Je dobre, Pavle, ze si napisal svoje stanovisko. Je mi jasnejsich hned niekolko veci a uz chapem, preco porota CAM kona tak, ako kona. Zo strategickeho hladiska je totiz ovela lepsie, ked je vitazna snimka opradena ruskou tajomstva a mainstreamove media lahsie stravia, ked sa im predhodi raz za cas jeden pekny obrazok so zaujimavym popiskom, osvedceny odbornou porotou. Toto robite skvele a mas pravdu v tom, ze sa to preda lepsie nez vysledok nejakeho vox populi na nejakom z x for. Vcelku chapem aj to, preco tie galerie poslanych obrazkov nie su zverejnene hned - zabranuje to vzniku dojmu, ze porota vybrala jednookeho spomedzi slepych
To, po com volame tu na AF, je vsak ukryte niekde inde. CAM totiz, podla toho, co si napisal a podla toho, ako som to pochopil (hadam spravne), primarne nie je urcena pre astrofotografov, ale pre prezentaciu astrofotografie a astronomie, nech uz je v stanovach napisane cokolvek. A tu prave je ten pes zakopany. Astrofotografovia, aspon podla ohlasov tu na AF, by privitali otvorenu galeriu (ci uz sutaznu, alebo nesutaznu) s moznostou okamzitej reakcie (tu dnes vlastne supluje AF, len je trochu nepohodlne preklikavat sa roznymi vlaknami, hladat snimky, porovnavat, konzultovat etc.). Dufali, ze niecim podobnym bude CAM, ta vsak mieri von z komunity, nie do jej vnutra. Toto nepochopenie z oboch stran nas zaviedlo az sem a mozno by bolo dobre, keby ste sa zamysleli prave nad tymto aspektom...
Ak by sa zalozila nejaka ina (konkurencna?) sutaz/galeria, nemusela by dopadnut ako pokus na POSEC-e. Ten bol trochu nestastny v tom, ze bol malo propagovany a najma v tom, ze nutil fotit jeden typ objektu (neviem preco). Myslim si, ze v pripade spravneho manazovania by bola komunitna galeria odsudena na uspech (sorry za to vzletne spojenie
Nemaj mi za zle, ak som veci nazval tak, ako ich citim. Vazim si Tvoju pracu i pracu kazdeho, kto robi nieco pre astronomiu.
Jasnu oblohu
Roman ceres Piffl