AstroPhotography Tool + PHD2

O astrofotografii všeobecně, metody, postupy zpracování snímků, odkazy na stránky s astrofoto tematikou, rady pro začátečníky...
Uživatelský avatar
hades
Příspěvky: 766
Registrován: 01. 11. 2017, 10:02

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Příspěvek #76 od hades » 22. 02. 2019, 07:37

Když ho pustíš samostatně, vygeneruje nějaký error log?
SW Evostar 80ED, ASI294MC Pro, HEQ-5 Pro Synscan upgrade, belt modification, QHY 5-II M, DeepSkyDad Autofocuser
Astrofotky

Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1258
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Příspěvek #77 od nosuh » 22. 02. 2019, 08:01

Jj,ten samej..viz prvni post.
A tobe to solvuje normalne? Menils neco v nastaveni od defaultu? Muzes sem hodit screen nastaveni toho Pointcraftu? Neco jako druhej obr,co sem poslal..
SW Flextube 16"GoTo, SW 10" Classic, GSO 200/800mod, ASI 1600 MMC Pro (mono), 2" kkor SW f4 Aplanatic (GPU), SW AZ-EQ6

Uživatelský avatar
hades
Příspěvky: 766
Registrován: 01. 11. 2017, 10:02

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Příspěvek #78 od hades » 22. 02. 2019, 08:09

Zkoušel jsem to jenom párkrát a nikdy mi to nefungovalo :D
SW Evostar 80ED, ASI294MC Pro, HEQ-5 Pro Synscan upgrade, belt modification, QHY 5-II M, DeepSkyDad Autofocuser
Astrofotky

Uživatelský avatar
hades
Příspěvky: 766
Registrován: 01. 11. 2017, 10:02

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Příspěvek #79 od hades » 22. 02. 2019, 08:13

Jo, tak tady je řešení: http://aptforum.com/phpbb/viewtopic.php?t=1229
zkus změnit umístění toho obrázku, který nahráváš, tak aby byl třeba v rootu C:
SW Evostar 80ED, ASI294MC Pro, HEQ-5 Pro Synscan upgrade, belt modification, QHY 5-II M, DeepSkyDad Autofocuser
Astrofotky

Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1258
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Příspěvek #80 od nosuh » 22. 02. 2019, 08:47

Doma vyzkousim,tedka uz sem v rachote..
No ja oteviram shoty na standardnim umisteni od APT,kterej je nastavenej defaultne v apce..foti mi to do toho samyho folderu a ten je pod Cckem..zkousel jsem ale otevrit i fits z plochy,kterej sem prejmenoval na dve pismena a chovalo se to stejne..
Docela by me zajimalo,jestli to nekomu funguje tak pekne jako na tech tutosich na youtube.
Zkoumals nekdy,proc to nefunguje tobe?
SW Flextube 16"GoTo, SW 10" Classic, GSO 200/800mod, ASI 1600 MMC Pro (mono), 2" kkor SW f4 Aplanatic (GPU), SW AZ-EQ6

storno77
Příspěvky: 71
Registrován: 08. 12. 2016, 11:51
Bydliště: Brno
Věk: 33

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Příspěvek #81 od storno77 » 22. 02. 2019, 09:05

Používám jak Near, tak Blind Solve a bez problémů. S nastavením jsem si snad nijak nehrál, můžu ti pak poslat, kde mám co nainstalováno a jak nastaveno v APT.

Nejprve jsem používal jen Near solving, ale sem-tam se mi stalo, že montáž nenajela dobře a plate solve se nepovedl. Pak jsem doinstaloval ASPS pro Blind solving a od té doby jsem už neměl problém.
ASI 1600MM-Pro Canon 600D, ZWO 6" f/4 Carbon, Tele Vue Universal Paracorr 1.15x, EQ6-R, ASI 120 MC

Uživatelský avatar
hades
Příspěvky: 766
Registrován: 01. 11. 2017, 10:02

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Příspěvek #82 od hades » 22. 02. 2019, 09:20

nosuh: nezkoumal, nebyla to funkce, kterou bych nutně potřeboval. Alespoň tehdy jsem si to nemyslel, většinou jsem fotil jeden objekt jednu noc a nebylo třeba dělat plate solving.
Naopak teď bych se bez toho neobešel a jsem rád, že to spolehlivě funguje v Ekosu
SW Evostar 80ED, ASI294MC Pro, HEQ-5 Pro Synscan upgrade, belt modification, QHY 5-II M, DeepSkyDad Autofocuser
Astrofotky

Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1258
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Příspěvek #83 od nosuh » 22. 02. 2019, 10:39

to Storno 77:
To by bylo super,aspon bych cheknul,jestli to mam nastaveny ok,protoze jak uz sem zkousel leccos,tak iz clovek nevi,jestli si neco neprehodil,atd.
Jeste si rikam,jestli to neni tim,ze nemam pripojenou montaz ( testuju to doma,kde mam jen kamerku) a ze az bude pripojena montaz,bude to fachat normalne.
Potrebuju spis ale ten Plate solver,protoze ten si saha pro data na harddisk,na miste foceni totiz nemam net..
SW Flextube 16"GoTo, SW 10" Classic, GSO 200/800mod, ASI 1600 MMC Pro (mono), 2" kkor SW f4 Aplanatic (GPU), SW AZ-EQ6

Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1258
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Příspěvek #84 od nosuh » 22. 02. 2019, 22:49

Tak jsem dnes opet testoval a zjistil jsem, ze problém není az tak v dlouhem nazvu souboru samotnych, jako v ceste, kam se moje snímky ukladaji. MAm nastaveno default folder (c:\APT_Images\CameraCCD_1\2018-11-16\L_1_L_2018-11-17_00-42-47_Bin1x1_360s__-20C.fit ), ale jakmile tento soubor nactu do APT a dam Blind, solve neproběhne az do casoveho limitu. Pokud ale budu ukládat napr. na tuto cestu C:\DATA\sources\2018-11-16\L_1_L_2018-11-17_00-42-47_Bin1x1_360s__-20C.fit - solve proběhne normalne..
resume: presunul jsem folder pro ukladani během foceni na novou cestu mimo APT vytvoreny a zda se ze to bude fungovat..proc to tak je, netusim :)
SW Flextube 16"GoTo, SW 10" Classic, GSO 200/800mod, ASI 1600 MMC Pro (mono), 2" kkor SW f4 Aplanatic (GPU), SW AZ-EQ6

Uživatelský avatar
hades
Příspěvky: 766
Registrován: 01. 11. 2017, 10:02

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Příspěvek #85 od hades » 22. 02. 2019, 22:58

v tom navodu co jsem sem daval je napsano ze problem je s prilis dlouhou cestou k souboru, ne s delkou nazvu souboru
SW Evostar 80ED, ASI294MC Pro, HEQ-5 Pro Synscan upgrade, belt modification, QHY 5-II M, DeepSkyDad Autofocuser
Astrofotky

Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1258
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Příspěvek #86 od nosuh » 23. 02. 2019, 07:34

no to je zrejmy, spis me zarazi, ze v podstate nejde pouzit cesta, která je defaultne prirazena samotnym programem..
SW Flextube 16"GoTo, SW 10" Classic, GSO 200/800mod, ASI 1600 MMC Pro (mono), 2" kkor SW f4 Aplanatic (GPU), SW AZ-EQ6

storno77
Příspěvky: 71
Registrován: 08. 12. 2016, 11:51
Bydliště: Brno
Věk: 33

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Příspěvek #87 od storno77 » 23. 02. 2019, 09:57

U mě je ta cesta snad ještě delší a funguje to. Používám ale Canon a tedy CR2 formát. Možná je ten problém jen u některého formátu a jeho knihovny.
ASI 1600MM-Pro Canon 600D, ZWO 6" f/4 Carbon, Tele Vue Universal Paracorr 1.15x, EQ6-R, ASI 120 MC

Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1258
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Příspěvek #88 od nosuh » 28. 02. 2019, 09:05

Vcera opet po delsi dobe testovaci noc :-D
Fotil jsem NGC 2903 ve Lvu, takze celkem vysoko nad obzorem, ustaveni montaze bylo slusne, ale me z neznamych duvodu jsem mel vyrazne vyssi chybu v pointaci nez obvykle...trochu lepsi byla po flopnuti montaze, ale i tak byla kolem 1,2-1,5"..vetsinou mivam +- kolem 0,7-0,8".
Oblacnost nebyla, obloha byla slusna, nastaveni phd jsem mel takto:
1.jpg
1.jpg (48.99 KiB) Zobrazeno 695 x

graf pak v prumeru vypadal nejak takto ( tohle je asi nejhorsi varianta, vetsinou byl o neco malo lepsi..
M42_013_dotaceni.jpg
M42_013_dotaceni.jpg (268.15 KiB) Zobrazeno 695 x

Diky za kazdy komentar
SW Flextube 16"GoTo, SW 10" Classic, GSO 200/800mod, ASI 1600 MMC Pro (mono), 2" kkor SW f4 Aplanatic (GPU), SW AZ-EQ6

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 3785
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Příspěvek #89 od Bill » 28. 02. 2019, 09:19

U nás (okolí Rýmařova) byl hrozný seeing. Pointaci byl problém nějak rozumně nastavit...
M:736 750 113

Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1258
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Příspěvek #90 od nosuh » 28. 02. 2019, 09:23

Aha, no to me ani nenapadlo, ale je fakt, ze i kdyz byla super tmava obloha (u me na Orliku - 21,47), tak Siria B sem v 10" dobsonu nedal ani nahodou..
zkousel jsem i elaborovat s hyst a MxRA a DE, ale nepomohlo to..
jeste me napadlo, jestli by se takhle neprojevilo treba spatne vyvazeni/nedovazeni - prijde mi ze ten predek mam o neco tezsi nez by mel byt..
SW Flextube 16"GoTo, SW 10" Classic, GSO 200/800mod, ASI 1600 MMC Pro (mono), 2" kkor SW f4 Aplanatic (GPU), SW AZ-EQ6


Zpět na “Astrofotografie”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti