V tom je prave kuzlo okamziku, znalost a sikovnost autora (kolki ste fotili v tu noc co MaG a na tuto vynimocnu pohybujucu sa (!) kometu ste ani nepomysleli...).Jsem rád, že jste si to kluci vyjasnili, zas tak moc se nestalo. To co jiní považují za výhodu, tedy nemožnost vidět ostatní fotky, vidím stále jako výhodu i za cenu této diskuze, která ne vždy obhajuje vyjádření poroty. Patří to k soutěži a jsem rád že to nevidí všichni černobíle.
Pokud jde o výše citovanou část, souhlasím právě jen s ní zcela, tedy že spousta lidí má techniku, ale kometu nefotili, zatímco já bych zas nefotil ty deep-sky. Já jim to ale nemám za zlé, jak by to vypadalo, kdyby všichni fotili jen kometu? Takto se máme pořád na co dívat. Uznávám, dalo mi to dost práce s naplánováním časově (až zapadne Měsíc a než začlo svítat), naplánováním kompozice, délky a počtu expozic. O zpracování nemluvě. Pořád se učím. Ale tím bych nikdy netvrdil, že je nutně tato fotka tak dobrá. Je prostě aktuální a to je jeden z parametrů. Jsem ochoten polemizovat s tím, zda musí být nutně až sedmá, ale konkurence byla veliká a technické zpracování mám stále na štíru, ale učím se rychle i díky vám
Takže aby bylo jasno, já si kupoval EDčko na detaily komet a plním si sny, kluci si je kupovali na detaily deep-sky a plní si sny, to je můj pohled. Nic extra. Příště to může dopadnout jinak. Např. loni jsem měl vítězný snímek, který nebyl nic extra a i tak vyhrál, tak nevím, proč by to nemohlo být teď zas úplně jinak a třeba i naruby. Navíc tam byly bezesporu technicky dokonalé snímky a to je pak prostě těžké se drát nahoru