Čínské klony triedrů SWAROVSKI

Diskuze o dalekohledech, triedrech a dalších kukátkách pro pozorování nekonečna
Uživatelský avatar
Psion
Příspěvky: 11596
Registrován: 02. 01. 2001, 05:03
Bydliště: Praha
Věk: 61
Kontaktovat uživatele:

Re: Čínské klony triedrů SWAROVSKI

#16

Příspěvek od Psion »

U kamer je vyjádření podrobností zvětšením poněkud mimo, kamera není okulár. Autor by měl napsat rozlišení arcsec/pix. Na předchozím videu s bankovkou jsem dekódoval kameru jako Panasonic LUMIX DC-GH6, která má pixel 3.1 um. Tedy s barlow 4x je to 0,13"/pix. Pokud tedy AI správně počítá, je to objekt s průměrem 240 metrů na Měsíci.
Uživatelský avatar
SIRIUS_758
Příspěvky: 2744
Registrován: 26. 02. 2008, 23:09

Re: Čínské klony triedrů SWAROVSKI

#17

Příspěvek od SIRIUS_758 »

Objevily se první velmi hodnověrné recenze triedru SKY ROVER Banner Cloud APO 8x42 - od Neila Englishe a od "binomaniaka" P. Salimbeniho... Téměř s jistotou můžeme říci, že binokuláry Sky Rover od čínské firmy Kunming Optic. půjdou na dračku, pokud se jejich dosavadní cena příliš nezvýší.

Recenzenti odhalily vynikající korekci optických vad s vlastnostmi v podstatě totožnými s triedry Swarovski. Odlišnosti jsou pouze ve dvou parametrech - čínský triedr byl mírně horší v testu za soumraku a naopak má o dost větší odolnost oproti odleskům, což mne velmi zaujalo... Mechanické provedení není takové úplně top, jako u zmiňované světové špičky.

https://neilenglish.net/product-review- ... po-8-x-42/

https://www.binomania.it/recensione-sky ... CASA_MADRE
Uživatelský avatar
Psion
Příspěvky: 11596
Registrován: 02. 01. 2001, 05:03
Bydliště: Praha
Věk: 61
Kontaktovat uživatele:

Re: Čínské klony triedrů SWAROVSKI

#18

Příspěvek od Psion »

Já jsem si plně v tomto roce uvědomil, co vlastně provádí Čína a jaké dopady to bude mít na Evropu. Jejich cíl je celkem jasný (viz Afrika), tedy převzetí trhu a ovládání ekonomiky se vším co k tomu patří. Pomalu a plíživě přebírá jednu význačnou značku za druhou a optický obor za chvíli převezme úplně. Budou následovat další obory, např. nyní je velký zájem je o automobilový průmysl. Já jsem se tedy rozhodl, že končím s nákupy čínských výrobků, které mají za cíl destabilizovat trh, poškodit a likvidovat výrobce, špiclovat lidi (každé jejich auto posílá telemetrické a další informace do Číny) je jedno zda to je dalekohled, kamera, montáž nebo auto. Berte to jako malé zamyšlení nad tím, co se reálně děje mnoho let a všichni jsme byli nadšení z cen a postupné kvality a nevnímali, co se za tím skrývá.
Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 8304
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

Re: Čínské klony triedrů SWAROVSKI

#19

Příspěvek od Cztwerec »

A nedělá to dnes v podstatě každý? Jde jen o to co si kdo rozdělí. Viz. Meopta atd. Omlouvám se za OT.
Lectorem iustus...
Uživatelský avatar
Yarkho
Příspěvky: 1481
Registrován: 23. 07. 2018, 18:20
Bydliště: Říčany
Věk: 42

Re: Čínské klony triedrů SWAROVSKI

#20

Příspěvek od Yarkho »

Piergiovanni Salimbeni píše:
"The lateral chromatism is present, but not very invasive, and is more noticeable when observing highly contrasted objects. It can be perceived starting from 40-50% from the center of the field as a slight blue-green halo around the silhouettes of the most contrasted and brightest objects. In the classic naturalistic use, it is really difficult to perceive the lateral chromaticism, even if I remember that the perception of the residual chromaticism is very subjective and varies from person to person."

Inými slovami je to fialové asi ako Meopta Meostar B1 Plus 8x42, ktorý nemá ED sklá. Piergiovanni píše o "blue-green", ale úprimne povedané, takúto CA som ešte nevidel - kde je fialová? Nepredpokladám, že výrobca si dal námahu s tým, aby sa krivka sa medzi modrou a fialovou stáčala opäť k osi.

Meostar je výborný na použitie v prírode, kde žiadna fialová nie je.

Ad Psion: Máš úplnú pravdu. Čínske elektroauto by som si nekúpil; rovnako ako od Muska. Horšie je, že prakticky každý internetový modem je čínskej výroby. Keď som sa pri pokuse zmeniť nastavenia modemu prihlásil ako admin a v prehliadači sa adresa zmenila z IP na niečo končiace .cn, až mi zabehlo.
Do toho včera oznámilo USA, koľko zbraňových komponent dodáva Čína Rusku.

Ospravedlňujem sa za OT a SIRIUS_758 ešte prosím o informáciu, aké Swarovski triedre boli naklonované (EL? NL Pure?)
Celestron C11 Edge HD - C8 Edge HD - C6 XLT - TS Apo 125mm f/7.8, 102mm f/7, 80mm f/7
AZ-EQ6; HEQ-5; AZ-GTiX ; AM5 - bino MaxBright II / okuláry TV Panoptic / Vixen SSW / Baader Morpheus / SW Aero ED
http://astrofotky.cz/~Yarkho
Uživatelský avatar
SIRIUS_758
Příspěvky: 2744
Registrován: 26. 02. 2008, 23:09

Re: Čínské klony triedrů SWAROVSKI

#21

Příspěvek od SIRIUS_758 »

V tomto případě se jednoznačně jedná o klon NL Pure, už jen z pohledu toho širokého pole, charakteru zkreslení... Jak jsem výše už psal, těch klonů triedrů Swarovski jsem dodatečně našel více - a postupně se vylepšují, byť žádný není tak opticky dobrý, jako Sky Rover. Např. zde je recenze už staršího klonu Swarovisionu 8,5x42 :

https://binoview.ru/athlon-cronus-85x42/

Obě recenze se podle mne zcela záměrně vyhýbají přímé konfrontaci triedru Sky Rover s triedrem NL Pure - neboli ani jeden z nich nepoužil triedr NL Pure 8x42 pro přímé srovnání, ačkoli se už několik měsíců píše o tom, že vnitřní stavba toho číňana, průměry čoček, atd. je úplně stejná, jako u binokuláru z Tyrol. Dokonce si myslím i to, že italský autor v jeho recenzi si zcela logicky nechce zhoršit vztahy se Swarovským, tak až okatě a několikrát používá příměry typu - " v této cenové kategorii triedr nemá konkurenci " - jenže on je 6x levnější, než originál z Tyrol, ale dejme tomu, jen malinko horší... Zkrátka je tam cítit jakási povinnost nějaké nedostatky najít a o přímém srovnání se Swarovským pomlčet.

Tímto samozřejmě nevyzdvihuji ani neospravedlňuji nekalé způsoby, které Čína dlouhodobě praktikuje. Jenže to není tak jednoduché, jak to vypadá...
Stejně jako v případě naší romské menšiny, kterou naprostá většina populace jen odsuzuje za nepřizpůsobivost, atd., je pravda poněkud jiná - prostě jsme si je tak vychovali ( jsou totiž v Evropě i státy, kde je vidět, že to jde... ). A stejné je to s Čínou - naše ( jako západu obecně ) nenažranost a neochota zaplatit našeho zaměstnance vedla k tomu, že se spousta výroby přesouvala do Číny a všem bylo úplně jedno, v jakých podmínkách tam ti lidé pracují, atd. A to platí i pro takové firmy, jako je Apple. Ano, můžete, resp. neměli byste, si žádné iPhony kupovat...
Navíc se krade všeobecně, tedy zdaleka ne jen Čínou... Morálka strašně rychle upadá a nechci spekulovat o tom, kam spějeme. Jen za poslední měsíc jsem se u nás 2x setkal u známých s tím, že vám bezostyšně ukradnou doménu i s vybudovaným e-shopem, a pod.

Já v tomto často používám jiný příklad než čínský - a to japonský. Ti v dávné minulosti taky ukradli, co se dalo...a pak už jen vylepšují a jsou v mnohém na špici. Zcela nepochopitelným faktem je pro mne ale u japonců úplně něco jiného - a to je stavba jaderné elektrárny ve Fukušimě :

Fukušima - 1.jpg
Fukušima - 1.jpg (46.38 KiB) Zobrazeno 624 x
Fukušima - 2.jpeg
Fukušima - 2.jpeg (162.88 KiB) Zobrazeno 624 x
Fukušima - 3.jpeg
Fukušima - 3.jpeg (140.08 KiB) Zobrazeno 624 x
Fukušima - 4.jpg
Fukušima - 4.jpg (497.13 KiB) Zobrazeno 624 x

Můžete mi někdo vysvětlit, jak může takováto technologicky vyspělá země postavit v seizmicky velmi aktivní oblasti veledůležitou jadernou elektránu 2m nad hladinou moře a přímo na pobřeží ?! V této elektrárně bylo tou dobou v primárním okruhu chlazení uskladněno, rozuměj ochlazováno, cca 400 vypálených tyčí ze všech ostatních reaktorů v Japonsku... Ti stateční ( např. kamikadze...) až krutí japonci ( nikdo nedokázal mučit válečné zajatce, tak jako oni... ) nedokázali v klíčový okamžik vyslat k požáru po tom zkratu potřebnou skupinu lidí, kteří by sice šli asi na smrt, ale zabránili by následné katastrofě, kvůli které bude ještě hodně dlouho odtékat ozářená voda do oceánu...

Tak asi tak...
Uživatelský avatar
Psion
Příspěvky: 11596
Registrován: 02. 01. 2001, 05:03
Bydliště: Praha
Věk: 61
Kontaktovat uživatele:

Re: Čínské klony triedrů SWAROVSKI

#22

Příspěvek od Psion »

Cztwerec píše: 14. 04. 2024, 07:38 A nedělá to dnes v podstatě každý? Jde jen o to co si kdo rozdělí. Viz. Meopta atd. Omlouvám se za OT.
Asi se nechápe, jaký je rozdíl mezi evropskými firmami a Čínou...
Uživatelský avatar
SIRIUS_758
Příspěvky: 2744
Registrován: 26. 02. 2008, 23:09

Re: Čínské klony triedrů SWAROVSKI

#23

Příspěvek od SIRIUS_758 »

S triedry Sky Rover to bude ještě zajímavé... Objevila se další recenze - a to binokuláru Banner Cloud 12x50. Jde sice o předprodukční vzorek, ale parametry tohoto dalekohledu jasně ukazují, že v případě Sky Rover triedrů s 50mm objektivy nejde o klony Swarovisionů. Jasně větší zorné pole to dokazuje a nabízí se úvaha, jak to číňan udělal, když řada NL Pure v 50mm ještě neexistuje... Že by další případ dokonale provedené čínské špionáže ? :o ;) . Já myslím, že podstata bude jednodušší a prozaičtější - při zvětšení průměru objektivu ze 42 na 50mm se zákonitě prodlouží i ohnisková vzdálenost, takže je možné, že stejný okulár z řady 42mm dá prostě to větší zvětšení. A vyrobit analogicky větší objektiv asi není žádný velký problém. Vedle modelu banner cloud 12x50 existuje i slabší 10x50, stejně jako u Swarovského.

Autorem recenze je dlouhodobě uznávaný odborník a fanda stereopohledu, který byl dokonce pozván na návštěvu do výrobního závodu...

http://www.holgermerlitz.de/UO_12x50Ban ... 50apo.html
Uživatelský avatar
nou
Příspěvky: 1755
Registrován: 10. 12. 2006, 05:10

Re: Čínské klony triedrů SWAROVSKI

#24

Příspěvek od nou »

SIRIUS: Nejaký únik rádioaktívnej vody do oceánu bol úplne marginálny problém. To je ako keby vyhorelo celé susedné mesto a pre teba je najväčší problém že máš zaprášené auto od popola. Keď tvoju krajinu zasiahne katastrofa ktorá zabije 20000 ľudí státisíce ostanú bez domova a v časti krajiny hrozí hladomor tak potom je nejaký taviaci sa reaktor len druhoradý problém. Fukusima mala mimo Japonska zanedbateľný vplyv. Rádioaktivita z nej je nafúknutá do obludných rozmerov. Len pre porovnanie fajčiar dostane za rok z polónia a olova v tabaku 160mSv. Priemerná dávka ktorú dostal likvidátor v Černobyle bola 170mSv. Pre porovnanie je odhadované že dodatočná celoživotná dávka pre obyvateľov Fukushimi kvôli havárii bude 10mSv.
SW 150/750, TS UNC 200/800, SW EQ6-R, Canon 1100D, ASI120MM-S, ASI1600MM Pro, ASI485MC, SW Flex 300/1500 INDI/KStars build skript FITS/XISF prehliadač
Uživatelský avatar
Zbych
Příspěvky: 1285
Registrován: 07. 11. 2009, 12:33
Bydliště: Dačicko, okr. Jindřichův Hr.
Kontaktovat uživatele:

Re: Čínské klony triedrů SWAROVSKI

#25

Příspěvek od Zbych »

Čelovou opěrku mají Tyroláci patentovanou?
Uživatelský avatar
SIRIUS_758
Příspěvky: 2744
Registrován: 26. 02. 2008, 23:09

Re: Čínské klony triedrů SWAROVSKI

#26

Příspěvek od SIRIUS_758 »

Swarovski tu čelní opěrku patentovanou má...ale nestudoval jsem to, jak přesně. Jinak na netu už je k vidění celkem logické a náhradní řešení, kde se konstrukce opěrky upevňuje do závitu pro uchycení triedru na stativ...

https://www.cloudynights.com/topic/7392 ... -headrest/

To je jeden z prvních příkladů, už z roku 2020...
Uživatelský avatar
Zbych
Příspěvky: 1285
Registrován: 07. 11. 2009, 12:33
Bydliště: Dačicko, okr. Jindřichův Hr.
Kontaktovat uživatele:

Re: Čínské klony triedrů SWAROVSKI

#27

Příspěvek od Zbych »

Ptal jsem se spíš ve vztahu na čínské kopírování... Ale nad čelní opěrkou přes přední závit jsem už také dumal.
nazdar
Příspěvky: 1
Registrován: 18. 09. 2016, 20:02

Re: Čínské klony triedrů SWAROVSKI

#28

Příspěvek od nazdar »

Psion píše: 14. 04. 2024, 07:05 Já jsem si plně v tomto roce uvědomil, co vlastně provádí Čína a jaké dopady to bude mít na Evropu. Jejich cíl je celkem jasný (viz Afrika), tedy převzetí trhu a ovládání ekonomiky se vším co k tomu patří. Pomalu a plíživě přebírá jednu význačnou značku za druhou a optický obor za chvíli převezme úplně. Budou následovat další obory, např. nyní je velký zájem je o automobilový průmysl. Já jsem se tedy rozhodl, že končím s nákupy čínských výrobků, které mají za cíl destabilizovat trh, poškodit a likvidovat výrobce, špiclovat lidi (každé jejich auto posílá telemetrické a další informace do Číny) je jedno zda to je dalekohled, kamera, montáž nebo auto. Berte to jako malé zamyšlení nad tím, co se reálně děje mnoho let a všichni jsme byli nadšení z cen a postupné kvality a nevnímali, co se za tím skrývá.
To píšeš z čínskýho mobilu, který tě sleduje nonstop už 20 let nebo z čínskýho počítače s americkým systémem, který dělá totéž ještě dýl? Jako opravdu? Nemáš pocit že už je trochu pozdě? :roll: Ano co se týče Číny je dobré nemít naprosto žádnou iluzi, ale i když si nakrásně začneš kupovat nečínský nebo západní věci, tak většina z nich bude beztak poskládána z čínských komponentů, třeba jako západní automobily. Nemám problém kupovat si kvalitní čínské výrobky a zároveň si nemyslím že kupováním drahých nekonkurečněschopných výrobků nějak zachráním naší západní ekonomiku. Tím spíš akorát prodloužím naší agónii a nijak neoddálím to že se z nás stane obstarožní skanzen. S konkurencí se musí bojovat vylepšováním a ne odmítáním a izolací. hodně dobře je to dnes vidět na poli automobility. Syndrom dinosaurů kteří se utopí ve svých zlatých klecích protože stále žijí v iluzi, že jsou pupek světa už je na spadnutí.
Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 8304
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

Re: Čínské klony triedrů SWAROVSKI

#29

Příspěvek od Cztwerec »

No - nazdar :D

Elektro debilita je pro mne absolutní nesmysl, na druhou stranu když mi nabídne Čína lepší/stejný produkt za levnější peníze budu to bojkotovat?

Fakt ne, třeba se v naší zkostnatělé Evropě něco pohne.
Lectorem iustus...
Uživatelský avatar
Psion
Příspěvky: 11596
Registrován: 02. 01. 2001, 05:03
Bydliště: Praha
Věk: 61
Kontaktovat uživatele:

Re: Čínské klony triedrů SWAROVSKI

#30

Příspěvek od Psion »

Jasně i socialismus nabídne lepší podmínky pro život a všichni si můžeme být zase rovni :) Je potřeba zlikvidovat všechny ty "zkostnatělé dinosaury", budeme mít větší svobodu a bude se nám lépe dýchat....
Odpovědět