Stránka 9 z 10

PHD2

Napsal: 22. 07. 2016, 18:54
od ifh
Upřesňuji, vypadla tam v názvu "0."

Je to "Celestron(5.0.30)Setup.exe".

PHD2

Napsal: 22. 07. 2016, 19:51
od juh

Ovladač ASCOM verze 6.... nepodporuje montáže Synta. Je to i uvedeno na stránce Ascom viz.

This driver does NOT support Synta mounts. Use the SkyWatcher driver listed below.
...
Ano je to tam napisane, ale moja montaz je Go-To, nie  Synta.

V prispevku som snad jasne napisal, ze riadenie priamo cez ASCOM je v poriadku, problem ma len PHD2.

A ak som dobre pochopil, co sa pise v popise k PHD2, tak PHD2 komunikuje s ASCOM drivrom pre celestron prostrednictvom pulseGuide a ten driver by to mal konvertovat na prikazy, ktorymi komunikuje RO EQ6.  Niekde tam je problem, ze sa to tak nedeje.

PHD2

Napsal: 22. 07. 2016, 20:05
od MilAN
Ty máš montáž Sky Watcher NEQ6 GoTo, to je montáž Synta.
Více k tomu psát nebudu, kdysi jsem to zkusil i přes nějaké ty krkolomnosti, tvářilo se to, že by to mohlo jít, ale opakovaně to stávkovalo, tak jsem přešel na ST4, to chodí bez problémů a z EQMOD i z jakéhokoliv PC planetária

PHD2

Napsal: 23. 07. 2016, 02:48
od juh
Asi si budem musiet pozornejsie citat informacie na webe a nespoliehat sa na to, co som absorboval niekedy v minulosti ...

Nakoniec som si nainstaloval aj ten driver od skywatcheru a nahodil novy FW do rucky. Chvilu som mal na PC nejake konflikty, pravdepodobne s driverom od celestronu, ale po nakonfigurovani a rozbehani v ASCOM sa to chytilo a teraz to vyzera tak, ze to bude chodit aj v PHD2 cez RO. Aspon sa to zatial tvari v interieri tak, ze to so zapnutym simulatorom kamery nomalne komunikuje s montazou a bezproblemovo to reaguje na povely HC v PHD2. Rozhodujuce bude, ako sa to bude spravat vonku s realnou guidovacou kamerou.

Predpokladam, ze nakoniec tiez budem riadit montaz cez ST4, ale toto si chcem aspon vyskusat.

Mam pripravenu dalsiu vychytavku, ako dithering PHD2 s artemis capture, v kazdom pripade to chce cas na vyladenie a otestovanie.

Dik za pripomienky a nasmerovanie.

Re: PHD2

Napsal: 28. 03. 2017, 23:33
od stana85
Poradil by mi někdo jak spočítat hodnoty pohybu komety pro comet tracking?

Re: PHD2

Napsal: 28. 03. 2017, 23:46
od juh
Vedia to spočítať niektoré planetáriá, čo je najjednoduhšie riešenie.
Alebo je tu potom na to stránka Minor Planet & Comet Ephemeris Service kde si treba vyplniť príslušné údaje.

Re: PHD2

Napsal: 27. 09. 2017, 00:24
od juh
Predvčerom bola vydaná nová verzia PHD2 2.6.4. Čo mňa osobne zaujalo v popise zmien, je:
    - New Predictive PEC Guide algorithm for RA
    - Comet tracking improvements
Na prvý pohľad to vyzerá rovnako, ako vyzerala stará verzia. Uvidíme, čo tieto úpravy prinesú v praxi.

Re: PHD2

Napsal: 28. 09. 2017, 00:49
od juh
Niečo viac o "predictive PEC" bolo popísané v diskusii pri uvoľnení verzie 2.6.3 beta3

Re: PHD2

Napsal: 16. 10. 2017, 18:34
od Howking
Jedna rychlá otázečka. Při instalaci PHD2 se mě to ptalo na volbu kroku. Byla tam hodnota 50 a byla doporučená. S tím, že pokud by to bylo moc, jde změnit. Včera jsem PHD2 poprvé použil a montáž lítala "ode zdi, ke zdi". Jako udržela se v průměru 0,6 bodl, ale skoro v každém další kroku šla opačně proti předešlému. Teď tu volbu nemohu najít. Poradíte, kde hledat?

Re: PHD2

Napsal: 16. 10. 2017, 21:03
od Bill
To je volba jenom pro kalibraci.

Pokud ti montáž přejíždí, tak sniž agresivitu.

Re: PHD2

Napsal: 16. 10. 2017, 21:29
od MilAN
A pointační rychlost nastavíš buď v ručce, nebo v ASCOMu - EQDIR

Re: PHD2

Napsal: 15. 11. 2017, 09:50
od juh
Cez víkend som u seba updatoval na NB nejaký SW vrátane ovládača pre NEQ6 z verzie 6.0.5999 na 6.0.6262. Po testovacom pripojení montáže vyzeralo byť všetko OK. Tak som včera vytiahol montáž von. Ovládanie montáže z ASCOM a z CdC bolo v poriadku. Problémy začali až vo chvíli, keď som začal ovládať montáž z PHD2 (mám nainštalovanú verziu 2.6.4). Montáž nereagovala na riadiace pokyny vysielané z PHD2, len sa mi po zaslaní každého riadiaceho impulzu zobrazila správa "PulseGuide command to mount has failed - guiding is likely to be ineffective." Kalibrácia bola rovnako bez odozvy. Tak som si asi po hodine laborovania pozrel na nete nejaké možnosti riešenia. V dokumentácii k PHD2 je k tomu uvedené: "PulseGuide command to mount has failed - guiding is likely to be ineffective." This is usually caused by a bug or timing sensitivity in the ASCOM mount driver, and there is generally no way to know if the guide command was executed properly or not. If you rarely see the alert and your guiding results are acceptable, you can probably ignore it. Despite the alert condition, PHD2 will continue to issue guide commands, so you don't need to take any immediate action ...
Riešením bolo odinštalovať ovládač verzie 6.0.6262 a vrátiť sa späť k verzii 6.0.5999. Po tomto zásahu sa riadenie montáže z PHD2 opäť rozbehlo bez problémov.
Ak niekto riadite montáž EQ6 (prípadne niektorý iný typ montáže od SkyWatcher - jedná sa o ovládač "Synta SkyWatcher SynScan controller") priamo cez ovládač montáže vo verzii 6.0.5999, alebo staršej, používate PHD2 vo verzii 2.6.4, prípadne staršej a zvažujete upgrade ASCOM SkyWatcher ovládača na verziu 6.0.6262, počkajte si preventívne na nejakú novšiu verziu PHD2, ktorá už bude vedieť komunikovať s montážami SkyWatcher aj priamo cez ovládač vo verzii 6.0.6262.

Re: PHD2

Napsal: 16. 02. 2018, 10:11
od nosuh
Ahoj,
při posledním foceni jsem narazil na problém s příčnými šedými pruhy přes obraz nahledu z kamerky QHY5 II M. První 2 foceni cca 4h byl vystup z kamerky normalni. Pak z nicehonic se tam objevilo tohle. Zkousel jsem prefotit kalibracni DARK knihovnu, ale výsledek byl ten samy. Pointovat s tim slo,ale s vyrazne vyšší chybou, což se projevilo na menší ostrosti. Zajimavý je, že to muselo nastat někdy v průběhu noci, ačkoli jsem nic v nastavení nemenil. Nemá někdo podobnou zkušenost? Je to nastavenim phd2 nebo to spis vidíte problém v kamerce?
Obrázek

Re: PHD2

Napsal: 16. 02. 2018, 11:19
od Bill
A nemohla to být oblačnost? Ono PHD při slabším signálu má tendenci více vytáhnout "binec" ...

Re: PHD2

Napsal: 16. 02. 2018, 11:47
od palkog
Nemohlo to byt mierne vytiahnutym usb kablom? Alebo problem so samotnym kablom, prip. usb konektromi na kamere alebo na pocitaci? Boli tie pruhy staticke?