EQ6 PRO SkyScan

Vše o montážích, stativech, pohonech dalekohledů, naváděcích systémech, apod.
Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 16399
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 69

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #946 od MilAN » 04. 06. 2018, 15:05

Ještě - jakým dalekohledem fotíš a na jak velké pixely ?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
Kubus
Příspěvky: 32
Registrován: 29. 06. 2014, 10:19

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #947 od Kubus » 05. 06. 2018, 16:27

Jak na potvoru jsem poslední grafy s OAGem neuložil (nebo je nemůžu najít), a bavit se o staré konfiguraci je asi zbytečné. Takže vše dodám do správného vlákna až zas složím montáž. Pointace G1-300, Kamera Atik 460 za Paracorrem II, Baader Diamondtrack, Newton samodomo, 200/800 v karbonovém tubusu.

Kubus

Uživatelský avatar
MayJ
Příspěvky: 692
Registrován: 12. 07. 2016, 20:42
Bydliště: Sázava
Věk: 33
Kontaktovat uživatele:

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #948 od MayJ » 18. 06. 2018, 12:21

Zdar hoši,
mám dotaz. Vlastním EQ6R-Pro SynScan montáž. Stalo se mi, že o víkendu zřejmě z důvodu únavy a taky nepozornosti jsem zapomněl dát na montáž protizávaží. Dalekohled mám Meade SCT 10". No a když jsem začal dělat Aligment na 1 hvězdu, tak samozřejmě se jedno rameno na straně dalekohledu "svezlo" směrem ke mě, sklouzlo - zřejmě aretace rektascenze už to neudržela. Vše jsem samozřejmě vypnul a dal do pořádku.

Nic s montáží není, vše běží jak má, jen na co se mám případně podívat, jestli není něco poškozeno, ale jak říkám vše běhá jak má.
Dle mého laického pohledu se fakt jen povolila aretace.
Díky všem

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 2856
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #949 od Bill » 18. 06. 2018, 13:06

Tohle vůbec neřeš. Mezi díly Ra osy je velká plocha, tam se nemá co pokazit. Pokud povolení/aretace funguje normálně, tak je vše OK.
M:736 750 113

Uživatelský avatar
MayJ
Příspěvky: 692
Registrován: 12. 07. 2016, 20:42
Bydliště: Sázava
Věk: 33
Kontaktovat uživatele:

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #950 od MayJ » 18. 06. 2018, 13:23

vše je ok jen to prostě strana s dalekohledem neutáhla, díky za zprávu

Uživatelský avatar
Karell
Příspěvky: 5112
Registrován: 24. 04. 2009, 09:58
Bydliště: Brána do Krkokonoš
Kontaktovat uživatele:

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #951 od Karell » 18. 06. 2018, 15:49

Přesně totéž se mně stalo kdysi na EQ6 s Newtonem 305/1500. Byla to taková rána, že to promáčklo nohu od stativu. Na funkci to ovšem nemělo nejmenší vliv. :)

Uživatelský avatar
MayJ
Příspěvky: 692
Registrován: 12. 07. 2016, 20:42
Bydliště: Sázava
Věk: 33
Kontaktovat uživatele:

Re: EQ6 PRO SkyScan

Příspěvek #952 od MayJ » 18. 06. 2018, 19:43

Mě to trefilo naštěstí jen do ruky takže zhmozdenina.


Zpět na “Montáže a navigace”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů