FireCapture

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
John2y92
Příspěvky: 94
Registrován: 26. 08. 2017, 16:05
Věk: 25

Re: FireCapture

Příspěvek #46 od John2y92 » 11. 02. 2018, 17:17

Zdravím všechny,
po půl roce focení deepsky jsem se rozhodl kouknout znovu na Měsíc, ale kdykoli se pokusím zapnout FireCapture jen mi problikne okno a ukončí se. Dříve to normálně fungovalo, zkoušel jsem už verze 2.3, 2.4, 2.5 i betu 2.6, 32 i 64bitové verze a dělají to všechny, nenapadá někoho z vás čím by to mohlo být? Mám w10 a zkoušel jsem už režim kompatibility až po wXP. Jako nouzové řešení používám SharpCap, ale co se funkcí týče, raději bych stále ten FireCapture. Kameru mám ZWO ASI178MC

Díky, Honza
Explore Scientific AP 102/714 ED APO Triplet + Lightwave 0.8x rovnač, Celestron 127/1500, Malokuk 60/240, Canon 100D, ZWO ASI1600MM-Pro, ZWO ASI178MC, Celestron Nexstar SLT, Celestron CG5 Advanced GT
Astrofotky

Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 5322
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

Re: FireCapture

Příspěvek #47 od Cztwerec » 15. 03. 2018, 18:11

Ahoj,

verze 2,6 + je zdá se, zatím trošku nestabilní - opět...

Mě osobně se dějí dvě věci, padá mi rychlost FPS při snímání a občas mi padá při inicializaci kamery přes ascom samotný program.

Proč se to děje nevím, těch důvodů s přibývajícím skryptem už může být několik, takže já osobně doporučuji verzi 2,5. Zatím je stabilnější.

Ale ty funkce jsou lákavé, je tam možnost pro DSO trošku rozšířená (já tedy "fotím" přes SIPS) flaty, darky, autoguider i s ditheringem apod.
Dobrý seeing, to je oč tu běží... http://astrofotky.cz/~Cztwerec

Uživatelský avatar
Pidrman
Příspěvky: 425
Registrován: 24. 08. 2010, 09:32
Bydliště: Žatec
Věk: 40
Kontaktovat uživatele:

Re: FireCapture

Příspěvek #48 od Pidrman » 15. 03. 2018, 20:45

Ten samý problém jsem zaznamenal i já. jakmile se nainstaluje ASCOM ovladač, tak mam problémy s ukládáním, nestíhá to a PC se sekne.

Kupodivu když ASCOM driver na kameru odinstaluji a restartuji PC, tak to nezabere, zabere pak nesmyslná věc. Jen otevření SharpCap a aktivování kamery pod samotatným driverem kamery. Pak funguje i FireCapture Ok. Nechápu to :-)
http://www.pidrmanphoto.cz/ Star Adenturer, QHY MINIGUIDER 30mm, QHY 5L II M, HEQ-5 Pro SYNSCAN, SW ED 80/600, Canon 40Dm, Canon 7D, ZWO ASI 294MC PRO

Uživatelský avatar
MMys
Příspěvky: 13916
Registrován: 02. 01. 2001, 05:03
Bydliště: Běleč nad Orlicí
Věk: 45
Kontaktovat uživatele:

Re: FireCapture

Příspěvek #49 od MMys » 15. 03. 2018, 22:32

No mě dokonce FireCapture (žádný z posledních) na stolním stroji s Win10 x64 kameru QHY 178 ani ASI 1600 nevidí. A drivery mám funkčí, SharpCap normálně funguje s oběma kamerami.

Na hvězdárenském stroji s WIN7 32 bit i notebooku s Win7 64bit to jede bez problémů. Spíš to vypadá na nějakou nekompatibilitu FireCapture s Win10.
http://foto.astronomy.cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N300/1200, N185/610, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, CCD G3-16200

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 17092
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 69

Re: FireCapture

Příspěvek #50 od MilAN » 15. 03. 2018, 22:47

S Win 10 - 32bit s kamerou ASI 174 mi to jede, kameru najde. Ale má to mouchy, u kterých jsem moc zákonitostí nenašel. Při některém nastavování parametrů - hlavně tedy při přechodu mezi hodnotami - se to kousne a je potřeba zavřít .Po startu nastavit a zase funguje. Při nastavení Time- Lapse a přechodu na normální snímání si to také nadá říct a je potřeba FC restarovat. Ale vím, že mi to tohle občas dělalo i s XP. Ale pokud spustím program, kameru to najde a pokud nastavím parametry, tak funguje bez problémů.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 5322
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

Re: FireCapture

Příspěvek #51 od Cztwerec » 07. 04. 2018, 11:33

Testoval jsem znovu i 2,5 FC. Absolutně si nerozumí s ASI 174 MMC ohledně těch fps.

Hypotetická hodnota fps je 150, current 100 a snímá to v reálu 5 fps ke všemu využití mých RAM je 45 MB, přitom mám 16 GB :D

Ikdyž nastavím prioritu na vysokou, nic se neděje. Ani restart nepomáhá, ani kabel.

Přitom v SharpCap absolutně bez problémů! A to mám wiN8.

Už jste někdo řešil tento problém?
Dobrý seeing, to je oč tu běží... http://astrofotky.cz/~Cztwerec

Uživatelský avatar
MayJ
Příspěvky: 925
Registrován: 12. 07. 2016, 20:42
Bydliště: Sázava
Věk: 33
Kontaktovat uživatele:

Re: FireCapture

Příspěvek #52 od MayJ » 07. 04. 2018, 11:50

Tohle sem přesně řešil včera ale s asi224 mc já měl 32MB a 1 frm......

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 17092
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 69

Re: FireCapture

Příspěvek #53 od MilAN » 07. 04. 2018, 12:01

Jde o to , jestli se kamera připojí jako ASI 174 USB3.
Pokud do běžícího počítače připojím kameru, vždy se připojí jako USB2 .Pokud startuji se zapojenou kamerou nebo tak restatuji, najde si připojení USB3.
Je potřeba si zkontrolovat nastavení USB traffic. Mě např při nastavení na 100 se zakousne, při nastavení na 99 je OK.
Nastavením priority na vysokou dojde ke snímání na 10 bit.
A nastavením jakéhokoliv gamma (kromě přímo 50) dojde ke snížení FPS zhruba na 1/3 - Takže gamma vypnout
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 5322
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

Re: FireCapture

Příspěvek #54 od Cztwerec » 07. 04. 2018, 12:32

Všechno jsem zkoušel. Na jedinou věc jsem po laborování přišel. Začal jsem nahrávat cca. před rokem SER formát a ten to uspokojivě nenatočí v deklarovaném fps. Absolutně se to sekne a přes 10 fps to nejde. Takže jedině avi... tam to fps +/- souhlasí, ikdyž je to kolísavé (což je ovšem minimálně), bez ohledu na další nastavení gammy apod. a je jedno jestli je to "16 bit" nebo ne. Akorát video no.
Dobrý seeing, to je oč tu běží... http://astrofotky.cz/~Cztwerec

Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 5322
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

Re: FireCapture

Příspěvek #55 od Cztwerec » 07. 04. 2018, 12:50

Takže ještě jinak. Firecapture 2,6 pochopí zaškrtnutí AVI + 16 bit = SER alespoň tak se to teď uložilo.

Bazmek zatracenej...
Dobrý seeing, to je oč tu běží... http://astrofotky.cz/~Cztwerec

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 17092
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 69

Re: FireCapture

Příspěvek #56 od MilAN » 07. 04. 2018, 12:57

Pokud zaškrtnu 16 bit, tak mám v nabídce videoformátů jen SER, pokud ho odznačím, tak tam je AVI a SER. s dvojnásobným FPS
A opravdu se ti zobrazí, že to běží v USB 3.0 ?
Mám tedy nainstalovanou verzi v2.6.07
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 5322
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

Re: FireCapture

Příspěvek #57 od Cztwerec » 07. 04. 2018, 13:12

Mám 2,6 0,6...

A máš pravdu zaškrtnu avi, 16 bit a FC sám přepne na SER. Zobrazuje se mi USB3 připojení.

Při testu expozic na 75 fps, formát SER, za 10 vteřin 150 snímků, využití RAM 40 MB. Jakmile to přejde přes 15 fps tak už to nedá ani 16 fps na plné rozlišení. Počítač na to mám dost výkonný a problém je až s verzí 2,6 a vlastně začal být i s 2,5, tak nevím kde je zakopanej pes.... Že by 16 bit?

Příspěvěk č. 54 beru zpět...
Dobrý seeing, to je oč tu běží... http://astrofotky.cz/~Cztwerec

Uživatelský avatar
MilAN
Příspěvky: 17092
Registrován: 17. 04. 2004, 23:56
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Věk: 69

Re: FireCapture

Příspěvek #58 od MilAN » 07. 04. 2018, 14:01

A máš správnou verzi ( 32 nebo 64 bit ) podle PC ?
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz

Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 5322
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

Re: FireCapture

Příspěvek #59 od Cztwerec » 07. 04. 2018, 14:37

Systém 64bit dle systému.
Dobrý seeing, to je oč tu běží... http://astrofotky.cz/~Cztwerec

Uživatelský avatar
Cztwerec
Příspěvky: 5322
Registrován: 03. 02. 2007, 17:58
Bydliště: Břežany II.
Kontaktovat uživatele:

Re: FireCapture

Příspěvek #60 od Cztwerec » 07. 04. 2018, 15:06

8-) na 8 bitech to sviští jako za starých časů...

Takže (i tip pro ostatní), pokud vysokorychlostně, tak menší rozlišení a 8 bit. Na planety to vlastně stačí... problém je asi objem dat.
Dobrý seeing, to je oč tu běží... http://astrofotky.cz/~Cztwerec


Zpět na “Software, literatura, ...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host