PHD2

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Uživatelský avatar
hokle
Příspěvky: 1210
Registrován: 03. 03. 2009, 13:21

PHD2

Příspěvek #91 od hokle » 16. 03. 2016, 10:17

Mám bohužel stejnou zkušenost, jako Cztwerecz. Pokud nakonfiguruji druhou ASInu, tak ta první ztratí konfiguraci. škoda:-(
NWT 14", SW 254/1200, TS804 Triplet APO, SW70/500, AD800, EOS450Dm, EQ8, SPC900NC, турист-4 10x30, ASI120MM, ASI290MC, Atik460EXm

Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 5260
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #92 od Cztwerec » 05. 04. 2016, 21:02

Zkusil jsem jen od oka polárně ustavit montáž + pointovat hledáčkem 9x50. Určitě to nebylo úplně přesné. Co může být důsledkem těchto chybových hlášek?

Dec calibration failed star did not move enough.

Calibration computed RA/DE axis angled that are questionable
Dobrý seeing, to je oč tu běží... http://astrofotky.cz/~Cztwerec

Uživatelský avatar
Karell
Příspěvky: 5174
Registrován: 24. 04. 2009, 09:58
Bydliště: Brána do Krkokonoš
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #93 od Karell » 05. 04. 2016, 21:05

Malý pohyb hvězdy v hledáčku. Zkus prodloužit kalibrační krok.
Edit: klidně třeba na 2-3 s, bude to trvat dlouho, ale mělo by to pomoci.

Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 5260
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #94 od Cztwerec » 05. 04. 2016, 21:16

Trošku jsem si to myslel. Jak moc to mohu prodloužit? Pointuji ohnisko 900 mm. Tak nevím aby pak ten pohyb nebyl moc velký.
Dobrý seeing, to je oč tu běží... http://astrofotky.cz/~Cztwerec

Uživatelský avatar
Karell
Příspěvky: 5174
Registrován: 24. 04. 2009, 09:58
Bydliště: Brána do Krkokonoš
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #95 od Karell » 05. 04. 2016, 21:18

Nemám teď PHD2 přes sebou, není možnost tam zadat ohnisko pointéru a velikost pixelu a čipu kamery tak, aby to nějaký čas doporučilo? Nemám zkušenost s pointací hledáčkem, kolik jsi tam měl délku kroku teď? Zkusil bych začít na 1s.

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 16926
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 69

PHD2

Příspěvek #96 od MilAN » 05. 04. 2016, 21:23

Neurčí čas expozice, ale určí si počet kroků -celkový posuv.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
Karell
Příspěvky: 5174
Registrován: 24. 04. 2009, 09:58
Bydliště: Brána do Krkokonoš
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #97 od Karell » 05. 04. 2016, 21:28

Milane dík za doplnění, já si tyhle věci vůbec nepamatuji a už zase laboruji s novým SIPSem bří Cagašů :)

Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 5260
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #98 od Cztwerec » 05. 04. 2016, 21:29

Aha, čili jak se přesně jmenuje tato funkce? Podívám se do PHD. Calibration step? Mám tam 500 ms. Takže to asi bude ono.
Dobrý seeing, to je oč tu běží... http://astrofotky.cz/~Cztwerec

Uživatelský avatar
Karell
Příspěvky: 5174
Registrován: 24. 04. 2009, 09:58
Bydliště: Brána do Krkokonoš
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #99 od Karell » 05. 04. 2016, 21:32

Jo, to je ono. Měl jsi 0,5s, zkus dát 1000ms.

Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 5260
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #100 od Cztwerec » 05. 04. 2016, 21:42

Díky moc za rady, bohužel na ostrý test to bude ještě dlouho trvat, než to zkusím.
Dobrý seeing, to je oč tu běží... http://astrofotky.cz/~Cztwerec

Uživatelský avatar
Bill
Příspěvky: 3124
Registrován: 11. 01. 2007, 19:54
Bydliště: Uničov

PHD2

Příspěvek #101 od Bill » 05. 04. 2016, 22:02


Nemám teď PHD2 přes sebou, není možnost tam zadat ohnisko pointéru a velikost pixelu a čipu kamery tak, aby to nějaký čas doporučilo?


Ano. PHD2 to dělá, předchozí verze ne. Určitě už to bude v tomhle vlákně :-)
M:736 750 113

Uživatelský avatar
Bíba75
Příspěvky: 1618
Registrován: 12. 06. 2006, 21:08
Bydliště: Tuchřice
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #102 od Bíba75 » 01. 05. 2016, 13:27

Ahoj na fóru.
Mám malej dotaz na zkušenější. Dá se nějak urychlit kalibrace v phd? A nebo šesti minutová kalibrace je v pořádku? Na prográmek jak takovej si stěžovat vůbec nemohu  pointuju newton 250/1000 hledačem úplně v pohodě jen ta kalibrace mi přijde dlouhá.
Bíba.
Astrograf 250/1000 f/4, SW ED-80/600 ,EQ-6 SS, ZWO ASI 1600 MMC,ASI 120MM ,Canon EOS 40Da,hvězdárnička 2x2.m
http://astrophotography-l-r.webnode.cz/

Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 5260
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #103 od Cztwerec » 01. 05. 2016, 16:50

Co vlastně kalibruješ Libore?
Dobrý seeing, to je oč tu běží... http://astrofotky.cz/~Cztwerec

Uživatelský avatar
Bíba75
Příspěvky: 1618
Registrován: 12. 06. 2006, 21:08
Bydliště: Tuchřice
Kontaktovat uživatele:

PHD2

Příspěvek #104 od Bíba75 » 01. 05. 2016, 17:41

Jedna se mi o kalibraci montáže, je to ten úkon jak označíš hvězdu a phd si vrtí montáží. To je ta kalibrace která se mi zdá dost dlouhá.
Astrograf 250/1000 f/4, SW ED-80/600 ,EQ-6 SS, ZWO ASI 1600 MMC,ASI 120MM ,Canon EOS 40Da,hvězdárnička 2x2.m
http://astrophotography-l-r.webnode.cz/

Uživatelský avatar
Peter S. (cactae)
Příspěvky: 242
Registrován: 21. 03. 2009, 19:11

PHD2

Příspěvek #105 od Peter S. (cactae) » 01. 05. 2016, 19:53

Moju Heq5-ss, bezne Phd2 kalibruje 4-8min. Zalezi v akej vyske je objekt a dlzke kalibr. kroku. Cim vyssie je objekt najmä nad 50° nad rovnikom ked phd2 chce 3-5 sekundove expozicie a robi 25-40 krokov v kazdom smere tak to trva a trva a trva. Pod 50° robim dvoj sekundove exp., potom skor Phd2 skalibruje montaz.


Zpět na “Software, literatura, ...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host