Astrofotografie mobilem
- Howking
- Věk: 55
- Kontaktovat uživatele:
Astrofotografie mobilem
Takže dnešní Jupiter MOBILEM!!!
Byl tak vynikající seing, že se mi podařilo uprostřed Ostravy nad střechou mého baráku toto:
Je vidět nejen stín Io a Ganymeda, ale i oba měsíce!!! Dokonce byl takový seing - že jsem je oba viděl i očima a přísahal bych, že Ganymed jako zřetelnou kuličku.
Foceno na ISO 25 a 1/8s (ano na tak příšerně dlouhý čas a stejně....) Metrové ohnisko jsem prodloužil dvěma barlowy 2x a 2,5x a snímal za okulárem 10mm (pro oko zvětšení 500) V mobilu jsem to ještě 6x digitálně zvětšil (ne pro další detaily, ale proto, aby pak komprese obrázku do jpg do detailu nesáhla)
---------------------
Něco dřívějšího - dat jsem naflákal spoustu. Hledal jsem strávnou techniku snímání. Tohle je digital zoom 2x
Vstup stínu Io na Jupitera.
Všechno půjde zpracovat lépe, zatím to jen rychle flákám.
A takhle vypadá nejlepší jednotilvý snímek ze všech. Neostřený, jen autolevel a snížená gamma.
Prostě seing totálně lusuxní.
Byl tak vynikající seing, že se mi podařilo uprostřed Ostravy nad střechou mého baráku toto:
Je vidět nejen stín Io a Ganymeda, ale i oba měsíce!!! Dokonce byl takový seing - že jsem je oba viděl i očima a přísahal bych, že Ganymed jako zřetelnou kuličku.
Foceno na ISO 25 a 1/8s (ano na tak příšerně dlouhý čas a stejně....) Metrové ohnisko jsem prodloužil dvěma barlowy 2x a 2,5x a snímal za okulárem 10mm (pro oko zvětšení 500) V mobilu jsem to ještě 6x digitálně zvětšil (ne pro další detaily, ale proto, aby pak komprese obrázku do jpg do detailu nesáhla)
---------------------
Něco dřívějšího - dat jsem naflákal spoustu. Hledal jsem strávnou techniku snímání. Tohle je digital zoom 2x
Vstup stínu Io na Jupitera.
Všechno půjde zpracovat lépe, zatím to jen rychle flákám.
A takhle vypadá nejlepší jednotilvý snímek ze všech. Neostřený, jen autolevel a snížená gamma.
Prostě seing totálně lusuxní.
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Astrofotografie mobilem
No vidíš, a teď si představ, že bys místo telefoního sluchátka snímal kamerkou. V bazaru je DMK 21 a stojí kolem trojky. A je úplně jedno, že není nová, nebo dokonce zastaralá. Snímá v bezztrátovém kodeku a to je prostě úplně jinde. Jen je monochromatická.
Lectorem iustus...
- biker.fm
- Věk: 58
- Kontaktovat uživatele:
Astrofotografie mobilem
Kamerkou jiste by byl lepsi vysledek, Howking nam ale zde predvadi nazornou ukazku (a snad i pomyslnou hranici) co i mobilem lze dokazat.
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Astrofotografie mobilem
Jediné co na to mohu, říct, jsem rád, že nám to předvedl - kde ta hranice je A nikomu svoji "pravdu" nevnucuji.
Lectorem iustus...
- biker.fm
- Věk: 58
- Kontaktovat uživatele:
Astrofotografie mobilem
Zajimaly by me vysledky, kdyby pristroj pana Bella vymenil treba za onu DMK 21. Jenze on je tak tvrdohlavy a ne a ne a ne, asi je na svem "ajfonu" moc zavisly 
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
Astrofotografie mobilem
Famozny vysledok na mobil - gratulujem, vizualne som to videl dost podobne, obcas este trosku lespie(a obcas aj horsie)
ES Dobson 300/1500, APO 127 ... Binohlavky, Binokukatka
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Astrofotografie mobilem
biker: přesně tak, ale zase průprava takovouhle metodou se do budoucna bude hodit. Já začínal na pochybných čipech starých kompaktů.
Lectorem iustus...
- Howking
- Kontaktovat uživatele:
Astrofotografie mobilem
ale zase průprava takovouhle metodou se do budoucna bude hodit. - to určitě ano - zpracovat fakt špatná data bez jejich zničení a vydolování reálné informace je výzva a škola.
Jinak:
Jde o ten sport - dosáhnout mobilem nečekaného - jako Jupiter už asi lépe nedám (i když už několikrát jsem si myslel, že jsem na hranici a pak přišlo tohle), ještě odfotím ostatní dosažitelné planety a celého messiera (DSO) a tím bude projekt "Astromobil" hotov - udělám z toho stránku jako ukázku a něco lepšího na snímání si určitě pořídím. Zatím mě to baví. Kdybych si hned koupil kameru za pade, tak co pak? Takže minimálně rok (kvůli toho mesiera) si budu ještě s mobilem hrát.
Jinak:
Jde o ten sport - dosáhnout mobilem nečekaného - jako Jupiter už asi lépe nedám (i když už několikrát jsem si myslel, že jsem na hranici a pak přišlo tohle), ještě odfotím ostatní dosažitelné planety a celého messiera (DSO) a tím bude projekt "Astromobil" hotov - udělám z toho stránku jako ukázku a něco lepšího na snímání si určitě pořídím. Zatím mě to baví. Kdybych si hned koupil kameru za pade, tak co pak? Takže minimálně rok (kvůli toho mesiera) si budu ještě s mobilem hrát.
Astrofotografie mobilem
Urcite pres mobil nefotime(ja tady mam taky par fotek) proto, abychom tady nekomu neco vnucovali. Jenom ukazujeme(mozna jen mezi sebou), co se da udelat s veci, kterou nosi kazdej po kapsach.
Jinak pekne snimky howkingu
Jinak pekne snimky howkingu
Levenhuk R80 ED, MC-127/1900,
Seestar S30 Pro
Az-GTIx
-------------
EOS600D
ASI662MC
Seestar S30 Pro
Az-GTIx
-------------
EOS600D
ASI662MC
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Astrofotografie mobilem
Máte to pěkný hoši. Já jsem zkoušel něco kompaktem a nejsem na tom snad ani tak obře. Jasně, všichni víme,, že kamerkou by to šlo mnohem líp, to je vidět v jiném vláknu. Mě ty vaše výsledky tady zajímají a sem tam se sem rád podívám, byť je jasné, že jsou to spíš fotky pro radost.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
- Howking
- Kontaktovat uživatele:
Astrofotografie mobilem
Tak jsem se po delší době opět dostal k dalekohledu.
Seiing tentokrát tolik nepřál.
Seiing tentokrát tolik nepřál.
Astrofotografie mobilem
Teda, to mas Iphonem?
Pokud ano tak paradni.
Pokud ano tak paradni.
Seestar S30 Pro
Az-GTIx
-------------
EOS600D
ASI662MC
Seestar S30 Pro
Az-GTIx
-------------
EOS600D
ASI662MC
- Howking
- Kontaktovat uživatele:
Astrofotografie mobilem
No samozřejmě. Jak jinak? Ale není to tak parádní, už jsem zažil lepší seing. Byl takový divný - detailů pro oko bylo dost, ale v tak velkých amplitudách se to vlnilo, že po složení snímků na tom nebylo skoro nic.
Astrofotografie mobilem
No me to pripada lepsi, nez ty drivejsi, kdy byl vybornej seeing.
Tohle mozna neni tak pritazene za uzdu pri postprocessingu, proto se mi to libi vice.
Kazdopadne moc pekne, musim si taky zase neco zkusit telefonem.
Tohle mozna neni tak pritazene za uzdu pri postprocessingu, proto se mi to libi vice.
Kazdopadne moc pekne, musim si taky zase neco zkusit telefonem.
Seestar S30 Pro
Az-GTIx
-------------
EOS600D
ASI662MC
Seestar S30 Pro
Az-GTIx
-------------
EOS600D
ASI662MC
- Howking
- Kontaktovat uživatele:
Astrofotografie mobilem
No tohle je z videa ještě před focením té animace.
a tahle vypadalo to video (a seing)
http://alefnula.wz.cz/astro/160401/video.mp4
Tu animaci jsem pak už nedělal videem, ale 10x(250 snímků z 500) 1/8s ISO25
Taky jsem koupil novou optiku, barlow 5x APO a 9mm Wide Okulár. To asi taky hrálo roli. Mám ale stále pocit, že to musí jít s mobilem o dost lépe.
a tahle vypadalo to video (a seing)
http://alefnula.wz.cz/astro/160401/video.mp4
Tu animaci jsem pak už nedělal videem, ale 10x(250 snímků z 500) 1/8s ISO25
Taky jsem koupil novou optiku, barlow 5x APO a 9mm Wide Okulár. To asi taky hrálo roli. Mám ale stále pocit, že to musí jít s mobilem o dost lépe.