Montáž HEQ-5

Vše o montážích, stativech, pohonech dalekohledů, naváděcích systémech, apod.
xarrow
Příspěvky: 48
Registrován: 13. 06. 2018, 14:44

Re: Montáž HEQ-5

Příspěvek #286 od xarrow » 17. 09. 2018, 19:23

Chystám se ke koupi HEQ-5 PRO SYNSCAN. Rád bych koupil samotnou hlavu a stativ z 2" trubek. Co jsem se dočetl na zde ve vlákně, tak stativ z HEQ-6 bez redukce použít nejde. Redukci jsem nikde nenašel ani nákres ani ke koupi.
Prý jde použít stativ s 2" trubkami z CG5 ADV bez jakéhokoli mezikusu, ale ten už není v prodeji. Neměl byste někdo nějaký odkaz nebo elegantnější řešení na které jsem nepřišel.

Uživatelský avatar
hades
Příspěvky: 661
Registrován: 01. 11. 2017, 10:02

Re: Montáž HEQ-5

Příspěvek #287 od hades » 17. 09. 2018, 20:14

Provozuju HEQ5 na stativu, který používají geodeti. Musel jsem si nechat redukci vyrobit na zakázku, stálo mě to jednu flašku rumu :D
SW Evostar 80ED, ASI294MC Pro, HEQ-5 Pro Synscan upgrade, belt modification, QHY 5-II M, DeepSkyDad Autofocuser
Astrofotky

Uživatelský avatar
Roman (Rick)
Příspěvky: 4686
Registrován: 12. 08. 2007, 23:11
Bydliště: Nitra

Re: Montáž HEQ-5

Příspěvek #288 od Roman (Rick) » 20. 09. 2018, 21:04

xarrov: ja som moju EQ5 (to iste plati aj pre HEQ5) upevnil na 2" nohy od EQ6 pomocou tohto adapteru: https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p2699_Geoptik-Flange-for-Vixen---Skywatcher-EQ5-mounts-on-EQ6-Tripod.html.

xarrow
Příspěvky: 48
Registrován: 13. 06. 2018, 14:44

Re: Montáž HEQ-5

Příspěvek #289 od xarrow » 20. 11. 2018, 10:11

Potřebuju koupit napájecí konektor, ale nemám po ruce montáž. Hádám, že jsou to tyhle:
[url]https://www.gme.cz/napajeci-souose-konektory-na-kabel?price=6;32&tech_par[419][]=19686&showFilter=419&tech_par[419][]=19690&showFilter=419&page=1#products[/url]
Věděl by někdo jaký je rozměr,pls?

Uživatelský avatar
Pidrman
Příspěvky: 512
Registrován: 24. 08. 2010, 09:32
Bydliště: Žatec
Věk: 41
Kontaktovat uživatele:

Re: Montáž HEQ-5

Příspěvek #290 od Pidrman » 20. 11. 2018, 10:41

Z hlavy to taky nevím, ale kup raději zahnutý konektor.
http://www.pidrmanphoto.cz/ Star Adenturer, QHY MINIGUIDER 30mm, QHY 5L II M, HEQ-5 Pro SYNSCAN, SW ED 80/600, Canon 40Dm, Canon 7D, ZWO ASI 294MC PRO

Uživatelský avatar
hades
Příspěvky: 661
Registrován: 01. 11. 2017, 10:02

Re: Montáž HEQ-5

Příspěvek #291 od hades » 20. 11. 2018, 11:04

Vnější průměr je 5,5mm, vnitřní pravděpodobně 2,5mm, délka 5mm. Zahnutý jak píše pidrman
SW Evostar 80ED, ASI294MC Pro, HEQ-5 Pro Synscan upgrade, belt modification, QHY 5-II M, DeepSkyDad Autofocuser
Astrofotky

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 3665
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: Montáž HEQ-5

Příspěvek #292 od Bill » 20. 11. 2018, 11:19

hades píše:Vnější průměr je 5,5mm, vnitřní pravděpodobně 2,5mm, délka 5mm. Zahnutý jak píše pidrman


Já bych čekal vnitřní spíše běžnější 2.1mm - ale bez záruk, musel bych doma změřit (doufám, že to bude stejné i u EQ6)
M:736 750 113

Uživatelský avatar
hades
Příspěvky: 661
Registrován: 01. 11. 2017, 10:02

Re: Montáž HEQ-5

Příspěvek #293 od hades » 20. 11. 2018, 12:27

Taky bych to musel změřit. Ale neudělá chybu když koupí oba :) je to korunová položka
SW Evostar 80ED, ASI294MC Pro, HEQ-5 Pro Synscan upgrade, belt modification, QHY 5-II M, DeepSkyDad Autofocuser
Astrofotky

Uživatelský avatar
dablik
Příspěvky: 558
Registrován: 17. 09. 2012, 13:17
Bydliště: Panenský Týnec
Věk: 40

Re: Montáž HEQ-5

Příspěvek #294 od dablik » 20. 11. 2018, 12:37

je to 2,1/5,5 konektor
na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek :)  
montaz: EQ6R

xarrow
Příspěvky: 48
Registrován: 13. 06. 2018, 14:44

Re: Montáž HEQ-5

Příspěvek #295 od xarrow » 20. 11. 2018, 12:49

Ještě jsem trochu googlil a je to nejspíš 5,5/2,1mm. (až to budu příště hledat)

Pidrman píše:Z hlavy to taky nevím, ale kup raději zahnutý konektor.

Hledal jsem nějakej precizní konektor a je to teda bída. Nakonec asi pořídím tohle:
https://www.conrad.cz/napajeci-kabel-zastr-ot-konec-voltcraft-dc-2j21-90-xl-93025c178-5-5-2-1-mm-2-m.k749163?gclid=EAIaIQobChMIkInK__Hi3gIVhs13Ch09hAb-EAYYASABEgIsEPD_BwE

Ještě otázka jaký je rozsah napětí pro HEQ5 je to 12-19V? Někde jsem to četl ale nemůžu to teď najít. Plánuju použít LDO, tak tomu můžu případně trošku přikouřit. Zdroj bude 24V.

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 3665
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

Re: Montáž HEQ-5

Příspěvek #296 od Bill » 20. 11. 2018, 13:18

xarrow píše:Ještě otázka jaký je rozsah napětí pro HEQ5 je to 12-19V? Někde jsem to četl ale nemůžu to teď najít. Plánuju použít LDO, tak tomu můžu případně trošku přikouřit. Zdroj bude 24V.


Napětí je 11V - 15V. Pro motory je tam měnič, takže při vyšším napětí klesá proud. Ale pro procesory je tam lineární stabilizátor, který bude zbytečně více topit...

Já bych nastavil něco okolo 13V - to má plně nabitá olověná baterie.
M:736 750 113

Uživatelský avatar
Pidrman
Příspěvky: 512
Registrován: 24. 08. 2010, 09:32
Bydliště: Žatec
Věk: 41
Kontaktovat uživatele:

Re: Montáž HEQ-5

Příspěvek #297 od Pidrman » 12. 12. 2018, 17:14

Zeptám se.

Vím že je několik možností jak ovládat montáž přes PC. ale některé nejsou tak stabilní, co jsem se zde na foru dočetl.
Pro montáž SynScan je ideální jaký kabel pořídit abych mohl stabilně bez starostí montáž ovládat přes PC ?

Díky za reakce
http://www.pidrmanphoto.cz/ Star Adenturer, QHY MINIGUIDER 30mm, QHY 5L II M, HEQ-5 Pro SYNSCAN, SW ED 80/600, Canon 40Dm, Canon 7D, ZWO ASI 294MC PRO

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 18268
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 70

Re: Montáž HEQ-5

Příspěvek #298 od MilAN » 12. 12. 2018, 17:23

A chceš to ovládat propojením přes ručku, nebo přímo PC/montáž ?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
Pidrman
Příspěvky: 512
Registrován: 24. 08. 2010, 09:32
Bydliště: Žatec
Věk: 41
Kontaktovat uživatele:

Re: Montáž HEQ-5

Příspěvek #299 od Pidrman » 12. 12. 2018, 17:29

přiznám se, že nevím co by bylo lepší. nevím jaké jsou možnosti obojího. Nikdy jsem to ani neviděl "v akci" ...... ale asi aby se ovladač nepletl, tak rovnou a pouze z PC.
http://www.pidrmanphoto.cz/ Star Adenturer, QHY MINIGUIDER 30mm, QHY 5L II M, HEQ-5 Pro SYNSCAN, SW ED 80/600, Canon 40Dm, Canon 7D, ZWO ASI 294MC PRO

Uživatelský avatar
Pidrman
Příspěvky: 512
Registrován: 24. 08. 2010, 09:32
Bydliště: Žatec
Věk: 41
Kontaktovat uživatele:

Re: Montáž HEQ-5

Příspěvek #300 od Pidrman » 12. 12. 2018, 17:31

http://www.pidrmanphoto.cz/ Star Adenturer, QHY MINIGUIDER 30mm, QHY 5L II M, HEQ-5 Pro SYNSCAN, SW ED 80/600, Canon 40Dm, Canon 7D, ZWO ASI 294MC PRO


Zpět na “Montáže a navigace”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host