Sequence Generator Pro

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Uživatelský avatar
Fugas
Příspěvky: 438
Registrován: 04. 03. 2007, 04:35

Sequence Generator Pro

Příspěvek #1 od Fugas » 11. 09. 2017, 16:29

Vynikající software pro astrofotografii. Zakoupil jsem a otestoval ty funkčnosti, které potřebuji. Popis a možnost stažení free verze na 45 dní naleznete na stránkách http://mainsequencesoftware.com/Products/SGPro.
Zakládám toto téma pro možnost diskutovat o nastavení a možnostech užití.

Uživatelský avatar
majklus
Příspěvky: 538
Registrován: 12. 06. 2014, 09:18
Bydliště: Tehov u Říčan
Věk: 41

Re: Sequence Generator Pro

Příspěvek #2 od majklus » 11. 09. 2017, 16:45

Už nějaký čas používám, dobře si rozumí s PHD2 vč ditheringu atd, podařilo se mi rozchodit i bastený autofocus (modul JOLO tady z fóra). U dslr pracuje s živým náhledem, to je opravdu pohodlné pro ostření. Chodí mi i na stařičkém netbooku s dvoujádrovým Atomem a nikdy mě zatím nezklamal.

Na SGP fóru rychlá a nápomocná podpora. Celkem dobře funguje i v free verzi, tam jsem z plné verze postrádal hlavně podporu při ostření, ten živý náhled a zobrazení grafu z PHD2. Pointace s ditheringem ale funguje i ve free verzi.

Za tu cenu fakt doporučuju, platil jsem i celkem rád abych podpořil snažení autorů...
AR127/1200, TS72/432 APO, N100/1029 na koukání; RC203/1624, N203/1000, N150/600 na focení; Canon 1000Dm, ASI174MM Cool

ms
Příspěvky: 205
Registrován: 06. 07. 2012, 17:48
Bydliště: Trenčín
Věk: 46

Re: Sequence Generator Pro

Příspěvek #3 od ms » 11. 09. 2017, 19:57

Keď som zistil že deklarované funkcie programu fungujú a koľko času a starostí to ušetrí, veľmi rád som zaplatil 99 USD. Už len ten autofokus stojí za to. Odkedy to mám, nezaostrujem inak. Zatiaľ sa mi zdá že mu robí dobre nastaviť dlhšiu expozíciu - 5s, a dlhší krok - aspoň 50 mikronov, kľudne aj 100, s objektívom 1000 mm. Potom to vykreslí peknú parabolu (krivka poloha fokuséru / HFD) a spoľahlivo nájde jej minimum - mám dojem že lepšie ako keď sa to motá blízko roviny ohniska a krivka je pokrivená seeingom. Funguje mi to s Moonlite DRO focuser aj s USB Focus v3.
Výborné je aj to že to vykresľuje priebehy HFD a počtu hviezd po každom snímku v reálnom čase a zapisuje to do tabuľky aj s teplotou. Človek hneď vidí čo sa deje s oblohou aj so seeingom, a o koľko sa zmení poloha ohniska so zmenou teploty po každom zaostrení. je táto tabuľka niekde uložená, alebo sa stratí po vypnutí programu? Zatiaľ som po tom nepátral. Podľa týchto dát by sa dalo po čase zistiť či tubus reaguje na zmenu teploty nejako systematicky a či sa dá autofokus nahradiť lineárnou kompenzáciou podľa teploty.

Uživatelský avatar
Fugas
Příspěvky: 438
Registrován: 04. 03. 2007, 04:35

Re: Sequence Generator Pro

Příspěvek #4 od Fugas » 10. 10. 2017, 18:04

Tak se mně podařilo rozběhnout i Meridian flip. Zastaví PHD2, přetočí dalekohled, udělá plate solving, přesně najede na ten samý objekt, spustí PHD2, počká na pointaci a spustí snímání. Funguje bezvadně....

Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1108
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Sequence Generator Pro

Příspěvek #5 od nosuh » 22. 11. 2018, 18:51

Mam dotaz pro uzivatele..potřebuje SGP Pro z nejakeho duvodu sahat na net? At uz kvůli registraci, spousteni, plate solvingu ci z jinych duvodu? Nebo muze pracovat plne v offline modu a přitom zustnou všechny tyto funkce plne funkcni..
12" Meade Lightbridge, SW 10" Classic, GSO 200/800mod, ASI 1600 MMC Pro (mono), 2" kkor SW f4 Aplanatic (GPU), SW AZ-EQ6

Uživatelský avatar
Fugas
Příspěvky: 438
Registrován: 04. 03. 2007, 04:35

Re: Sequence Generator Pro

Příspěvek #6 od Fugas » 22. 11. 2018, 19:12

Pro registraci potřebuje připojení. Pak už funguje "offline" a kvůli licenci připojení nepotřebuje.
A pokud:

a) Budeš dělat lokální PlateSoving pomocí PlateSolve2 s lokálně nainstalovaným katalogem.
b) Nechceš využívat zasílání zpráv např. při nějaké chybě.

Uživatelský avatar
nosuh
Příspěvky: 1108
Registrován: 04. 02. 2008, 01:05
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Sequence Generator Pro

Příspěvek #7 od nosuh » 22. 11. 2018, 19:44

super, diky za info..PlateSolve2 stazen, takze by to po registraci mělo slapat..
12" Meade Lightbridge, SW 10" Classic, GSO 200/800mod, ASI 1600 MMC Pro (mono), 2" kkor SW f4 Aplanatic (GPU), SW AZ-EQ6

Uživatelský avatar
LukasNestak
Příspěvky: 525
Registrován: 11. 07. 2018, 17:27
Bydliště: Sereď
Věk: 35

Re: Sequence Generator Pro

Příspěvek #8 od LukasNestak » 28. 04. 2019, 23:54

Keby niekoho zaujímalo aký je rozdiel medzi SGP a Maximom DL:
https://www.theastrogazer.com/home/2018 ... s-maxim-dl
t7m.qhy10.gs50mm.n250f4cf.g11g1l4


Zpět na “Software, literatura, ...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host