Win10 a RS232

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Ferfex
Příspěvky: 47
Registrován: 03. 05. 2018, 12:55
Bydliště: Zruč-Senec
Věk: 29

Re: Win10 a RS232

Příspěvek #31 od Ferfex » 11. 10. 2018, 21:56

Ano vím, RJ-11 má stejný tvar jako RJ-12 jen má 4 zařezávací piny (tzv. 6p4c) RJ-12 je myslím 6p6c a moje ručka je RJ-11

Obrázek
Nikon D5100
Nikon 80-200mm f/2.8
EQ-6 Black SkyScan

Uživatelský avatar
DNA
Příspěvky: 69
Registrován: 26. 04. 2016, 08:48
Bydliště: Most

Re: Win10 a RS232

Příspěvek #32 od DNA » 11. 10. 2018, 22:44

Je to RJ12, ty krajní piny se nepoužívají.
Nezapomeň hlavně v ručce nastavit připojeni PC Direct.

Uživatelský avatar
MMys
Příspěvky: 14023
Registrován: 02. 01. 2001, 05:03
Bydliště: Běleč nad Orlicí
Věk: 45
Kontaktovat uživatele:

Re: Win10 a RS232

Příspěvek #33 od MMys » 11. 10. 2018, 23:12

No a taky bys měl na ručce v Utilities povolit Direct PC mode. Sice EQ6 nemám, ale vím že tam něco takového bylo. Tím se deaktivují veškeré funkce ručky a ona pak funuje pouze jako převodník úrovní, přehazuje data z PC přímo na desky motorů, a celou montáž řídí EQASCOM.

--------
edit: koukám DNA už to taky napadlo, že to nemáš povoloené. Máš ?
http://foto.astronomy.cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N300/1200, N185/610, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, CCD G3-16200

Ferfex
Příspěvky: 47
Registrován: 03. 05. 2018, 12:55
Bydliště: Zruč-Senec
Věk: 29

Re: Win10 a RS232

Příspěvek #34 od Ferfex » 11. 10. 2018, 23:25

Ano samozřejmě, v menu utilities je funkce RS232 a tu zapnu a tím je to aktivované. Poté to ukončím klávesou ESC.

Není třeba možné že firmware ručky je starej ? Mám tam myslím verzi 2.05
Nikon D5100
Nikon 80-200mm f/2.8
EQ-6 Black SkyScan

Uživatelský avatar
DNA
Příspěvky: 69
Registrován: 26. 04. 2016, 08:48
Bydliště: Most

Re: Win10 a RS232

Příspěvek #35 od DNA » 12. 10. 2018, 00:00

Dle manuálu by to mělo být možné, posílám odkaz na manuál.
https://inter-static.skywatcher.com/upfiles/en_download_caty01316546651.pdf
Naposledy upravil(a) DNA dne 12. 10. 2018, 00:45, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
DNA
Příspěvky: 69
Registrován: 26. 04. 2016, 08:48
Bydliště: Most

Re: Win10 a RS232

Příspěvek #36 od DNA » 12. 10. 2018, 00:43

Pří výběru ovladače pro montáž astro programu si zadej "EQMOD ASCOM HEQ5/6" a nastav parametry v "EQMOD Port Details" podle obrázku.
Potom zkus jestli ti program najde port. Port musí bý myslím maximálne COM16.
Přílohy
EQ6.JPG
EQ6.JPG (106.28 KiB) Zobrazeno 151 x

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 17168
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 69

Re: Win10 a RS232

Příspěvek #37 od MilAN » 12. 10. 2018, 01:27

Ferfex píše:Není třeba možné že firmware ručky je starej ? Mám tam myslím verzi 2.05

Určitě je starej, ale verze 2 nebyla programovatelná ( doufám že se nemýlím, a to šlo až u verzí 3)
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz


Zpět na “Software, literatura, ...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti