EQ-5

Vše o montážích, stativech, pohonech dalekohledů, naváděcích systémech, apod.
Uživatelský avatar
Tutonin
Příspěvky: 45
Registrován: 05. 01. 2013, 17:26

Re: EQ-5

Příspěvek #241 od Tutonin » 11. 04. 2018, 08:25

ok to by bylo super.
SW 130/650 OTA, EQ5motory+red ovladač s ST4, SW80/400,ZWO ASI120MC-S

Uživatelský avatar
ok1in
Příspěvky: 323
Registrován: 27. 06. 2017, 19:23
Bydliště: Kladno/Slaný
Věk: 57
Kontaktovat uživatele:

Re: EQ-5

Příspěvek #242 od ok1in » 11. 04. 2018, 17:11

Bylo to trochu komplikovanější, ale snad se povedlo. Je zajímavé, že je to na každém motoru jinak, takže je možné, že už to někdo kdysi přepojil - nejsem první majitel... :roll:
DEC.jpg
DEC.jpg (243.79 KiB) Zobrazeno 531 x

RA.jpg
RA.jpg (263.66 KiB) Zobrazeno 531 x

Uživatelský avatar
Tutonin
Příspěvky: 45
Registrován: 05. 01. 2013, 17:26

Re: EQ-5

Příspěvek #243 od Tutonin » 12. 04. 2018, 13:30

Moc děkuji. Momentalně nejsem doma ale určitě to mam zapojené jinač. Vyskouším dam vědět. Zatím díky.
SW 130/650 OTA, EQ5motory+red ovladač s ST4, SW80/400,ZWO ASI120MC-S

Uživatelský avatar
Tutonin
Příspěvky: 45
Registrován: 05. 01. 2013, 17:26

Re: EQ-5

Příspěvek #244 od Tutonin » 25. 04. 2018, 19:47

Tak moc děkuji . Už to mam zapojené podle fotky a šlape to jak má.
SW 130/650 OTA, EQ5motory+red ovladač s ST4, SW80/400,ZWO ASI120MC-S

Uživatelský avatar
ok1in
Příspěvky: 323
Registrován: 27. 06. 2017, 19:23
Bydliště: Kladno/Slaný
Věk: 57
Kontaktovat uživatele:

Re: EQ-5

Příspěvek #245 od ok1in » 25. 04. 2018, 20:17

Díky za info, aspoň něco je zapojeno stejně... :lol:

Plutisimo
Příspěvky: 17
Registrován: 13. 02. 2018, 11:29
Bydliště: Třebechovice pod Orebem
Věk: 23

Re: EQ-5

Příspěvek #246 od Plutisimo » 07. 06. 2018, 08:17

Ahoj, jelikož se chystám pořídit si větší dalekohled a posunout se tak v pozorování, vybral jsem si dobsona flex tube 10 goto. Jelikož bych chtěl časem i zkusit fotit, chci se zeptat jestli je vůbec možné hodit flex tube 10" na paralaktiku, EQ-5, EQ-6 ?. Třeba i ve složeném stavu. Nejspíš vymýšlím hovadiny, zkoušel to už někdo ? :lol:
SW 130/900 EQ-2

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 16525
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 69

Re: EQ-5

Příspěvek #247 od MilAN » 07. 06. 2018, 08:34

Tak čistě teoreticky by to šlo.
Jen určitě ne na EQ5 a ani s EQ 6 by to nebylo zrovna šťastné řešení.
Ale nedovedu si představit, že by se ti chtělo provádět demontáž motorů a montáž lišty při každé změně konfigurace.Zrovna tak tuhost Flex tube pro focení nebude to pravé. A nějak to postrádá celé logiku, a to i cenovou. Kupuješ 2x GoTo systém . Když koupíš Newton - jen OTA plnotubus ( a ne zbytečný Flex tube) a montáž EQ6 , tak to plní obě funkce = jak vizuální, tak i pro foto a ještě cenově ušetříš
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz


Zpět na “Montáže a navigace”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů