Stellarium

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Uživatelský avatar
Lefty86
Příspěvky: 8
Registrován: 28. 09. 2006, 22:27

Stellarium

Příspěvek #1 od Lefty86 » 15. 11. 2006, 03:16

Ahojec!!..
na doporuceni aliena105, jsem si stahnul nize uvedeny programek....podle mne hezky zpracovane!... 8) da se s tim hezky vyhrat ;) je to proste pekny pokoukanicko :)

http://stellarium.sourceforge.net/
Lefty

Uživatelský avatar
alien5
Příspěvky: 418
Registrován: 04. 01. 2006, 22:51

Stellarium

Příspěvek #2 od alien5 » 09. 09. 2007, 02:03

Vysla nova verze 0.9.0 jeste lepsi, muj hlavni nastroj na astro ;D www.stellarium.org
EQ6 SYNTREK,WO FLT 98 carbon triplet APO , G2-8300. QHY5. YT kanal : https://www.youtube.com/channel/UCV18Di ... subscriber

bele
Příspěvky: 26
Registrován: 01. 08. 2007, 15:27

Stellarium

Příspěvek #3 od bele » 27. 09. 2007, 01:09

Také ho používám, ale verze 0.8 mi připadá lepší

Uživatelský avatar
atalli
Příspěvky: 556
Registrován: 31. 07. 2007, 22:12

Stellarium

Příspěvek #4 od atalli » 27. 09. 2007, 01:58

Chci si program také vyzkoušet,ale hlásí mi to nebezpečný software a nechce mně to pustit dál... :(
refr. 70/700 mm,tri 10 x 50

Uživatelský avatar
Corwin
Příspěvky: 42
Registrován: 10. 11. 2008, 15:54

Stellarium

Příspěvek #5 od Corwin » 11. 10. 2007, 16:17

Pro začátečníka je to opravdu dobrý program. Stáhl jsem si verzi 0.9.0
Nevím proč, ale na počítači doma mi nechodí. Po spuštění proběhne okno příkazového řádku a program skončí. Nikde se mi nepodařilo přijít na to, proč to neběží. Přitom v práci a ještě na notebooku funguje bezproblémově.

Shqwert
Příspěvky: 163
Registrován: 29. 06. 2007, 02:41

Stellarium

Příspěvek #6 od Shqwert » 11. 10. 2007, 16:59

Taky jsem si tento program stáhnul a je opravdu výborný. A jenom díky Mé překypující paranoi, jsem zaznamenal při instalaci v programu "netstat -n" z příkazového řádku napojení na server "janevim.sh.cvut.cz"... Nevím co to je, ale vím, že to nějáké asi normální stahování nebude, tedy trochu mi to zavání. Co to má znamenat??? Díky...
Shqwert...
Neuvěřím, dokud neuvidím...

Uživatelský avatar
michal.b
Příspěvky: 3127
Registrován: 30. 09. 2004, 06:08

Stellarium

Příspěvek #7 od michal.b » 20. 01. 2008, 21:11

Stellarium ma novou verzi 0.9.1. S nekym jsem se bavil o tom, jestli je mozne pridavat slabsi hvezdy - tak ta moznost existuje, je dostupnych 5 dodatecnych katalogu s hvezdami do 10.5; 12; 13,5; 15 a 18. magnitudy. Krome toho jsem si take stahnul manual k programu a nasel jsem spoustu veci, o kterych jsem vubec nevedel ze existuji. Napriklad simulace svetelneho znecisteni, moznost nastaveni jasu Mlecne drahy a tak dale.

Uživatelský avatar
Prazan
Příspěvky: 1222
Registrován: 11. 12. 2007, 22:01
Bydliště: Praha Vinoř
Věk: 42

Stellarium

Příspěvek #8 od Prazan » 22. 01. 2008, 17:45


Quax napsal: Pro začátečníka je to opravdu dobrý program. Stáhl jsem si verzi 0.9.0
Nevím proč, ale na počítači doma mi nechodí. Po spuštění proběhne okno příkazového řádku a program skončí. Nikde se mi nepodařilo přijít na to, proč to neběží. Přitom v práci a ještě na notebooku funguje bezproblémově.

Podobný problém jsem měl, když mé uživatelské jméno bylo víceslovné. Zkus stellarium otevřít na uživateli, který nemá v username mezeru. V mém případě to pomohlo (programu se konečně podařilo zapsat do uživatelské složky s dokumenty config.ini)
Triedr 10x50, Canon EOS20D
http://astrofotky.cz/~Prazan/

Uživatelský avatar
cibess
Příspěvky: 68
Registrován: 29. 05. 2004, 18:52

Stellarium

Příspěvek #9 od cibess » 07. 02. 2008, 02:18

Zdravím, požíval jsem Stellarium na OS WinXP zcela bez problémů, po novém roce jsem upgradoval notýska a mám v něm Vistu, Stellarium spustím, pokud ale začnu kupř. nastavovat pozorovací stanoviště, tak mi okamžitě padá, zkoušel jsem re-instal a pořád to zlobí. Máte někdo podobnou zkušenost popř. řešení?
Díky moc za informace ;)
Tož tak na tom světě.

Uživatelský avatar
honza.ho
Příspěvky: 982
Registrován: 20. 05. 2007, 06:31

Stellarium

Příspěvek #10 od honza.ho » 07. 02. 2008, 02:36

Řešení nemám ale zkušenost ano. Konkrétně při kliknutí na uložení stanoviště program spadne.
[i]Web:[/i] http://www.space-walk.info
[i]Technika:[/i] FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
[i]Cloud:[/i] [url=http://db.tt/nupv4Nk5]DropBox[/url]

Uživatelský avatar
cibess
Příspěvky: 68
Registrován: 29. 05. 2004, 18:52

Stellarium

Příspěvek #11 od cibess » 07. 02. 2008, 02:48


Řešení nemám ale zkušenost ano. Konkrétně při kliknutí na uložení stanoviště program spadne.

No já přemýšlel o nějaké virtuální mašině, pod kterou bych tam hodil starý systém, nebo by nebylo od škody vyzkoušet jiný astro-sw, se kterým nemá Vista problém (i když znaje Microsoft to bude hodně těžké hledání). Kdysi jsem zkoušel Cartes du ciel, ale potřeboval bych k tomu nějaký trailer asi, Stellarium bylo takové fakt do začátků.....
Tož tak na tom světě.

Uživatelský avatar
MaG
Příspěvky: 9813
Registrován: 06. 04. 2002, 21:22
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Kontaktovat uživatele:

Stellarium

Příspěvek #12 od MaG » 07. 02. 2008, 02:53

Pokud se vyznáš v instalacích, pak po dohodě s MS bys měl mít možnost downgrade na Windows XP. Jestli ti vyhovovaly více než Vista, zkus přeinstalovat.

Zkoušel si režim kompatibility (myslím, že se dělá přes pravý klik na spouštěcí ikonu programu), nedávám tomu za mák naději, ale zkusit můžeš.

Přechod z Visty na něco jiného se bohužel stále jeví jako optimální řešení.
Martin Gembec, Astronomické události
Celestron SCT 6"+CG5 GT Adv., ED80/600+Vixen 0,67x, Canon 30Dmod, 20x80+10x50

Uživatelský avatar
cibess
Příspěvky: 68
Registrován: 29. 05. 2004, 18:52

Stellarium

Příspěvek #13 od cibess » 07. 02. 2008, 11:47


....možnost downgrade na Windows XP
To je právě možno u bussines verze já mám Home premium a downgrade nejde, takže nezbude, než to nějak obejít. Díky za reakce
Tož tak na tom světě.

Uživatelský avatar
nou
Příspěvky: 135
Registrován: 10. 12. 2006, 05:10

Stellarium

Příspěvek #14 od nou » 09. 02. 2008, 00:25


cibess napsal: Zdravím, požíval jsem Stellarium na OS WinXP zcela bez problémů, po novém roce jsem upgradoval notýska a mám v něm Vistu, Stellarium spustím, pokud ale začnu kupř. nastavovat pozorovací stanoviště, tak mi okamžitě padá, zkoušel jsem re-instal a pořád to zlobí. Máte někdo podobnou zkušenost popř. řešení?
Díky moc za informace ;)
moze byt sposobene zapisom niekam kam nemoze zapisovat. skusit ho naistalovat do slozky ktora je na ploche.
Celestron C8-N 203/1000, CG-5 AS GoTo.

Uživatelský avatar
cibess
Příspěvky: 68
Registrován: 29. 05. 2004, 18:52

Stellarium

Příspěvek #15 od cibess » 25. 04. 2008, 15:36


Řešení nemám ale zkušenost ano. Konkrétně při kliknutí na uložení stanoviště program spadne.

Zdravím Vás, tak jsem se zbavil Vist (konečně) a naběhl zpět na XP, bohužel problém s padajícím Stellariem přetrvává a to právě při zadávání polohy pozorovatele, vůbec to nechápu, dřív mi tento SW běžel bez jakýchkoliv problému, zkusil jsem i režim kompatibility pro 98/ME, ale bylo to ještě horší.....poradí někdo co s tím? Asi nejlepší bude si nainstalovat CdC co? ;D
Tož tak na tom světě.


Zpět na “Software, literatura, ...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host