Stránka 10 z 10

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Napsal: 14. 05. 2019, 06:07
od nosuh
no je pravda, ze me pripadalo, ze v zenitu uz část s vytahem dost taha, tak jsem dal na konec s primarem 9 velkych vestich podložek jako zavazi a evidentne to není uplne ono..
To Min.Mo teda soupnu na 0.1..toho sem si vubvec nevsim, jak jsem to nastavoval odznova doma bez montaze a pripojene kamerky.
DIky

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Napsal: 25. 07. 2019, 10:34
od nosuh
Mam dotaz ohledne nastaveni kalibrace v phd2. Pokazde, kdyz dam kalibrovat phdcko, tak jen samotna kalibrace trva straslive dlouho, radove minuty. Nijak by mne to nevzrusovalo, kdybych naposledy nefotil s Astarem a jemu kalibrace trva podstatne mene, do minuty. Zkousel jsem prenastavit tento parametr (daval jsem Astarovych 700ms), ale kalibrace je i tak stale kolem 3-5min..
vf.jpg
vf.jpg (101.04 KiB) Zobrazeno 595 x

Da se nejakym zpusobem delka kalibrace zkratit?
Diky

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Napsal: 25. 07. 2019, 10:39
od hades
Tady:
steps.png
steps.png (10.4 KiB) Zobrazeno 592 x

A mimochodem máš asi nějakou starší verzi, updatuj na 2.6.6

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Napsal: 25. 07. 2019, 11:04
od nosuh
to je mozny, a po updatu musim vsechno zase prenastavovat, nebo si to prekonverti vsechno do nove verze, nevis?

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Napsal: 25. 07. 2019, 11:34
od hades
Bude si to pamatovat nastavení

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Napsal: 26. 07. 2019, 09:03
od Jackxl
Můžete mi doporučit nějaké funkční nastavení ditheringu v apt? Na pointaci používám PHD2.
Mám QHY5L (3.75um), Canon 600D (4.3um), pointuji hledáčkem (ohnisko 180mm), na GSO200/800, montáž EQ6-R.

Mám v plánu nastavit:
Stability = 0
Dithering Distance: 3
Settle Time: 30
V PHD mám nastaven Dithering Scale na 1 a typ je na Spiral.

Minule jsem nastavil Settle time na 5s a evidentně to bylo málo (při Dithering Distance = 1).
Jak dlouhou mám nastavit tu pauzu v plánu snímání, taky 30s ?
Jasných nocí je málo, takže není čas delší dobu s parametry experimentovat.

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Napsal: 26. 07. 2019, 09:27
od nosuh
JA to mam na 800mm ohnisko nastaveny takhle a funguje to bezvadne. Obcas pri kratsich expo akorat nastavim dither kazdej ntej frame a ne po kazdym snimku
008.jpg
008.jpg (201.56 KiB) Zobrazeno 518 x

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Napsal: 28. 07. 2019, 19:56
od Jackxl
Takhle přesně jsem to měl a bylo zřetelně vidět, že to bylo protáhlý. Jako kdyby nefungovala chvíli pointace nebo se to ještě vracelo v době expozice.

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Napsal: 28. 07. 2019, 21:54
od nosuh
No občas me prislo, ze jsem mel taky ujetou pointaci do ovalku ( v cele plose jednim smerem), ale neprikladal jsem to zrovna tomuhle parametru, rek bych , ze chyba bude nekde jinde, protože jindy mam hvezdy při stejnych parametrech pekne kruhovy.

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Napsal: 29. 07. 2019, 16:14
od Jackxl
nosuh píše:No občas me prislo, ze jsem mel taky ujetou pointaci do ovalku ( v cele plose jednim smerem), ale neprikladal jsem to zrovna tomuhle parametru, rek bych , ze chyba bude nekde jinde, protože jindy mam hvezdy při stejnych parametrech pekne kruhovy.


Když jsem dal ten single shot, tak byly hvězdy kulaté pokaždé.

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Napsal: 29. 07. 2019, 19:04
od nosuh
jj, ale ja mam nasteven dithering porad stejne a ty oválky jsou fakt jen občas, vždycky sem si myslel, ze se montaz s necim prala (kabelaz, spatny vyvazeni, seeing, volnej primar)..to hodlam zjistit, az když to tedka prekopu na OAG, tim eliminuju tu vuli primaru..

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Napsal: 02. 09. 2019, 11:14
od nosuh
Ahoj na foru, po delsi dobe se mi pri pointaci objevila error hlaska, se kterou nvim moc jak nalozit. Objevila se po prolozeni montaze a opetovne kalibraci..jen jsem to potvrdil, a pointace pak jela normalne, s chybou do 1". Tak nevim co s tim..
Nejsem si vedomej toho, ze bych mel nejakou vuli v DE ose..nebojoval s touhle hlaskou nekdo?
Diky
0014_phd_kal_problem.jpg
0014_phd_kal_problem.jpg (313.44 KiB) Zobrazeno 166 x


A obcas se mi taky stava, ze po prolozeni a naslednem zarovnani pole na objekt pres pointcraft tool, nemuze vysolvovat stred snimku. Pri prvnim snimku, aby zjistil, kde vubec je, solve probehne v poradku, po synchronizaci a pouziti GoTo++ a naslednem zkusebnim snimku ale hleda vsude kolem, ale solvu se nemuze dobrat, ackoli vizualne podle snimku je objekt presne ve stredu a GoTo++ probehlo v poradku.

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Napsal: 03. 09. 2019, 14:21
od majklus
Mám pocit, že podobnou hlášku mi to jeden čas semtam emitovalo a ukázalo se, že byl načatej kablík mezi montáží a pointační kamerou...
Jestli to může být ale i tenhle případ netuším.

Re: AstroPhotography Tool + PHD2

Napsal: 03. 09. 2019, 15:02
od nosuh
hmmm, zajimavej postreh, teoreticky by to byt mohlo, kamerka je asi 5 let stara a i kablik ma uz neco za sebou..objevilo se to poprve, tak to budu dal zkoumat, minimalne hned dneska..diky