Čo sa týka stellaria, tak to vie počítať zatmenia, konjunkcie atď,, ale s tým čo chceš ty som sa v tom programe nestretol.(možno nejaký plugin by to dokázal - ak ho niekto vyrobil

MilAN píše:No, tak on tam ten objekt bude prakticky každý den- jen se to liší v čase. Tak si pustíš krokování v nějakém časovém intervalu a bude ti to simulovat pohyb. Až se dostaneš na správné místo, tak si odečteš čas
balkon píše:Neviem ako to myslíš, že "pozorovateľný". 22.9. ich na oblohe určite neuvidíš ako v tom programe, to dúfam vieš
Davifi píše:Zdravím, napadla mě jedna věc bylo by možné upevnit mobil na dalekohled pomocí adapteru poté zapnout stellarium hodně obraz přiblížit a pak híbat dalekohledem a podle stellaria hledat objekty ?
Hadi.k píše:..Ještě by mě zajímalo, zda někdo nemá zkušenosti s aplikací pro androide, kde podle gyroskopu zjistí naklonění telefonu a ukáže vám co je na obloze, napadlo mě, si udělat nějaky držák, na mobil a přidělat to k dalekohledu, a používat to jako takovou nápovědu.
palkog píše:Pripadne moze byt problem s grafikou. Mne sa v niektorej starsej verzii zle zobrazovali popisky na liste. Vyriesila to aktualizacia ovladacov grafickej karty.
juh píše:Nie celkom rozumiem tomu popisu, tak také doplňujúce otázky. Tie lišty na boku vľavo dole, tie sa nabehnutím myšou na okraj vysunú, alebo zostanú zasunuté? Ak sa vysunú, tak potom funkčné nie je to, že keď sa klikne myšou na niektorú s ikoniek na lištách, tak sa po kliknutí neotvorí príslušné okno s nastaveniami / akciami?
Zpět na “Software, literatura, ...”
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti