praktická instruktáž

Optika, montáže, autoguidery, elektronika...
HonzaS
Příspěvky: 536
Registrován: 08. 11. 2004, 04:46
Bydliště: Druzcov

praktická instruktáž

#31

Příspěvek od HonzaS »

Podle nekterych mych pokusu je situace nasledujici:

CR2 je pravdepodobne stejny, nicmene jsem nikde nenasel algoritmus pro jeho dekodovani, aby jsem to prakticky overil. Zasadni zmena nastava v momente prevodu do DNG. Nevim proc, ale DNG ma nektere polozky zcela prehazene na rozdil od jinych fotoaparatu. Nevim, zdali je to zamer Adobe, ale SubRaw pro 30D jsem musel poopravit. Soucasne pripoustim, ze impelemtace cteni DNG v mem sw neni uplne koser. Zatim jsem rad, ze to nejak funguje, abych to nemusel nejak moc udrzovat. I tak z puvodniho zameru uz je ten software asi 10x vetsi.

HonzaS
ED80, Dobson 16" a další bordel
Uživatelský avatar
BiF
Příspěvky: 1143
Registrován: 10. 11. 2002, 02:00
Bydliště: Trhové Sviny
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

praktická instruktáž

#32

Příspěvek od BiF »

V příspěvku o M42 se pár z vás pokusilo zpracovat Vabrův záběr této mlhoviny.
MMys napsal: to MaG:
kdepak, z Registaru mi vypadlo přesně to samé :-)
Martine, taky jsem si s tím pohrál. Ze SubRawu a následně z Registaru mi vylezlo to samé, jako tobě i MaG-ovi. Ať se snažím, jak se snažím, tak z toho v PS dostanu maximálně to samé, co MaG.
Bylo by možné, až budeš mít trochu času, napsat sem přesně to, co jsi s tím v PS dělal (screenshoty z PS/křivky, .../)? Vím, že je to na dlouho, ale určitě by to pomohlo více lidem (a tím pádem by tě s tím více neobtěžovali ). Určitě by jsi mohl vynechat to odstranění vinětace, to bych zvládl (a nebo je to podstatné pro výsledek zpracování?).

Fra

P.S. Pokud by si na to MMys nenašel čas, tak se toho může chopit někdo jiný (třeba ladaS)
P.S.1 to FunTomas: u tvého zpracování píšeš, že jsi vytvořil "syntetický" flatfield, v čem jsi to udělal?
Newtony 300/1200, 200/860, 100/600; SkyMaster 15x70; paralaktická montáž vlastní výroby; QHY163M; ASI120M; Canon EOS 300D; Philips ToUcam Pro; http://bilek.astronomie.cz/ , email: frantabilek(at)gmail(dot)com
Odpovědět