Registax 6

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Uživatelský avatar
planescape
Příspěvky: 160
Registrován: 26. 09. 2015, 17:09
Bydliště: Praha východ

Registax 6

Příspěvek #91 od planescape » 15. 03. 2016, 18:05

Jestli chápu dobře, tak AVI je pouze 8-bit (aspoň ve FireCapture). Proč tedy vůbec do AVI nahrávat? Nekazím si tím zbytečně kavlitu?

Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 4938
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

Registax 6

Příspěvek #92 od Cztwerec » 15. 03. 2016, 18:32

Já nahrávám do 16 bit avi, nekomprimovaného. I kdyby to byl 8 bit, 16 bit používám hlavně pro DSO.
Dobrý seeing, to je oč tu běží... http://www.planetaryimaging.cz/

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 16282
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 69

Registax 6

Příspěvek #93 od MilAN » 15. 03. 2016, 18:54

Já nevím jak tobě, ale když si nastavím 16 bit, tak mi je k disposici jen ser a nikoliv avi
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 4938
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

Registax 6

Příspěvek #94 od Cztwerec » 15. 03. 2016, 19:21

Máš pravdu, napsal jsem to špatně, natáčím v sekvenci fitů 16 bitů, ne ve videu 16 bitů.

Ale zatím jsem něměl s 8 bity problém a 16 bitů používám primárně na dso.

Jinak abychom se vrátili k otázce... ser soubory v registaxu pro mě nejsou problémem. Jak jsem říkal.
Dobrý seeing, to je oč tu běží... http://www.planetaryimaging.cz/

Uživatelský avatar
planescape
Příspěvky: 160
Registrován: 26. 09. 2015, 17:09
Bydliště: Praha východ

Registax 6

Příspěvek #95 od planescape » 15. 03. 2016, 20:01

@Cztwerec
Jo už chápu, jak jsi to myslel s tím stresováním se se ser formátem :)

Ještě malé OT: Když tedy chci využít 12-bit kamery, tak musím ve FireCapture explicitně zaškrtnout 16-bit, jinak to bude ukládat jen 8-bit?

Uživatelský avatar
Tomáš Grygarčík
Příspěvky: 982
Registrován: 18. 07. 2010, 23:35
Bydliště: Malé Hoštice
Věk: 29
Kontaktovat uživatele:

Registax 6

Příspěvek #96 od Tomáš Grygarčík » 20. 03. 2016, 00:56

Už mi taky žere 16bit SER bez problémů. Chybu jsem měl ve své aplikaci (LittleEndian vs BigEndian ::))
SW 200/1000, SW 200/800, LUNT Ha 60/500 B1200
HEQ-5 SS, vlastní dobsonova montáž
Skyris 618M, QHY-5 mono, Olympus E-620 (mod) a OM-D E-M1 mark II

Jasnovidec
Příspěvky: 332
Registrován: 28. 03. 2010, 14:49
Kontaktovat uživatele:

Registax 6

Příspěvek #97 od Jasnovidec » 28. 03. 2016, 23:23

Dobrý den, ahoj, poradil by mi někdo, prosím s tímto problémem, točím videa přes canon 600d, takže do formátu mov, ty pak konvertuji do tiffu přes bink RAS tools, protože mi to přijde jako nejlepší formát, avi je moc veliké a registax ho nebere, podobně je to se soubory bmp.

Při malých objektech, jako je jupiter, je vše ok, ale když jsem zkusil Měsíc, tak mi registax hází fotky s vadou, ale v běžném prohlížeči tato vada není vidět, viz fotka http://photo.uloziste.com/?fotka=d89f5bb93ebffba1.jpg&d=v5827ba421bf9f4a&size=0

Díky
Astronoobík v akci, lidlskop + triedr NIKON 16x50 CF ACTION VII. Celestron 20x80, HEQ-5, SW ED 80/600 ED, dobson SW 250/1200

Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 4938
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

Registax 6

Příspěvek #98 od Cztwerec » 29. 03. 2016, 09:24

Tak to jsem ještě neviděl. Zkus si pozměnit CPU na 2.
Dobrý seeing, to je oč tu běží... http://www.planetaryimaging.cz/

Uživatelský avatar
Tomáš Grygarčík
Příspěvky: 982
Registrován: 18. 07. 2010, 23:35
Bydliště: Malé Hoštice
Věk: 29
Kontaktovat uživatele:

Registax 6

Příspěvek #99 od Tomáš Grygarčík » 29. 03. 2016, 11:05

A není to jen tím zaškrtnutým "Show Full Image"? Že by to špatně škáloval ze zdrojových dat...
SW 200/1000, SW 200/800, LUNT Ha 60/500 B1200
HEQ-5 SS, vlastní dobsonova montáž
Skyris 618M, QHY-5 mono, Olympus E-620 (mod) a OM-D E-M1 mark II

Jasnovidec
Příspěvky: 332
Registrován: 28. 03. 2010, 14:49
Kontaktovat uživatele:

Registax 6

Příspěvek #100 od Jasnovidec » 29. 03. 2016, 11:28


A není to jen tím zaškrtnutým "Show Full Image"? Že by to špatně škáloval ze zdrojových dat...

Zkusim, ale je to i v nahledu pri vyberu a myslím, že to bylo i při odskrtnutym full Image a deka to verze 5,1 i 6.0
Astronoobík v akci, lidlskop + triedr NIKON 16x50 CF ACTION VII. Celestron 20x80, HEQ-5, SW ED 80/600 ED, dobson SW 250/1200

Uživatelský avatar
Tomáš Grygarčík
Příspěvky: 982
Registrován: 18. 07. 2010, 23:35
Bydliště: Malé Hoštice
Věk: 29
Kontaktovat uživatele:

Registax 6

Příspěvek #101 od Tomáš Grygarčík » 29. 03. 2016, 12:22

Můžeš ten tiff vystavit?
SW 200/1000, SW 200/800, LUNT Ha 60/500 B1200
HEQ-5 SS, vlastní dobsonova montáž
Skyris 618M, QHY-5 mono, Olympus E-620 (mod) a OM-D E-M1 mark II

Jasnovidec
Příspěvky: 332
Registrován: 28. 03. 2010, 14:49
Kontaktovat uživatele:

Registax 6

Příspěvek #102 od Jasnovidec » 29. 03. 2016, 17:16


Můžeš ten tiff vystavit?
http://files.uloziste.com/0fc085f10d6ec86f/

tak snížení cpu nepomohlo a full také ne :(
Astronoobík v akci, lidlskop + triedr NIKON 16x50 CF ACTION VII. Celestron 20x80, HEQ-5, SW ED 80/600 ED, dobson SW 250/1200

Uživatelský avatar
Tomáš Grygarčík
Příspěvky: 982
Registrován: 18. 07. 2010, 23:35
Bydliště: Malé Hoštice
Věk: 29
Kontaktovat uživatele:

Registax 6

Příspěvek #103 od Tomáš Grygarčík » 29. 03. 2016, 17:38

Udělalo mi to to samé. Možná je problém v LZW kompresi, po převodu do BMP to problém nedělá.
Jak otevíráš BMP obrázky? Jako spoustu jednotlivých? Toho se radši vyvaruj a udělej soubor RFL s cestami ke všem BMP souborům.

jednotka:cestaksouborusoubor1.bmp
jednotka:cestaksouborusoubor2.bmp
jednotka:cestaksouborusoubor3.bmp
atd.


Taky je důležité, aby byl soubor uložen v cp1250, protože Registax nezvládne případnou diakritiku v cestě (Měsíc - nezvládl by ě a í)
SW 200/1000, SW 200/800, LUNT Ha 60/500 B1200
HEQ-5 SS, vlastní dobsonova montáž
Skyris 618M, QHY-5 mono, Olympus E-620 (mod) a OM-D E-M1 mark II

Jasnovidec
Příspěvky: 332
Registrován: 28. 03. 2010, 14:49
Kontaktovat uživatele:

Registax 6

Příspěvek #104 od Jasnovidec » 29. 03. 2016, 18:49


Toho se radši vyvaruj a udělej soubor RFL s cestami ke všem BMP souborům.
Díky, asi to tak bude, když jsem ho přeuložil v photoshopu, tak to registax překousal, no přeukládat manuálně stovky fotek se mi zrovna nechce, určitě je nějaký jednodušší systém.

RFL mi bohužel nic neříká, do BMP se mi moc nechce, to je šíleně veliký soubor a ty stovky fotek překročí 2GB a registax je zase v koncích.
Astronoobík v akci, lidlskop + triedr NIKON 16x50 CF ACTION VII. Celestron 20x80, HEQ-5, SW ED 80/600 ED, dobson SW 250/1200

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 16282
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 69

Registax 6

Příspěvek #105 od MilAN » 29. 03. 2016, 19:03

V PS to přeukládáš a přejmenuješ jako akci
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz


Zpět na “Software, literatura, ...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host