Nová pravidla Astrofóra

Vaše náměty a připomínky k tomuto fóru.
Odpovědět
shodam
Příspěvky: 485
Registrován: 30. 07. 2016, 19:59
Kontaktovat uživatele:

Nová pravidla Astrofóra

#1

Příspěvek od shodam »

Milí uživatelé Astrofóra,

dovoluji si Vás touto cestou upozornit, že s platností od dnešního dne vstupují v platnost následující "nová" pravidla Astronomického fóra. Po jejich přečtení sami zjistíte, že nedošlo k žádné zásadní změně, pouze k mírnému doplnění stávajících. S jejich akceptování by rozhodně neměl mít nikdo problém. Pokud by se však přecejenom u někoho problém vyskytnul, nezbývá než ho požádat, aby šel diskutovat jinam. Věřím, že pochopíte, co mě i celý moderátorský tým k těmto změnám vedlo a že našim cílem je výhradně udržení tohoto fóra v "použitelném" stavu pro všechny slušné diskutující.
[hr]
PRAVIDLA CHOVÁNÍ UŽIVATELŮ ASTRONOMICKÉHO FÓRA

Toto je souhrn pravidel, která jsou závazná pro všechny účastníky diskuzí na našem webu. Chtěli bychom vás požádat, abyste si je dobře přečetli a řídili se jimi. V případě jejich nerespektování riskujete zásah ze strany moderátora či administrátora fóra, který může v extrémním případě vést až k zamezení vašeho přístupu na fórum.

REGISTRACE - Fórum může číst každý, nicméně k napsání příspěvku do diskuse je třeba se zaregistrovat. Každý diskutující se registruje pouze jednou. Zřizování více identit zejména za účelem matení ostatních je nepřípustné.

TÉMA FÓRA - Základním tématem tohoto fóra je astronomie (nikoli astrologie!) a vše s ní související. Příspěvky na jakékoli jiné téma zde nemají místo a budou ihned odstraněny.

JAZYK FÓRA - Preferován je jazyk spisovný, případně jazyk okořeněný trochou slangu. Vulgární příspěvky, případně příspěvky obsahující sprostá slova zde nejsou akceptovány.
S výjimkou zvláštní sekce pro cizince je na fóru povoleno používat pouze český a slovenský jazyk.

PŘEDMĚT DISKUZE - Při diskutovaní se držte předmětu diskuse (dle názvu tématu nebo prvního příspěvku). Pokud debata začne směřovat jinam, přesuňte diskuzi do tématu, kterého se týká, případně je-li to užitečné požádejte moderátora, aby přesunul i příspěvky předchozí. Pokud vhodné téma neexistuje, založte jej.

NOVÁ TÉMATA - Před založením nového tématu si ověřte, zda-li se již v minulosti dané téma v diskuzi nevyskytlo (použijte funkci vyhledávání s vhodně nastaveným prohledávaným obdobím). Pokud tomu tak není založte nové téma. Soustřeďte se přitom na správné zvolení sekce/kategorie, kam téma umístíte a na vhodný název tématu (názvy typu "Pomoc" nebo "Prosím o radu" nejsou vítané, buďte prosím konkrétní!).

DOTAZY NA FÓRU - Před položením nového dotazu věnujte pozornost funkci "Hledat". V době psaní těchto pravidel je na fóru více než 120.000 příspěvků a tudíž existuje velká naději, že odpověď na váš dotaz již na fóru je. Toto pravidlo se týká zvláště dotazů na výběr prvního dalekohledu!

CHOVÁNÍ VŮČI OSTATNÍM UŽIVATELŮM - Respektujte prosím elementární pravidla slušného chování. Diskutující přirozeně spolu mohou nesouhlasit, je to koření každé diskuse. Vzájemné napadání však tolerováno nebude. Stejně tak nejsou vítány subjektivní soudy nad jednou konkrétní osobou nebo skupinou osob. Vyvarujte se prosím i slovních narážek na druhé, přímých i nepřímých (toto platí i vůči nečlenům fóra!).
Neprovokujte a ani zbytečně neodpovídejte na provokující příspěvky. V případě jejich výskytu použijte nejlépe funkci "Upozornit moderátora".
Nepřenášejte na fórum své soukromé spory. Ostatní uživatele obtěžují a obvykle je zde nelze vyřešit. Použijte vždy email nebo soukromé zprávy.

REKLAMA - Reklama do diskusního fóra nepatří. Výjimkou jsou občasná upozornění na konkrétní výrobek výhradně v rámci aktuálně probírané problematiky.

SPAM - Spamování jakéhokoli druhu je na tomto fóru přísně zakázáno. Za spam považujeme i opakované odesílání krátkých či nesmyslných příspěvků bez informační hodnoty a také příspěvky obsahující výhradně či převážně pouze tzv. smajlíky. Uvědomte si prosím zásadní rozdíl mezi diskuzním fórem a chatem. Výjimku z tohoto pravidla tvoří pouze témata určená pro operativní domlouvání (Astronomická setkání, Společná pozorování, atd.). I zde je ovšem třeba držet se tématu.

PRÁVO - Při využívání tohoto fóra se řiďte nejen pravidly slušného chování, ale i platnými právními předpisy. Porušováním zákonů riskujete podstatně více než jen zrušení členství. Pamatujte, že internet není anonymní.

MODEROVÁNÍ FÓRA - O tom, zda příspěvky splňují výše uvedená pravidla rozhodují výhradně moderátoři fóra. Mají právo editovat, mazat a přesouvat příspěvky, které podle jejich názoru pravidla porušují.
Při častém nebo soustavném porušování pravidel ze strany konkrétního uživatele si administrátor fóra vyhrazuje právo udělit mu tzv. BAN (tj. dočasné nebo trvalé zamezení přístupu na fórum).
Rozhodnutí moderátorů a administrátora jsou konečná. Jakékoli stížnosti na jednání moderátorů nebo administrátora jsou přípustné pouze formou soukromých zpráv nebo emailem.

Pokud má kdokoli problém s akceptováním těchto pravidel, důrazně ho žádáme, aby šel diskutovat jinam. Internet je dost velký pro všechny. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět