Registax 6

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Uživatelský avatar
Ondra Trnka
Příspěvky: 54
Registrován: 17. 08. 2005, 06:01

Registax 6

Příspěvek #1 od Ondra Trnka » 26. 03. 2011, 10:04

Za týden (2. dubna) by měl být ke stažení Registax 6 (http://www.astronomie.be/registax/download.html).
Snad budou avizovaná vylepšení tak dobrá, jak to bylo v ukázkách prezentováno.
Orion UK Europa 200/900; WO ZenithStar 80 II ED APO; Pentax 7x50; Pentax 8x42 DCF CS
Pentax XW 30, 20, 14, 7, 3,5mm; BDP Ortho 9, 6mm; Barlow 2,5x
EOS40D; QHY5
Takumar50/1,4; Jupiter135/3,5; Sonnar180/2,8; Tair300/3,5;...
EQ6SS; Giro-II mini

Uživatelský avatar
viktormt
Příspěvky: 897
Registrován: 14. 12. 2008, 22:49

Registax 6

Příspěvek #2 od viktormt » 02. 04. 2011, 12:51

verzia 6 je uz k dispozicii:

http://www.astronomie.be/registax/

Uživatelský avatar
Aletel
Příspěvky: 211
Registrován: 25. 09. 2009, 06:56
Bydliště: Plzeň - Valcha
Věk: 57

Registax 6

Příspěvek #3 od Aletel » 02. 04. 2011, 14:57

Vyborna zprava... stazeno, nacteny obrazky, "trosku" odlisny postup pro dalsi moznosti, nahledy slozenin oproti predchozi verzi ocividne velice slibne a ve vysledku Slunce, ktere se skvrnama driv neslo kloudne slozit, roztrhano na cucky :o) ...zpatky na stromy.
Do tutorialu bude potreba nahlednout.
Kazdopadne po prvnim osahani vypada, ze splnili co slibovali.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a stále nevím nic - tudíž to vím správně.
Astrotrac TT320X + objektivy + Canon xxxx, vlastní montáž EQ v Astro-budce, INDI projekt, EQ MON2, QHY, GSO 200/800

Uživatelský avatar
TH
Příspěvky: 496
Registrován: 02. 12. 2005, 05:31

Registax 6

Příspěvek #4 od TH » 03. 04. 2011, 20:23

Zdravím kolegové fotiči. Víte někdo, kde se nastavuje ve verzi 6 velikost načítaného *avi videa? Video o velikosti nad 2GB mi způsobuje hlášku Range check error a celý program spadne. Nedokážu to nastavení vůbec najít. A vůbec celé ovládání je docela jiné. Myslím, že jsem předčasně opustil verzi 5. Budu muset počkat na vydání manuálu k verzi 6, nebo na vaše zkušenosti a tipy.
Dalekohled + Bino Baader = obraz viděný oběma očima současně je fakt lepší ...
Achromat ISTAR 150/1800, Newton SW 200/1000, Semi-APO SW EQUINOX ED 100/900

Uživatelský avatar
hokle
Příspěvky: 1181
Registrován: 03. 03. 2009, 13:21

Registax 6

Příspěvek #5 od hokle » 05. 04. 2011, 16:39

Tedka ctu vylepseni a pisou toto:

- automatic detecting of large AVIs (no need to set the extended mode manually)

tak se jiz nic nenastavuje. Ze by neco jineho?
NWT 14", SW 254/1200, TS804 Triplet APO, SW70/500, AD800, EOS450Dm, EQ8, SPC900NC, турист-4 10x30, ASI120MM, ASI290MC, Atik460EXm

Uživatelský avatar
TH
Příspěvky: 496
Registrován: 02. 12. 2005, 05:31

Registax 6

Příspěvek #6 od TH » 06. 04. 2011, 22:48

Ne a ne a ne! Prostě mi verze R6 zpracuje jen max 2GB avi soubory. Možná mám málo paměti, nebo špatné kodeky pro VirtualDub.
Ach yo.
Dalekohled + Bino Baader = obraz viděný oběma očima současně je fakt lepší ...
Achromat ISTAR 150/1800, Newton SW 200/1000, Semi-APO SW EQUINOX ED 100/900

Uživatelský avatar
BiF
Příspěvky: 1027
Registrován: 10. 11. 2002, 02:00
Bydliště: Trhové Sviny
Věk: 46
Kontaktovat uživatele:

Registax 6

Příspěvek #7 od BiF » 07. 04. 2011, 19:52

Pokud se nepletu, tak jsem na stránkách Registaxu četl to samé, co píše hokle, navíc tam je tuším poznámka ohledně počtu CPU, čím víc jich máš, tím má Registax větší nároky na paměť. Já bych hledal příčinu v malé paměti...

Já Registax 6 nespustím vůbec, po instalaci a pokusu o spuštění mi to napíše následující hlášku:

"Správná inicializace aplikace (0xc0150002) se nezdřila. Klepnutím na tlačítko OK můžete aplikaci ukončit."

Takže ty jsi na tom ještě dobře...
Newtony 300/1200, 200/860, 100/600; SkyMaster 15x70; paralaktická montáž vlastní výroby; Atik 314L+; 2x QHY5IIL (HE); Canon EOS 300D; Philips ToUcam Pro; http://bilek.astronomy.cz/ , email: frantabilek(at)gmail(dot)com

Uživatelský avatar
caribic10
Příspěvky: 1774
Registrován: 11. 04. 2008, 03:29

Registax 6

Příspěvek #8 od caribic10 » 08. 05. 2011, 12:53

Ahoj.

Potřebuju nutně poradit. Udělal jsem čistou instalaci Win7, a po nainstalování Registaxu V6, mě vyskočí hláška "Program nelze sputit protože v počítači chybí CV210.dll. Pokuste se tento prblém vyřešit přeinstalací programu."
Nevíte někdo prosím co s tím udělat?

edit: zároveň jsem ty samý W7 instaloval před malou chvílý na jiný dva stroje, a tam jde v pohodě >:(
http://planetaryphoto.cz/ ,  EOS 600D + nějaká ta bižuterie okolo

Uživatelský avatar
psmolly
Příspěvky: 1377
Registrován: 02. 01. 2001, 05:03

Registax 6

Příspěvek #9 od psmolly » 08. 05. 2011, 19:10

Mě to píše na XP to samý :( Navíc se šestka nainstalovala, kvůli výše uvedenému nejde spustit a ani odinstalovat >:(
SW newton 254/1200, EOS 300D, Philips SPC 900nc, Canon A590is,  EQ2, malokuk SW 80/400     http://www.astroam.estranky.cz http://www.firesportcheb.estranky.cz

Uživatelský avatar
caribic10
Příspěvky: 1774
Registrován: 11. 04. 2008, 03:29

Registax 6

Příspěvek #10 od caribic10 » 08. 05. 2011, 19:58

Ne už nic... moje totální hloupost. Stáhnul jsem totiž "Release 6.1.0.8 (1.6 Mb), Update V6.1.08 - requires V6.1 (6 may 2011) , You need to have RegiStax 6 installed before installing this update"
Což nějak asi bez Registaxu fungoval nebude :)
::)
http://planetaryphoto.cz/ ,  EOS 600D + nějaká ta bižuterie okolo

Uživatelský avatar
MMys
Příspěvky: 13670
Registrován: 02. 01. 2001, 05:03
Bydliště: Běleč nad Orlicí
Věk: 45
Kontaktovat uživatele:

Registax 6

Příspěvek #11 od MMys » 12. 05. 2011, 07:34

Poslední tři zbytečné příspěvky jsem smazal
MMys
http://foto.astronomy.cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N300/1200, N185/610, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, CCD G3-16200

Uživatelský avatar
alda
Příspěvky: 667
Registrován: 03. 05. 2004, 19:43

Registax 6

Příspěvek #12 od alda » 13. 11. 2011, 20:51

Prosím může miněkdo poradit přesnou specifikaci nebo postup do jakého AVI předělat MOV z EOSe, tak aby to Registax 6 sežral ?

Uživatelský avatar
MaG
Příspěvky: 9814
Registrován: 06. 04. 2002, 21:22
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Kontaktovat uživatele:

Registax 6

Příspěvek #13 od MaG » 13. 11. 2011, 21:11

Použij převod s kodekem Huffyuv (výhodou je že jde o bezztrátový kodek a Registax ho bere). Pro malá videa funguje též převod do bezztrátového videa bez kodeku. Program? Těžko poradit, ten můj VideoPad Video Editor co je zdarma, nevím zda je ideální postup, ale funguje mi dobře. Otevřu to v něm, zvolím uložit a vyberu kodek.
Martin Gembec, Astronomické události
Celestron SCT 6"+CG5 GT Adv., ED80/600+Vixen 0,67x, Canon 30Dmod, 20x80+10x50

Uživatelský avatar
alda
Příspěvky: 667
Registrován: 03. 05. 2004, 19:43

Registax 6

Příspěvek #14 od alda » 14. 11. 2011, 06:52

Díky moc, vyzkouším to.


Použij převod s kodekem Huffyuv (výhodou je že jde o bezztrátový kodek a Registax ho bere). Pro malá videa funguje též převod do bezztrátového videa bez kodeku. Program? Těžko poradit, ten můj VideoPad Video Editor co je zdarma, nevím zda je ideální postup, ale funguje mi dobře. Otevřu to v něm, zvolím uložit a vyberu kodek.

Uživatelský avatar
Miloš Hroch
Příspěvky: 837
Registrován: 23. 09. 2005, 20:39

Registax 6

Příspěvek #15 od Miloš Hroch » 27. 12. 2011, 23:55

Možná by tato informace mohla někomu pomoci. Zkoušel jsem dnes poprvé Registax 6 a při pokusu o STACK asi 40 snímků (TIFF, 16 bit, 50 MB) mi to pokaždé zamrzlo. Po pátém pokusu o složení jsem zjistil, že stačí snížit počet použitých jader procesoru a už to jede.
www.foto.astronomie.cz , hroch.m(Q)volny.cz , dobson 254/1200 mm, EQ6-Pro, Pentax 75 SDHF, astrograf 200/585 mm (f/2.9), CCD GII-8300, spektroskop MERIS


Zpět na “Software, literatura, ...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti