SkytechX

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Uživatelský avatar
FunTomas
Příspěvky: 3608
Registrován: 21. 07. 2003, 13:20

Re: SkytechX

Příspěvek #271 od FunTomas » 04. 03. 2018, 20:00

Aha, tak díky za radu. Už som objavil problém. Predvolená hodnota typ horizontu je Nic. Takže vidieť len čiernu čiaru. Keď som zmenil typ na plochu, tak sa horizont ukázal. Netušil som ďalších nastaveniach, takže ešte raz díky.
mail to:fun2mas(at)gmail.com

Uživatelský avatar
BiF
Příspěvky: 1027
Registrován: 10. 11. 2002, 02:00
Bydliště: Trhové Sviny
Věk: 46
Kontaktovat uživatele:

Re: SkytechX

Příspěvek #272 od BiF » 05. 03. 2018, 17:13

Stáhl jsem si katalog UCAC4 z odkazu na stránkách SkytechX.
SkytechX jsem v nastavení navedl na složku se stáhnutým katalogem, zaškrtl "Zobraz katalog UCAC4", přesto se mi katalog nezobrazuje (ať zoomuju jak chci, ať přidávám více hvězd jak chci, ...)

Máte někdo nápad, co mám kde nezaškrtlé?
Přílohy
SkytechX.PNG
SkytechX.PNG (26.9 KiB) Zobrazeno 807 x
Newtony 300/1200, 200/860, 100/600; SkyMaster 15x70; paralaktická montáž vlastní výroby; Atik 314L+; 2x QHY5IIL (HE); Canon EOS 300D; Philips ToUcam Pro; http://bilek.astronomy.cz/ , email: frantabilek(at)gmail(dot)com

Uživatelský avatar
BiF
Příspěvky: 1027
Registrován: 10. 11. 2002, 02:00
Bydliště: Trhové Sviny
Věk: 46
Kontaktovat uživatele:

Re: SkytechX

Příspěvek #273 od BiF » 07. 03. 2018, 13:17

Dále jsem tedy zkusil USNO A2.0- ten mi to zobrazuje.

Přesto dávám dlouhodobě přednost UCAC4, takže prosím někoho o radu, co může být špatně.
Ve složce, kam jsem katalog stáhl mám:

md5sum.txt
soubory z001-z900 (soubory jsou bez přípony)
nic víc
Newtony 300/1200, 200/860, 100/600; SkyMaster 15x70; paralaktická montáž vlastní výroby; Atik 314L+; 2x QHY5IIL (HE); Canon EOS 300D; Philips ToUcam Pro; http://bilek.astronomy.cz/ , email: frantabilek(at)gmail(dot)com

Uživatelský avatar
palkog
Příspěvky: 246
Registrován: 11. 05. 2012, 14:11
Bydliště: Presov, SR
Věk: 25
Kontaktovat uživatele:

Re: SkytechX

Příspěvek #274 od palkog » 07. 03. 2018, 17:03

Skusil som oblast z897 (Polarka) v adresari Downloads - nechcelo sa mi ho kopirovat inde... V SkytechX som len nastavil cestu a zapol katalog, zvysne nastavenia som nemenil. A hviezdy sa pekne zobrazuju - len som musel prizoomovat a zvacsit pocet hviezd.

Vygenerovali sa v zadanom priecinku subory *.acc? Ak nie, nemoze byt problem s pravami na zapis v adresari ProgramFiles? Mozno skusit iny priecinok...
http://www.pavolg.6f.sk/
SW 200/1000 + EQ-5 Pro (GoTo)
Canon EOS 600D + seťák 18-55 mm + Tamron 70-300 mm + Carl Zeiss Jena Pancolar 1.8/50mm + Takumar SMC 3.5/135mm
ASI 120MC

Uživatelský avatar
PavelM
Příspěvky: 292
Registrován: 24. 06. 2002, 21:18
Bydliště: Kněževes u Rakovníka
Věk: 44
Kontaktovat uživatele:

Re: SkytechX

Příspěvek #275 od PavelM » 07. 03. 2018, 19:01

palkog píše:Vygenerovali sa v zadanom priecinku subory *.acc? Ak nie, nemoze byt problem s pravami na zapis v adresari ProgramFiles? Mozno skusit iny priecinok...


Ano pokud se nevytvori soubory *.acc tak to nebude fungovat.Ani to program neda na vedomi. Zkus tedy nahrat katalog jinam.
p.s. u USNO2 jsou tyto soubory jiz soucasi katalogu.

Uživatelský avatar
BiF
Příspěvky: 1027
Registrován: 10. 11. 2002, 02:00
Bydliště: Trhové Sviny
Věk: 46
Kontaktovat uživatele:

Re: SkytechX

Příspěvek #276 od BiF » 08. 03. 2018, 09:57

Katalog jsem přesunul do dokumentů, ale *acc soubory se mi stejně nevytvořily

Nastavení v SkytechX + obsah adresáře s katalogem (já nevidím problém)...
Přílohy
SkytechX2.PNG
SkytechX2.PNG (26.94 KiB) Zobrazeno 705 x
SkytechX.PNG
SkytechX.PNG (38.45 KiB) Zobrazeno 705 x
Newtony 300/1200, 200/860, 100/600; SkyMaster 15x70; paralaktická montáž vlastní výroby; Atik 314L+; 2x QHY5IIL (HE); Canon EOS 300D; Philips ToUcam Pro; http://bilek.astronomy.cz/ , email: frantabilek(at)gmail(dot)com

Uživatelský avatar
PavelM
Příspěvky: 292
Registrován: 24. 06. 2002, 21:18
Bydliště: Kněževes u Rakovníka
Věk: 44
Kontaktovat uživatele:

Re: SkytechX

Příspěvek #277 od PavelM » 10. 03. 2018, 23:02

Vypada to dobre ale ted nevim co s tim. Nahral jsem ty acc soubory zde http://www.skytechx.eu/download/ucac4_acc.zip tak si to nahraj k tomu katalogu. Takhle uz by to melo fungovat.

Uživatelský avatar
BiF
Příspěvky: 1027
Registrován: 10. 11. 2002, 02:00
Bydliště: Trhové Sviny
Věk: 46
Kontaktovat uživatele:

Re: SkytechX

Příspěvek #278 od BiF » 17. 03. 2018, 15:28

Díky moc, ale stále to nejede...
Newtony 300/1200, 200/860, 100/600; SkyMaster 15x70; paralaktická montáž vlastní výroby; Atik 314L+; 2x QHY5IIL (HE); Canon EOS 300D; Philips ToUcam Pro; http://bilek.astronomy.cz/ , email: frantabilek(at)gmail(dot)com

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 16566
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 69

Re: SkytechX

Příspěvek #279 od MilAN » 04. 06. 2018, 09:58

Při zobrazování polohy dalekohledu na mapu se posunuje jeho značka při změně v DEC o nějakých 5-10" , ale při pohybu v RA až při změně o 3s, t.j. o 45" . Při tom v ovládacím panelu EQMOD se číselná hodnota při pohybu mění, pohyb dalekohledu je reálný a např. v programu C2A se ten pohyb zobrazuje v RA po změně cca 1s. Nešlo by i zde nastavit při pohybu v RA větší přesnost zobrazení ?Přeci jen, při fotografování s malým zorným polem je nepřesnost ukazetel skoro o 1´už dost. Původně jsem se domníval, že to může být chybou enkodérů nebo přenosu do PC, ale tam je to OK.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
palkog
Příspěvky: 246
Registrován: 11. 05. 2012, 14:11
Bydliště: Presov, SR
Věk: 25
Kontaktovat uživatele:

Re: SkytechX

Příspěvek #280 od palkog » 11. 07. 2018, 14:25

Mam taky zaujimavy problem. Ak dam hladat Mars, tak sa program zavrie. Skusal som rozne moznosti hladania (tlacitko, hladanie cez menu, pole na hladanie objektov), rozne polohy pozorovatela aj rozne typy mapy. Vzdy to iste. Pri ostatnych planetach nie je problem. Pouzivam linuxovu verziu programu.
Mohol by niekto vyskusat, ci mu to funguje normalne?

Edit:
Myslim, ze som na nieco prisiel... Nefunguje to ani pri hladani Marsu podla jeho suradnic. A tiez ak na mape prilis prizoomujem na Mars (na mape ho totiz vidim). Podla mna je nejaky problem s vykreslovanim textury. Pricom subor "Mars.png" s texturou som nasiel...

Edit2:
Problem vyrieseny! Pozeral som zdrojaky a v subore "cplanetrenderer.cpp" je nazov suboru s texturou "mars.png", ale subor sa realne vola "Mars.png". Pod Windowsom by to asi nemalo robit problemy, ale Linux rozlisuje velkost pismen v nazvoch suborov. Po premenovani suboru na "mars.png" uz vsetko funguje.
http://www.pavolg.6f.sk/
SW 200/1000 + EQ-5 Pro (GoTo)
Canon EOS 600D + seťák 18-55 mm + Tamron 70-300 mm + Carl Zeiss Jena Pancolar 1.8/50mm + Takumar SMC 3.5/135mm
ASI 120MC


Zpět na “Software, literatura, ...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host