Hvězdárna Žďár nad Sázavou

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Uživatelský avatar
Stanislavxyz
Příspěvky: 879
Registrován: 24. 10. 2012, 19:10

Re: Hvězdárna Žďár nad Sázavou

#46

Příspěvek od Stanislavxyz »

Roberte, co je na tom zvláštního? Kdo z dospělých mění své povahové rysy?

(Pozn.: Homer se od skepticismu poněkud distancoval, já se k němu naopak hrdě hlásím. Skeptik je podle mě zejména realista kriticky uvažující a v definitivních závěrech opatrný. A na tom nespatřuji nic závadného. A teď se omlouvám, protože možná působím příliš vztahovačně a mě jste snad ani neměl na mysli, tedy věnujte prosím více pozornosti prvním dvěma větám tohoto mého příspěvku a zejména pak textu následujícímu.)

Především však se mi zdá, že dalekohled nebude stěžejní problém. Montáž mají solidní a použitelný tubus opatří za pár tisíc, leč oprava/rekonstrukce/zbudování sociálního zařízení přijde na částku spíše vyšší/mnohem vyšší/řádově vyšší. Proto se mi zdá, že než dalekohled by více užitku přinesl schopný a ochotný zedník/instalatér, nebo peníze, peníze, peníze...

Homer píše: 10. 04. 2024, 17:39 Víte co? Dáme si tak rok pauzu a potom si, budeme-li živí a zdrávi, jak říkávala moje maminka, řekneme, jak vypadá aktuální stav. Pokud hvězdárna poběží, jen dobře, pokud ne, bude skepticismus posílen :-).
Moje řeč, jen bych to natáhl na roků třeba deset, pak se uvidí kdo byl se svými soudy blíže skutečnosti a věřte že s velkou radostí uznám omyl "skeptické sekce A. F." při pohledu na prosperující hvězdárnu.
Vas rotundum/Lynx hic potat/Hic est carrus/Palum motat!
Uživatelský avatar
MMys
Příspěvky: 17644
Registrován: 02. 01. 2001, 05:03
Bydliště: Běleč nad Orlicí
Věk: 50
Kontaktovat uživatele:

Re: Hvězdárna Žďár nad Sázavou

#47

Příspěvek od MMys »

Pánové,
Zbyšek mě požádal, abych to nějak rozdělil, aby zůstalo jen to, co tazatel původně chtěl. Jak víte, nejsem ale moc příznivcem takovýchto postupů. Proto vás vyzývám, držte se toho, co zakladatel vlákna chtěl, a co zopakoval. Tedy znovu opakuji:

Chtěl bych poprosit – pište konkrétní věci, kde se lze dozvědět něco o historii hvězdárny, montáže, dalekohledu, zajímavé kontakty, fotografie, kdo chce hvězdárnu podpořit… Moc děkuji.

Velmi vás prosím, držte se toho, a neřeště věci, které stejně nevyřešíte. To už si musí vyřešit zájemci sami. Situace je daná, už se v tom dále nepitvejte.

Díky
MMys
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Odpovědět