. Protože většina lidí stejně potom  používá rediktor, Barlow nebo komakorektor a  nikdy nevíš, co  tou světelností který dotyčný myslí.  Podle mě by byl jednoznačný údaj : průměr a výsledné ohnisko.
Pokud už tam ale máš  v tabulce tu světelnost, byl by asi problém to měnit, tak bych tam  viděl jako rozumný text : výsledná světelnost~ výsledný (poměr) F/D
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
Konihlav
Příspěvky: 5496
Registrován: 24. 01. 2008, 15:21
Kontaktovat uživatele:

astrofotky.cz - Váš průvodce krásami vesmíru

Příspěvek #384 od Konihlav » 18. 11. 2015, 13:27

MilAN: diky za nazor, ale necham to (asi) tak jak to je a budu predpokladat, ze lidi vi, ze F-stop alias svetelnost alias "clona" je pomer F/D...

ja tam treba davam efektivni velicinu tj. treba 3.6 (ackoli mam treba 3.63 protoze apertura neni 250 ale jen 247 ci tak nejak tusim u meho stroje navic tam mam sekundarni clonu, takze efektivne jsem stejne pres 3.8...).

ale pro fotice objektivama si myslim je vhodny vedet co tam meli nastaveno, kdyz spoust mackala se... obvykle typ objektivu je uveden v nazvu a svetelnost/clona pak v tom poli s desetinnou carkou...

jo a mimochodem musel jsem upravit i databazi a zmenit typ ohniska z integer na float, aby mi to vzalo 1.25mm, napr:

< 2mm

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 18466
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 70

astrofotky.cz - Váš průvodce krásami vesmíru

Příspěvek #385 od MilAN » 18. 11. 2015, 13:45


MilAN: diky za nazor, ale necham to (asi) tak jak to je a budu predpokladat, ze lidi vi, ze F-stop alias svetelnost alias "clona" je pomer F/D...
Jednak bych si nebyl vůbec tak jistý :), a hlavně, je tam potřeba dávat elektivní světelnost = výsledkou světelnost fotografické sestavy při použití reduktorů, Barlowů, komakorektorů, projekcí ..... a ne to, že mám dalekohled se světelností 5.
A text, že to má být výsledná světelnost - mi tam chybí.A podíváš-li se na různé obrázky, uvidíš, jaký v tom je opravdu chaos a to , že se nedopracuješ k tomu, co chce autor číslem sdělit
(I tak si ponechám svůj názor, že to je naprosto zbytečný údaj a zajímavějším číslem k průměru optiky je výsledné ohnisko té soustavy. )
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
Konihlav
Příspěvky: 5496
Registrován: 24. 01. 2008, 15:21
Kontaktovat uživatele:

astrofotky.cz - Váš průvodce krásami vesmíru

Příspěvek #386 od Konihlav » 18. 11. 2015, 14:08

OK, tak jsem tam doplnil ve dvou ze 3 pripadu (v nahrani fotky a upravy fotky, v hledani jsem to nechal) klicova slova vysledne (ohnisko) a vysledna (svetelnost), tak snad kazdy pochopi ze to je po pouziti reduktoru/rovnace a tedy to co nas vlastne zajima - efektivni/aktivni udaj.

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 18466
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 70

astrofotky.cz - Váš průvodce krásami vesmíru

Příspěvek #387 od MilAN » 18. 11. 2015, 14:24

Pavle, ještě( když tedy nemáš zrovna co dělat :) ), nešlo by, aby při vkládání údajů, kde se objevují nabídky dříve udávaných přístrojů, montáží a pod( vím, že ti to hlídá a upravuje nějaký algoritmus a časem se to tedy mění) aby bylo možno nepotřebný údaj smazat uživatelem ? ( Třeba prodám objektiv a on se mi tam stále objevuje k výběru , nebo jednou použiju něco k vyzkoušení ...)
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
FunTomas
Příspěvky: 3702
Registrován: 21. 07. 2003, 13:20

astrofotky.cz - Váš průvodce krásami vesmíru

Příspěvek #388 od FunTomas » 19. 11. 2015, 15:58

Pavle, taká drobnosť. Možno to nie je chyba na strane astrofotiek, ale neviem ani o nejakej svojej úprave. V Opere nefunguje vodorovné rolovátko pri zobrazení obrázku. Obrázok sa zobrazí v menšom okne a pri niektorých veľkých obrázkoch je potrebné posunúť obsah stránky vpravo alebo vľavo. Toto ale nefunguje. Funguje to vo Firefoxe.
mail to:fun2mas(at)gmail.com

Uživatelský avatar
Konihlav
Příspěvky: 5496
Registrován: 24. 01. 2008, 15:21
Kontaktovat uživatele:

astrofotky.cz - Váš průvodce krásami vesmíru

Příspěvek #389 od Konihlav » 19. 11. 2015, 23:10

FunTomas: vygooglil jsem tohle http://forums.opera.com/discussion/1836045/horizontal-scrollbar-is-not-working-for-window-open-popup-/p1

jinak nejvetsi zmenou z meho uhlu pohledu je, ze se mi snad podarilo (ve firefoxu a prej by to melo chodit ve vsech modernich prohlizecich) krome vsudy pritomneho zmineni URL odkazu pro album, fotografii, fotografie autora atd. dostat tento URL link i do okna prohlizece... casto se totiz stavalo, ze sem nekdo dal odkaz s gallery.php?limit=cislo misto odkazu na fotku... tak snad je svet zas o kousek lepsi...

Uživatelský avatar
FunTomas
Příspěvky: 3702
Registrován: 21. 07. 2003, 13:20

astrofotky.cz - Váš průvodce krásami vesmíru

Příspěvek #390 od FunTomas » 19. 11. 2015, 23:49

Diky za info. No potom sa ešte spytam: je fakt nutné otvárať pop up okná? Nestačí otvorenie v novom okne?
mail to:fun2mas(at)gmail.com


Zpět na “Astrofotografie”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti